رادیو مجازی اتاق ایران - 5 اردیبهشت 1403

رئیس اتاق کرمان در شورای گفت‌وگوی استان

سند گردشگری کرمان تدوین می شود

بیست و هفتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات گردشگری برگزار و بر تعیین سال هدف گردشگری کرمان، آفت زدایی از روند طولانی‌مدت صدور مجوزها و تدوین سند توسعه گردشگری استان تأکید شد.

30 مهر 1396
کد خبر : 10654
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

بیست و هفتمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات گردشگری برگزار و بر تعیین سال هدف گردشگری کرمان، آفت زدایی از روند طولانی‌مدت صدور مجوزها و تدوین سند توسعه گردشگری استان تأکید شد.

رئیس اتاق کرمان در این نشست با اشاره به ظرفیت‌های فراوان طبیعی و تاریخی گردشگری استان گفت: همه بخش‌های لازم برای اینکه کرمان مقصد گردشگران باشد در این استان وجود دارد که تدوین و اجرای برنامه‌هایی برای استفاده از این فرصت‌ها ضروری است.

سید مهدی طبیب زاده، افزود: کمیسیون گردشگری اتاق کرمان تاکنون اقدامات و فعالیت‌های خوبی را در حوزه گردشگری انجام داده و از رتبه بالایی در سطح کشور برخوردار است.

طبیب زاده به مهم‌ترین فعالیت‌های انجام‌شده اشاره و اظهار کرد: برای تدوین سند گردشگری استان با یک شرکت خارجی که در کشورهای مکزیک، عمان و اسپانیا استانداردهای گردشگری خوبی را تعریف کرده وارد مذاکره شده‌ایم تا با رویکرد دانش‌بنیان بتوانیم به برنامه‌ای مدون در این بخش برسیم.

او در ادامه بابیان اینکه بسیاری از آئین‌نامه‌های بخش گردشگری تاکنون مغفول مانده است، افزود: علاوه بر این حوزه و با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان، پیشنهاد تدوین همه آیین‌نامه‌های مربوط به فضای کسب‌وکار را مطرح کرده‌ایم.

رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان نیز در ادامه این نشست گفت: آشنا نبودن افراد با جاذبه‌ها و ظرفیت‌های کرمان و همچنین ارائه تصویر غیرواقعی از این استان مهم‌ترین مشکلات گردشگری محسوب می‌شود. مهدی سیاوشی، به برخی اقدامات انجام‌شده برای معرفی کرمان اشاره و خاطرنشان کرد: برگزاری دو دوره مسابقات دو ماراتن در کویر کرمان با حضور دوندگان بین‌المللی، جشنواره عکس گردشگری، برگزاری مسابقات پاراگلایدر، کایت و کایت موتوری در کویر، برگزاری دومین گردهمایی نمایندگان اطلاع‌رسانی گردشگری ایران در خارج از کشور به میزبانی کرمان و سفر مدیران دفاتر آژانس‌های گردشگری کشور به استان، تشکیل اولین انجمن اکو توریسم کشور و برگزاری 30 دوره آموزشی مختلف ازجمله برنامه‌های اجراشده است.

سیاوشی تصریح کرد: در ادامه کار نیز برنامه‌های دیگری مانند تشکیل شرکت توسعه گردشگری با مشارکت اتاق و فعالان بخش خصوصی در دست اجراست که باهدف تهیه طرح جامع توسعه گردشگری استان، معرفی برند شهر کرمان و مطالعه طرح‌های گردشگری استان برای ارائه کامل و جامع به سرمایه‌گذاران، شناسایی جوانان فعال حوزه گردشگری و بهبود محیط کسب‌وکار پیگیری می‌شود.

او پیشنهاد تعیین سال هدف گردشگری استان را در قالب فعالیت‌های هدفمند و قابل ارزیابی مطرح کرد و در بخش دیگری خواستار ارائه پیشنهاد‌ها و نظرات کارشناسان این حوزه در تدوین قانون جامع گردشگری و سند راهبردی توسعه گردشگران شد.

سیاوشی ساماندهی مهمانسراها و مجموعه‌های مختلف اداری و سازمان‌های دولتی و واگذاری آن‌ها به بخش خصوصی را خواسته دیگر فعالان گردشگری برای رونق در این حوزه عنوان کرد و گفت: همچنین انتظار می‌رود دستگاه‌های مختلف دولتی برگزاری تورها را به بخش خصوصی بسپارند و خودشان تورها را برگزار نکنند.

رئیس کمیسیون گردشگری و خدمات اتاق کرمان در ادامه بیان مشکلات گردشگری استان، به اختلاف‌نظر بین اداره کل میراث فرهنگی و اتاق اصناف در صدور مجوزها اشاره کرد و گفت: این مهم باید یک‌بار برای همیشه حل شود تا بخش خصوصی متضرر این اختلاف‌نظرها نباشد.

وی در مجموع روند صدور مجوزها برای مجتمع‌های بین‌راهی را حدود دو سال عنوان کرد و گفت: برای توسعه و حرکت جدی در گردشگری استان باید این زمان کاهش یابد.

بحث اقتصاد گردشگری در مجلس شورای اسلامی مغفول مانده است

رئیس کمیسیون اقتصادی و نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست گفت: شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان نه‌تنها خروجی‌های خوبی برای کرمان داشته بلکه برای کشور نیز مؤثر بوده و اتاق کرمان در مقایسه با سایر اتاق‌های کشور بسیار موفق، خوب و تأثیرگذار در همه بخش‌ها ورود کرده است.

محمدرضا پورابراهیمی در مورد مسائل و مشکلات گردشگری استان نیز افزود: بحث اقتصاد گردشگری در مجلس شورای اسلامی مغفول مانده و پیشنهاد تدوین طرح جامع گردشگری توسط اتاق کرمان را مطرح و برای تدوین قانون نظام جامع گردشگری کشور با کمک فعالان این حوزه تلاش می‌کنیم.

پورابراهیمی در ادامه با اشاره به اینکه برخی دستگاه‌های استان اداره مجزایی در شهر کرمان ندارند، تصریح کرد: در کرمان نیاز به راه‌اندازی نمایندگی برخی دستگاه‌ها مانند میراث فرهنگی و امور مالیاتی داریم.

موضوعات :
در همین رابطه