هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

هادی تیزهوش تابان در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران پاسخ می‌دهد

ساخت سرای تجاری ایرانیان در آستراخان روسیه چگونه ممکن شد؟

هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق رشت می‌گوید: روسیه شریک تجاری خوبی برای ایران است؛ با تاسیس سرای تجاری ایرانیان باید زمینه را برای همکاری بیشتر بین دو کشور هموارتر کنیم.

07 آبان 1396
کد خبر : 10775
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سرای تجاری ایرانیان در آستراخان پس از حدود صدسال تعطیلی، دوباره به همت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران احیا و افتتاح شد. سرای تجاری ایرانیان، در مرکز شهر آستراخان و در زمینی به مساحت هزار و 500 مترمربع ساخته شده است و پس از گشایش، 14 اتاق از استان‌های مختلف، فعالیت رسمی تجاری و بازرگانی خود را در آن آغاز کردند.

هادی تیزهوش تابان، رئیس اتاق رشت، در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران می‌گوید: «یکی از بحث‌هایی که سالیان سال فکر ما را مشغول کرده بود، این بود که با وجود اینکه ایران و روسیه شرکای تجاری خوبی برای هم هستند، ولی زیرساخت‌های این همکاری به خوبی فراهم نشده است. روسیه کشوری بزرگ است که همیشه شریک تجاری ایران بود، اما در 10 -12 سال گذشته حجم مبادلات تجاری میان دو کشور افزایش نیافته است.»

او می‌گوید: «آستراخان یکی از مراکز حساس و مهم برای تجارت روسیه است که می‌تواند در افزایش حجم تجارت میان دو کشور نقش مهی داشته باشد. ما با کمک اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران، محلی را خریداری کردیم تا بتوانیم سرای تجاری ایرانیان را در آنجا دایر کنیم تا از نزدیک فرصت‌ها را بررسی کرده و در جهت رفع موانع اقدام کنیم.»

به گفته عضو هیات نمایندگان اتاق ایران، مقدمه انجام کار برای ساخت سرای تجاری ایرانیان این بود که شرکتی به نام «پارس» را ثبت کنیم تا بتوانیم به شکل حقوقی این مسئله را دنبال کنیم. این ساختمان در دو طبقه ساخته شده و ساخت آن دو سال زمان برده است. طبقه بالای آن محل برگزاری نمایشگاه دائمی است و طبقه پایین دفتر 14 اتاق بازرگانی، صنایع، معدن و کشاورزی استانی است. »

به گفته تیزهوش تابان، استان‌های گلستان، گیلان، مازندران، سمنان، قم، یاسوج، کرمانشاه، اردبیل، خراسان جنوبی، خراسان رضوی، فارس در میان اتاق‌هایی هستند که در سرای تجاری ایرانیان متسقر شده اند. او می‌گوید: تعداد این اتاق‌ها را در آینده می‌توان افزایش داد.

او درباره سرای تجاری ایرانیان می‌گوید: «در اینجا می‌توانیم کالاهای ایرانی را برای شریک روسی خود معرفی کنیم. باید برای آینده برنامه ریزی داشته باشیم و در در درازمدت لجستیک، انبار، سردخانه و حمل و نقل آن را فراهم کنیم. امیدوارم بتوانیم این کار را با کمک هم پیگیری کرده و موانع موجود در حوزه واردات و صادرات کالا از ایران به روسیه و از روسیه به ایران را برطرف کنیم. سرای تجاری ایرانیان تازه افتتاح شده است؛ همه اتاق‌ها باید بتوانند بر اساس الگویی منسجم با هم همکاری داشته باشند، تا زمینه توسعه اقتصادی کشور از این حوزه هم فراهم شود. همه اتاق‌ها باید بتوانند از این فرصت پیش آمده بهره بگیرند.»

تیزهوش تابان تصریح می‌کند: «ما باید باور داشته باشیم که کار تجاری بدون همراهی و همکاری ب یکدیگر ممکن نخواهد بود.»

او با بیان اینکه این مرکز فقط به آستراخان محدود نمی‌شود بلکه موجب فعال شدن تجارت کلیه کشورهای ساحلی دریای خزر خواهد شد، افزود: «برآوردها نشان می‌دهد کشورهای حوزه دریای خزر می‌توانند حدود 70 درصد از نیازهای مشترک‌شان را در تجارت با یکدیگر تأمین کنند اما متاسفانه فعلاً این میزان حدود 12 تا 14 درصد است. این یعنی اینکه هنوز از ظرفیت‌های قابل توجه خود استفاده نکرده‌ایم.»

موضوعات :
در همین رابطه