نشست بررسی فرصتهای تجاری و سرمایهگذاری با کشور مالزی در اتاق اصفهان برگزار شد. سید عبدالوهاب سهلآبادی، رئیس اتاق اصفهان در این همایش گفت: مالزی بهعنوان کشور مسلمان، دوست و همراه ایران شناخته میشود و ایرانیان بسیاری در آن زندگی میکنند.
وی با انتقاد از پایین بودن سطح تبادلات تجاری بین ایران و مالزی گفت: حضور ایران در منطقه مرکزی آسیای میانه و جایگاه ویژه مالزی در جنوب شرق آسیا میتواند زمینه توسعه همکاریهای اقتصادی بین دو بخش آسیا را فراهم کند، اما از این ظرفیت استفاده چندانی نشده است.
رئیس اتاق اصفهان خواستار تبادل گردشگر بین مالزی و اصفهان شد و گفت: اصفهان یکی از مقاصد مهم گردشگران خارجی است و میتواند زمینه جذب گردشگرانی مالزیایی را فراهم کند.
سهلآبادی خواستار بررسی عوامل کاهش صادرات ایران به مالزی شد و گفت: بهعنوانمثال در سال 92 و 93 ایران صادرات قابلتوجهی شیر خشک به مالزی داشته ولی در سال 94 این میزان به صفر رسیده است. عوامل کاهش تجارت دو کشور باید بررسی شود تا از طریق رایزنیهای اقتصادی و سیاسی برطرف شود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از هشت هزار واحد صنعتی و یک هزار معدن در استان اصفهان گفت: صنایع استان اصفهان نقش موثری در رفع نیازهای صنعتی و تولیدی ایران داشتند.
سهلآبادی در بخشی از سخنان خود، وجود مراکز دانشگاهی معتبر را در اصفهان از دیگر توانمندیهای این استان برشمرد و گفت: بیش از 50 درصد تحصیلکردههای دانشگاهها، بانوان هستند که در بخشهای مختلف اقتصادی فعالیت میکنند.
وی اصفهان را مهد صنایعدستی ایران معرف کرد و گفت:130 رشته صنایعدستی در استان اصفهان وجود دارد که نقش مهمی در صادرات استان دارد.
با همکاری ایران و مالزی، میتوانیم پخشکننده محصولات ایرانی در منطقه آسه آن باشیم
مدیر منطقه سازمان سرمایهگذاری مالزی در کشور امارت متحده عربی با تاکید بر اینکه مالزی میتواند پخشکننده محصولات ایرانی در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا آسه آن باشد، گفت: مالزی آماده خدمتگزاری در زمینه خدمات به شرکتهای ایرانی و همچنین آموزش است.
شکری ابوبکر با اشاره به قرارگیری مالزی بین دو کشور هند و چین، تصریح کرد: مالزی میتواند بازار خوبی برای محصولات ایرانی باشد و امیدواریم ارتباطات اقتصادی خود را تسهیل کنیم، چراکه چین و دیگر کشورهای خارجی شرکتهای بسیاری در مالزی دارند.
وی تاکید کرد: فاصله کم ایران و مالزی میتواند فرصت خوبی برای افزایش روابط اقتصادی باشد، چراکه شرکتهای بینالمللی مختلفی با این کشور فعالیت دارند.
ابوبکر ادامه داد: در کنار تولید، کشور مالزی ارتباطات خوبی درزمینهٔ خدمات دارد و فرصتهای بسیاری برای سرمایهگذاری در بحث تکنولوژیهای روز، بیوتکنولوژی، انرژیهای پاک و صنایع متکی به مواد اولیه دارد.
به گفته مدیر منطقه سازمان سرمایهگذاری مالزی در امارت مالزی آماده خدمتگزاری در زمینه خدمات به شرکتهای ایرانی است.
وی با اشاره به وجود دفاتر پخش محصولات در مالزی تاکید کرد: کشور مالزی میتواند در زمینه آموزش نیز با ایران همکاری داشته باشد.
ابوبکر در ادامه به اهمیت جایگاه جغرافیایی مالزی در آسه آن اشاره کرد و گفت: ما میخواهیم در بازار رقابتی منطقه کار کنیم از سوی دیگر ایران نیز باید در زمینه تجارت آزاد توجه ویژهای داشته باشد. ما در آسه آن توانستیم ارتباطات خود را با ژاپن، کره، نیوزلند و همچنین هند، ترکیه و پاکستان تکمیل کنیم.
مدیر منطقه سازمان سرمایهگذاری مالزی در امارات تاکید کرد: با همکاری ایران و مالزی، میتوانیم پخشکننده محصولات ایرانی در منطقه آسه آن باشیم.
وی به سیاست تجارت آزاد مالزی اشاره کرد و گفت: ما میخواهیم ارتباطات دوجانبه خود با ایران را افزایش دهیم.
ابوبکر بابیان اینکه ایران پتانسیلهای خوبی در بخشهای مختلف دارد، ابراز امیدواری کرد که شرکتهای ایرانی و مالزی ارتباطات خود را در محورهای گوناگون بیشتر کنند.
عضو هیات مدیره شورای تجاری ایران و آسه آن بابیان اینکه برای ارتباطات کارفرمایان ایرانی و مالزی و تداوم آن پتانسیلهای فراوانی وجود دارد، تاکید کرد: ما باید اهداف و آرزوهای خود را بفهمیم و از فرهنگ یکدیگر درک متقابل داشته باشیم.
داتو غزالی تصریح کرد: ایران و مالزی باید ارتباطات دائم در زمینه کارآفرینی و توسعه نیروی انسانی داشته باشند.
غزالی با اشاره به دسترسیهای کشور مالزی به دوبی تاکید کرد: ایران فاصله کمی با دوبی دارد و امیدواریم اتفاقات خوبی در زمینه کارآفرینی بین کوالالامپور و اصفهان بهعنوان دو شهر خواهرخوانده رقم بخورد.
حمیدرضا مؤمنی، مسئول کمیته توسعه صادرات کمیسیون تجارت اتاق بازرگانی اصفهان در این نشست گفت: نقش فعال مالزی در اتحادیه کشورهای جنوب شرق آسیا (آسه آن) میتواند زمینه معرفی و تجارت کالاهای ایرانی را فراهم سازد.
در پایان این نشست هیات تجاری مالزی با فعالان اقتصادی استان اصفهان در میزهای تخصصی به مذاکره پرداختند.