سومین نشست کمیته تجارت شورای سیاستگذاری و راهبردی تجارت کالاها و خدمات حلال در اتاق ایران برگزار شد.
مدیرکل مرکز تحقیقات و اطلاعرسانی اتاق اسلامی (ایکریک) در این نشست با تأکید بر ظرفیت ایران در توسعه صنعت حلال گفت: باید بازارهای فعلی را تقویت کرده و در پی بازارهای جدید بینالمللی برای تولیدات حلال جمهوری اسلامی ایران باشیم تا بتوانیم سهم خود را از تجارت حلال در دنیا افزایش دهیم.
محمدرضا کرباسی گفت: بسیاری از صنایع داخلی بهویژه صنایع غذایی نیازمند صادرات هستند و باید همه بخشهای دولتی و همچنین خصوصی با همکاری و همافزایی به توسعه صادرات حلال کمک کنند.
کرباسی افزود: در حال حاضر اکثر کشورهای اسلامی ورود مواد غذایی دیگر کشورها را بدون داشتن لوگوی حلال ممنوع کردهاند و تحت هیچ شرایطی اجازه ورود نمیدهند و در این راستا برخی کشورهای همسایه موانعی را برای ورود مواد غذایی ایران گذاشتهاند و ما در حال مذاکره هستیم تا با انعقاد تفاهمنامههایی این ظرفیت را فعال کرده تا صنایع غذایی ایران در بازار کشورهای همسایه بدون مشکل وارد شوند.
او گفت: وظیفه ما فراهم کردن بستر لازم برای فعالان اقتصادی بخشهای مختلف تولیدی و خدماتی در کشور برای ورود به بازارهای جهانی و صادرات محصولات است.
کرباسی در بخش دیگری از سخنانش تصریح کرد: چهار کمیته ذیل شورای سیاستگذاری و راهبردی تجارت کالاها و خدمات حلال شکلگرفته که کمیته تجارت یکی از این کمیتهها است.
او وظایف مهم شورای سیاستگذاری را ایجاد همافزایی و هماهنگی با تصمیم سازان عرصه حلال و استفاده از ظرفیت کشورهای منطقه عنوان کرد و گفت: هر رخدادی در داخل و خارج کشور در بحث تجارت حلال می بایست بدوا در کمیته تجارت حلال مطرح و پس از تائید شورای سیاست گذاری و راهبری تجارت کالاها و خدمات حلال انجام شود. وی توصیه کرد: مجموعه های داخلی بدون هماهنگی با کمیته تجارت حلال از هرگونه اقدامی خودداری نمایند.
گفتنی است پیش از این مقرر بود کنفرانس بینالمللی حلال آذرماه از سوی اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شود اما به دلیل همزمانی با کنفرانسی مشابه در مشهد که از سوی وزارت بهداشت برگزار میشود، در نشست اتاق ایران مصوب شد کنفرانس بینالمللی حلال به صورت واحد در تاریخ سوم تا ششم بهمن همزمان با نمایشگاه بینالمللی هتلداری و گردشگری در تهران برگزار شود.
پیش از این با شکلگیری شورای سیاستگذاری و راهبری تجارت کالاها و خدمات حلال مقررشده است تمامی امور مربوط به موضوع حلال با هماهنگی این شورا دنبال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت، نماینده ولیفقیه در جهاد کشاورزی، وزیر جهاد کشاورزی، وزیر امور خارجه، وزیر امور اقتصادی و دارایی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و رئیس سازمان ملی استاندارد ایران، اعضای این شورا هستند.