رادیو مجازی اتاق ایران - 6 آذر 1403

معاون فناوری بانک مرکزی اعلام کرد

نظارت بر بیت‌کوین در دستور کار قوه قضاییه و دادستانی

ناصر حکیمی، معاون فناوری بانک مرکزی می‌گوید: ارز مجازی بیت‌کوین هنوز از سوی بانک مرکزی به رسمیت شناخته نشده است و قوه قضاییه و دادستانی نیز پیگیر ساماندهی این ارز هستند.

22 آبان 1396
کد خبر : 11010
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
ناصر حکیمی، معاون فناوری بانک مرکزی می‌گوید: ارز مجازی بیت‌کوین هنوز از سوی بانک مرکزی به رسمیت شناخته نشده است و قوه قضاییه و دادستانی نیز پیگیر ساماندهی این ارز هستند.

معاون فناوری بانک مرکزی

معاون فناوری بانک مرکزی با تشریح جزئیات تصمیمات بانک مرکزی برای مناطق زلزله‌زده، گفت: با ارائه سرویس در محل حادثه تلاش داریم خدمات بانکی را به‌سرعت برقرار کنیم.

ناصر حکیمی طی یک نشست خبری با خبرنگاران افزود: اگر مشکلاتی در شبکه بانکی برای مناطق زلزله‌زده به وجود آمده باشد با تیم‌های بک­آپی که تجهیز شده است مشکل را برطرف خواهیم کرد.

معاون فناوری بانک مرکزی در خصوص اجرای سیاست‌های بانک مرکزی برای فناوران مالی(فین تک) افزود: سیاست‌نامه‌ای در حوزه فین تک‌ها تدوین شده است و در یک سال و نیم آتی مورد اجرا واقع خواهد شد.

وی تصریح کرد: شش سند در این سیاست‌ها در نظر گرفته شده که شامل سند پرداخت ساز، پرداخت یار، پرداخت­ بان، حساب­یار،  ارزهای رمزینه پول، فین تک تخصیص مصارف است. به‌نحوی‌که سند اول و دوم در شهریور و مهر ابلاغ شده و سند سوم نیز تا آذر ابلاغ می‌شود که مربوط به فین تک‌هایی است که پرداخت‌های خرد را تحت پوشش قرار می‌دهد.

وی افزود: حساب­یار یک سرویس بین‌المللی است که می‌تواند اپ مدیریت حساب‌های متعدد را در یکجا مدیریت  کند که در دی‌ماه ابلاغ می‌شود.

وی تصریح کرد: جمع‌بندی بیت کوین و سایر ارزهای رمزینه را تا نیمه اول سال ۹۷ ابلاغ و اعلام می‌کنیم. البته اگر بانک‌ها یا بانک مرکزی بخواهد طرح ملی برای استفاده از ارزهای رمزینه داشته باشد، چارچوب‌هایش را نیز مشخص خواهیم کرد.

حکیمی گفت: در مورد بحث پرداخت یار تسهیلاتی را در نظر گرفته‌ایم تا دسترسی مردم به خدمات مالی بهتر شود. این در حالی است که امیدواریم در طول سال آینده دسترسی پرداخت را برای حوزه تأمین مالی خرد آسان‌تر کنیم.

ارزهای دیجیتال نوسان شدید دارند

وی در خصوص بیت کوین گفت: در بانک مرکزی در حال مطالعه در مورد بیت کوین هستیم و جوانب را در این حوزه بررسی خواهیم کرد؛ البته در هفته‌های اخیر در این مورد ایجاد نگرانی کرده است که بر این اساس باید هشدار داد که ارزش این ارزها نوسان شدید دارد و در دو سه روز اخیر نیز قیمت به‌شدت پایین آمده است که این نوسان ما را در مورد این ابزار دچار تردید می‌کند؛ البته هجوم سوداگری به حوزه بیت کوین نیز در حوزه بازاریابی هرمی و شبکه‌ای به چشم می‌خورد که ممکن است مردم از آن به‌عنوان ابزار سرمایه‌گذاری استفاده کرده‌اند؛ درحالی‌که این ارز هنوز از سوی بانک مرکزی به رسمیت شناخته نشده است پس خرید آن ریسک بالایی دارد.

مردم بیت کوین نخرند

معاون بانک مرکزی هشدار داد که مردم از خرید بیت کوین به‌عنوان ابزار مطمئن سرمایه‌گذاری خودداری کند؛ البته الان نمی‌توان گفت که بیت کوین قانونی یا غیرقانونی است ولی هشدار می‌دهیم که مردم نخرند؛ چراکه ریسک دارد، پس هشدار می‌دهیم که مردم فریب نخورند و مواجه با پدیده‌ای مثل مؤسسات مالی غیرمجاز نشوند که مالباخته نشوند و به سودای سود بیشتر در این مسیر وارد شوند به‌خصوص اینکه بازاریابی شبکه‌ای و هرمی در آن مشهود است و ما داریم رصد می‌کنیم و هشدار می‌دهیم.

وی افزود: از مردم پول گرفته می‌شود و ژتونی داده می‌شود که مشخص نیست صحت‌وسقم آن چطور است پس مردم به این تبلیغات توجه نکنند. بیت کوین یک ارز رسمی نیست که در شبکه رسمی معامله شود پس اگر صرافی‌ها این خریدوفروش را انجام می‌دهند متخلف هستند.

معاون بانک مرکزی با بیان اینکه با نهادهای نظارتی در خصوص خریدوفروش‌ها صحبت شده ولی باید توجه داشت که در مورد مؤسسات اعتباری غیرمجاز نیز بانک مرکزی نهادهای نظارتی را در جریان گذاشته بود ولی در عمل اتفاق دیگری افتاد. البته تقاضای مؤثر باید کم شود و ما به مردم هشدار می‌دهیم و نمی‌توانیم سکوت کنیم.

حکیمی گفت: مردم باید احتیاط کنند و در این حوزه در دام سوداگران نیفتند.

وی توضیح داد: این در حالی است که خود بیت کوین از نظر فنی و تکنولوژیکی بحث قوی دارد ولی این ابزار نوسان دارد؛ یعنی به همان اندازه که قیمت رشد یافته به همان اندازه هم قیمت ممکن کاهش یابد؛ پس کلاه‌برداری روی این ابزار بسیار زیاد است.

بیت کوین؛ گلدکوئیست دوم

حکیمی گفت: بیت کوین کم‌کم در حال حرکت به سمت گلدکوئیست است.

حکیمی در خصوص پول‌شویی با استفاده از بیت کوین گفت: اولویت اول ما بحث این است که استفاده از بیت کوین با قانون مبارزه با پول‌شویی تطبیق داشته باشد؛ پس استفاده از این ابزار نباید به ابزاری برای تأمین مالی تروریسم تبدیل شود و حتماً قوانین را رعایت بین‌المللی خواهیم کرد.

وی در خصوص ارزهای رمزینه محلی نیز گفت: ممکن است به این تصمیم برسد که ارز رمزینه نیز به‌صورت انحصاری در اختیار بانک مرکزی باشد و آنگاه ممکن است که بیت کوین را به‌صورت اسکناس منتشر کنیم.

در همین رابطه