رادیو مجازی اتاق ایران: 12 دی 1403

رئیس اتاق اصفهان در دیدار با هیات تجاری سوری

فعالان اقتصادی اصفهان در سوریه شرکت تأسیس می‌کنند

عبدالوهاب سهل‌آبادی رئیس اتاق اصفهان می‌گوید: استان اصفهان در بازسازی سوریه و صادرات کالاهای مصرفی به این کشور به‌صورت متمرکز و طولانی‌مدت عمل می‌کند.

17 آبان 1396 - 12:42
کد خبر : 10910
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق اصفهان با هیات تجاری سوریه با هدف تاسیس شرکت مشترک در سوریه دیدار و گفتگو کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در این دیدار گفت: اتاق بازرگانی به بازار سوریه نگاه جدی و بلندمدت دارد. فعالان اقتصادی استان برای این موضوع با طرف سوریه ای یک شرکت مشترک در سوریه تأسیس می‌کنند.

سید عبدالوهاب سهل‌آبادی با اشاره به اعزام چند هیات تجاری اصفهان طی یک سال اخیر به سوریه تأکید کرد:60 شرکت بزرگ تولیدی استان در بخش‌های مختلف صنعت ساختمان دعوت به همکاری شدند تا پس از مذاکرات اولیه با طرف سوریه ای، شرکت مشترک در آن کشور راه‌اندازی کنند. تشکیل شرکت مشترک می‌تواند موانع پیش روی همکاری اقتصادی دو طرف را بردارد.

رئیس هیات تجاری سوریه ای نیز در این دیدار گفت: کشور سوریه پس از جنگ وارد مرحله بازسازی می‌شود و باوجود درخواست‌های متعدد از سوی روسیه، چین، هند و کشورهای اروپایی، سوریه خواستار همکاری با جمهوری اسلامی ایران است.

صائب نحاس با تأکید بر این نکته که تجارت با ایران را برای درازمدت در نظر گرفته ایم، افزود: تأخیر در تأمین نیاز بازار سوریه باعث از دست رفتن بازار می‌شود. این در حالی است که چین و اروپا رقیب جدی ایران در بازار سوریه هستند.

نحاس بیان کرد: بیش از 500 هزار خانه در جنگ داخلی سوریه تخریب‌شده است. در فاز نخست یک‌صد هزار خانه در سوریه بازسازی می‌شود. به‌طور متوسط هر خانه 130 مترمربع زمین نیاز دارد و برای ساخت آن به 13 میلیون مترمربع مصالح ساختمانی و خدمات شرکت‌های پیمانکاری نیاز داریم.

وی افزود: در کنار این پروژه، در سوریه هر سال به 25 هزار خانه جدید نیاز داریم که استان اصفهان نقش مهمی در تأمین مصالح این پروژه‌ها دارد.

نحاس پیشنهاد کرد شرکت مشترک بین استان اصفهان و بازرگانان سوری تشکیل شود و مدیریت آن بر عهده نمایندگان دو طرف باشد.

فرصت بازسازی سوریه را به‌راحتی از دست ندهیم

پس از این دیدار نشست بررسی فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری بین فعالان اقتصادی ایران و سوریه در اتاق اصفهان برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اصفهان در این نشست با اشاره به پیامدهای جنگ شش‌ساله سوریه گفت: اغلب زیرساخت‌ها و منازل شهروندان این کشور تخریب‌شده و استان اصفهان می‌تواند نقش مهمی در بازسازی این کشور داشته باشد. نباید فرصت بازسازی سوریه را به‌راحتی از دست دهیم.

عبدالوهاب سهل‌آبادی هدف از برگزاری این نشست را هم‌افزایی بین تولیدکنندگان و فعالان بخش ساختمان با شرکت بین‌المللی نحاس سوریه عنوان کرد و گفت: اتاق اصفهان به‌عنوان ارتباط‌دهنده شرکت‌های استان اصفهان و سوریه ای تلاش می‌کند فضای همکاری مطمئنی برای دو طرف فراهم کند.

سهل آبادی اولویت نخست همکاری استان اصفهان و سوریه را بازسازی ساختمان‌های اداری و مسکونی برشمرد و گفت: استان اصفهان در تولید مصالح ساختمانی و پیمانکاری می‌تواند در بازسازی سوریه جایگاه ویژه‌ای داشته باشد.  

مدیر شرکت نحاس سوریه نیز در این نشست گفت: نتیجه جنگ جز ویرانی نیست. سوریه امروز ویران و آسیب‌دیده است و به ‌شدت به ساخت‌وساز در بخش‌های مسکونی و زیرساختی نیاز دارد.

صائب نحاس افزود: سوریه بیش از یک‌میلیون منزل مسکونی نیاز دارد و هزینه بازسازی این کشور بیش از 500 میلیارد دلار برآورد شده است.

نحاس اضافه کرد: از سراسر دنیا برای بازسازی سوریه به این کشور سرازیر شدند ولی دولت و ملت این کشور خواستار حضور شرکت‌های ایرانی در بازسازی سوریه‌اند.

وی خواستار تشکیل شرکت مشترک بین بخش خصوصی استان اصفهان و سوریه در زمینه مصالح ساختمانی و ارائه خدمات پیمانکاری شد و گفت: این شرکت به‌صورت مشترک بین اصفهان و سوریه می‌تواند زمینه صادرات کالاهای ایرانی و فروش در بازار سوریه را فراهم کند.

نحاس تأکید کرد: ایران هنوز نتوانسته سهم خودش را از بازار سوریه به دست آورد. امیدواریم در دوره بازسازی سوریه شاهد حضور شرکت‌های ایرانی به‌ویژه اصفهانی باشیم.

نایب‌رئیس کمیسیون گردشگری و برند شهری اتاق اصفهان نیز در این نشست از صدور مجوز 3 هزار 500 شرکت خارجی در لبنان برای فعالیت در سوریه خبر داد و گفت: چین، هند، روسیه، ترکیه و کشورهای اروپایی بیشترین تقاضا را برای ثبت شرکت داشتند تا در اولین فرصت بتوانند به بازار سوریه راه پیدا کنند.

علی کرباسی زاده از طرح شرکت نحاس برای تأسیس شرکت مشترک با شرکت‌های استان اصفهان استقبال کرد و گفت: ایجاد انبار در سوریه و تأمین کالا از سوی تولیدکنندگان استان اصفهان و فروش و بازاریابی توسط شرکت سوریه ای می‌تواند نقش مهمی در افزایش مبادلات ایران و سوریه داشته باشد.

کرباسی زاده بیان کرد: اختصاص خط اعتباری ایران برای سوریه عامل مؤثر برای تشویق شرکت‌های بخش خصوصی در بازسازی سوریه است. عمده خط اعتبار به شرکت‌های دولتی اختصاص پیداکرده است و بخش خصوصی عایدی نداشته است.

وی خاطر نشان کرد: صندوق ضمانت صادرات می‌تواند برای سوریه اعتبارات ویژه‌ای در نظر بگیرد تا تولیدکننده و صادرکننده ایرانی به‌راحتی در سوریه کار اقتصادی انجام دهد.

کرباسی زاده از اختصاص خط اعتبار بانک جهانی برای بازسازی سوریه خبر داد و گفت: شرکت‌های تأمین مالی چینی، ترکی و اروپایی برای سوریه خط اعتباری و بسته‌های پیشنهادی طراحی کردند.

موضوعات :
در همین رابطه