سفیر بلژیک در ایران و رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی بلژیک با رئیس اتاق ایران دیدار کردند. در این نشست ظرفیتهای همکاری بخشخصوصی دو کشور با یکدیگر مورد توجه قرار گرفت و دو طرف بر لزوم اجرایی شدن توافقات گذشته تأکید کردند.
غلامحسین شافعی، رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور تصریح کرد: بلژیک به دلیل آزادیهای اقتصادی و مالی از یکسو و ازطرف دیگر به دلیل وجود مقر ناتو و تعدادی از سازمانهای بینالمللی در این کشور، برای فعالان اقتصادی ایرانی جذاب است.
وی ادامه داد: خوشبختانه زمینههای همکاری با بلژیک متنوع و پرظرفیت است. دو کشور میتوانند در حوزههای پزشکی، صنعت خودروسازی، لوازم بهداشتی و مواد معدنی با هم همکاری کنند.
شافعی با تأکید بر اهمیت و جایگاه صنایع کوچک و متوسط در ایران و بلژیک، این بخش را نیز برای همکاریهای مشترک، مناسب ارزیابی کرد و افزود: بلژیک از نظر انرژیهای تجدیدپذیر و آبیاری زمینهای کشاورزی از فناوری و دانشهای روز برخوردار بوده و میتواند از این منظر نیز با ایران همکاری خوبی داشته باشد. موضوع حملونقل به ویژه راهآهن، موضوع دیگری است که با توجه به برنامههای توسعهای ایران در این بخش میتواند زمینه همکاری دو کشور باشد.
رئیس اتاق ایران در ادامه بر لزوم اجرایی شدن تفاهمنامههایی که در گذشته توسط دو کشور به امضا رسیده است، تأکید و خواستار برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و بلژیک شد.
وی مبنای حرکت فعالان اقتصادی را مناسبات بانکی و بیمهای خواند و تصریح کرد: اگر بتوانیم زمینه گسترش و تقویت مناسبات بانکی بین دو کشور را فراهم کنیم، سطح روابط به طور چشمگیر افزایش پیدا میکند. البته تعدادی از بانکهای ایرانی برای تأسیس شعب خود در بلژیک اعلان آمادگی کردهاند که هنوز زمینه حضور آنها فراهم نشده است.
تأکید بر توافق جدید در حوزه سرمایهگذاری خارجی
فرانسوا دله سفیر بلژیک در ایران، این ملاقات را بسیار مهم توصیف کرد و گفت: حضور هیات بلژیکی این پیام را میدهد که همکاری با ایران برای فعالان اقتصادی ما مهم است. ایران و اتحادیه اروپا به دنبال حفاظت از توافقات هستهای هستند و بلژیک در این مورد تلاش بسیاری میکند.
وی در ادامه به سخنان رئیس اتاق ایران در خصوص اجرایی شدن توافقات گذشته اشاره کرد و با تأیید این درخواست ادامه داد: بلژیک علاوه بر اجرایی شدن آن توافقات، خواستار انعقاد توافقات جدید به ویژه در حوزه سرمایهگذاریهای خارجی است و من مأموریت دارم در این سفر این توافق را به امضا برسانم.
دله از برقراری پرواز مستقیم بین ایران و بلژیک و احیای خط کشتیرانی بین دو کشور ابراز خرسندی کرد و گفت: دو دولت باید تلاش خود را برای ارتقای سطح مناسبات اقتصادی انجام دهند.
سفیر بلژیک در ادامه به مسائل بانکی و بیمهای اشاره کرد و افزود: متأسفانه شرایط موجود موجب شده تا سطح روابط بانکی با ایران رشد خوبی نداشته باشد. امیدواریم که این مشکل نیز با سرعت بیشتری پیگیری و برطرف شود. در مورد فاینانسها نیز سعی داریم از طریق مذاکرات بین مسئولان دو کشور مسئله را حل کنیم.
رنه براندرز، رئیس فدراسیون اتاقهای بازرگانی بلژیک نیز بر اهمیت اجرایی شدن تفاهمنامههای قبلی تأکید و تشریح کرد: اگر بتوانیم این توافقات را به شکل موضوعی تقسیم کنیم، اجرایی کردن آن امکانپذیر میشود.
وی خاطرنشان کرد: در روابط اقتصادی، اقدامات اتاقهای مشترک بسیار مهم است. بنابراین کارآمدی فعالیتهای اتاق مشترک از اولویتهای فدراسیون اتاقهای بازرگانی بلژیک به شمار میآید. برای بلژیک مایه افتخار است که در حوزههای مختلف با ایران همکاری کند.
پس از این دیدار، اعضای هیات اقتصادی بلژیک با همتایان خود در ایران دیدار و مذاکره کردند.