رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

رئیس‌کل بیمه مرکزی در کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران

وظیفه بیمه مرکزی پوشش ریسک‌های بازرگانی است

رئیس کل بیمه مرکزی ایران که میهمان کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران بود اعلام کرد صنعت بیمه کشور در پوشش ریسک‌های سیاسی برای سرمایه‌‌گذاری و صادارت هیچ نقشی ندارد و این مهم تنها وظیفه صندوق ضمانت صادرات است.

29 شهریور 1396 - 13:16
کد خبر : 10229
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران در نشستی با رئیس کل بیمه مرکزی کشور از دغدغه‌های خود در این حوزه سخن گفتند.

کوروش پرویزیان، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران از خلاهای بیمه‌ای در صادرات و سرمایه‌گذاری انتقاد کرد و خواستار توجه ویژه نسبت به این معضلات شد.

وی تشریح کرد: شاید صندوق ضمانت صادرات نقش مهمی در پوشش بیمه‌ای صادرات داشته باشد اما چون اقتصاد کشور در شرایط خاصی قرار دارد، فعالیت‌های این صندوق به تنهایی انتظارات فعالان اقتصادی را برآورده نمی‌کند.

به اعتقاد مدیرعامل بانک پارسیان، بیمه‌های تجاری نیز باید بتوانند مانند روشی که در صندوق ضمانت صادرات صورت می‌گیرد، پوشش‌های بیمه‌ای لازم را ارائه دهند.

پرویزیان ادامه داد: صندوق ضمانت صادرات در دوره‌ای با اهداف خاص شکل گرفت؛ وظیفه این صندوق پوشش ریسک‌های سیاسی، و رویدادهای غیرمترقبه ناشی از جنگ، مصادره و غیره بود اما به تدریج در حوزه‌های تجاری نیز ورود پیدا کرد. این صندوق کم کم به این نتیجه رسید که علاوه بر ریسک های سیاسی لازم است حتی به تامین مالی برخی پروژه ها که با مشکلات سندیکایی و ویژه مواجه هستند، کمک کند.

وی تاکید کرد: بخش خصوصی انتظار دارد که بیمه های تجاری در پوشش ریسک های تسهیلات دریافتی و فعالیت های صادراتی وارد شوند.

عبدالناصر همتی، رئیس کل بیمه مرکزی ایران نیز در واکنش به این درخواست فعالان اقتصادی، گفت: وظیفه بیمه مرکزی مشخص است. بیمه های تجاری نمی توانند در پوشش ریسک های سیاسی ورود پیدا کنند اما می توانند در سایر بخش های اقتصادی به صندوق ضمانت صادرات کمک کنند.

وی با بیان این مطلب که صنعت بیمه ایران، بازرگانی بوده و ریسک های بازرگانی را پوشش می دهد، ادامه داد: با وجود اینکه این صنعت وارداتی بوده و روند 70 تا 80 ساله ای را در کشور پشت سر گذاشته، همچنان نتوانسته به وضعیت مطلوب خود برسد. دلایل متعددی هم برای این مسئله برمی شمارند. در حال حاضر سهم بیمه در تولید ناخالص داخلی کشور(GDP) در حدود 2.2 درصد برآورد می شود که نسبت به استانداردهای جهانی عقب است.

همتی یادآور شد: فراموش نکنیم که صنعت بیمه ارتباط مستقیمی با توسعه یافتگی کشورها دارد. اگر وضعیت بیمه کشور را بررسی کنیم می بینیم که نسبت به منطقه منا، شرایط مطلوبی داریم. از طرفی به زور هم نمی توان سهم این بخش را در GDP افزایش داد؛ قبل از هر چیز باید زیرساخت های توسعه یافتگی را فراهم کنیم آنگاه خود به خود سهم بیمه در GDP بالا می رود.  

این مقام مسئول در ادامه به برنامه های این صنعت برای آینده اشاره کرد. بر اساس اظهارات رئیس کل بیمه مرکزی، توسعه بیمه عمر در کشور و ایجاد شرکت های تخصصی بیمه عمر جزو اولویت های این بخش است. در حال حاضر سهم بیمه عمر در بازار بیمه، حدود 14 درصد است که طبق برنامه ششم توسعه این سهم باید به بالای 20 درصد برسد.

همتی در ادامه ایجاد صندوق حوادث طبیعی را از برنامه های دیگر بیمه مرکزی عنوان کرد و افزود: صنعت بیمه کشور این آمادگی را دارد که پروژه های شرکت های خدمات فنی و مهندسی در خارج از کشور را نیز پوشش دهد.

در همین رابطه