رادیو مجازی اتاق ایران - 15 آبان 1403

عضو هیات رئیسه اتاق ایران در شورای گفت وگوی استان اردبیل

سهم تسهیلات بهسازی واحدهای تولیدی اردبیل ابلاغ شود

پیر موذن،عضو هیات رئیسه اتاق ایران و رئیس اتاق اردبیل از بانک‌های عامل خواست در اسرع وقت تکلیف طرح‌های رسیده به‌منظور دریافت تسهیلات را مشخص کرده و زمینه تسهیل سرمایه‌گذاری در استان را فراهم کنند.

23 آبان 1396
کد خبر : 11014
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

پنجاهمین نشست شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان اردبیل با حضور استاندار و رئیس اتاق اردبیل برگزار شد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان اردبیل در این نشست گفت: سهم استان اردبیل از تسهیلات بازسازی واحدهای تولیدی باید ابلاغ شود. این تسهیلات به میزان 1000 میلیارد تومان برای بازسازی واحدهای تولیدی و صنایع فرسوده تصویب‌شده که انتظار داریم هر چه سریع‌تر سهم اردبیل مشخص‌ و واحدهای تولیدی از این تسهیلات بهره‌مند شوند.

حسین پیرموذن با اشاره به اینکه بانک‌ها در ارائه تسهیلات به واحدهای تولیدی تمام تلاش خود را انجام دهند، افزود: در راستای رونق و ایجاد اشتغال در استان اردبیل ما هیچ کوتاهی را قبول نداریم. بانک‌ها باید به‌محض دریافت طرح‌های اشتغال‌زایی و سرمایه‌گذاری نسبت به انجام مراحل پرداخت تسهیلات اقدام کنند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران از بانک‌های عامل خواست در اسرع وقت تکلیف طرح‌های رسیده به‌منظور دریافت تسهیلات را مشخص کرده و زمینه تسهیل سرمایه‌گذاری در استان را فراهم کنند.

پیرموذن بخشودگی بانک‌ها را یادآور شد و بیان کرد: استان اردبیل ازنظر دریافت تسهیلات و زمینه‌های سرمایه‌گذاری استانی ضعیف است. اکثر دریافتی‌ها بین 50 تا 100 میلیون تومان است که باید در این راستا نیز اقدامات اساسی برای جذب بیشتر تسهیلات انجام شود.

وی بودجه ناچیز دولت را نیز در این زمینه یادآور شد و ادامه داد: بخش خصوصی باید از بخشودگی 100 میلیاردی که اعمال‌شده است به نحو مطلوب استفاده کند.

پیر موذن هدف صادرات استان اردبیل را کشورهای آسیای میانه، جمهوری آذربایجان، ترکیه و ارمنستان اعلام کرد و گفت: استان اردبیل با ظرفیت عظیم تولیدی که در بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و تولید دارد باید در تسخیر این بازارها حرف اول را بزند.

رئیس اتاق اردبیل همچنین با گله‌مندی از نبود صنایع تبدیلی مناسب در استان اظهار کرد: استان اردبیل با تولید بیش از 4 درصد از محصولات کشاورزی کشور فاقد صنایع تبدیلی است و به همین دلیل ما سالانه بسیاری از محصولات کشاورزی خود را ازدست‌رفته می‌بینیم. ضروری است در این زمینه نیز از طرف دولتمردان اقدامی شایسته انجام شود.

وی تصریح کرد: بعد از مشکلات بین کشورهای ترکیه و روسیه، روسیه بازار قابل‌توجهی برای صادرات محصولات کشاورزی اردبیل محسوب می‌شد. با وجود مواد اولیه مرغوب کشاورزی و دامی موجود در این استان و به دلیل ضعف زیرساخت‌های صنایع تبدیلی صادراتی نتوانستیم هنوز صنایع تبدلی مطلوبی باهدف توسعه صادرات ایجاد و حضور موفقی داشته باشیم.

رئیس اتاق اردبیل تأکید کرد: امروز محصولات باغی، زراعی و دامی به دلیل نبود صنایع تبدیلی مطلوب و ماندگاری پایین امکان صادرات به روسیه را ندارد. این در حالی است که  اردبیل از استان‌های موفق در تولید شیر است. لازم است نسبت به اصلاح زیرساخت‌های صنایع تبدیلی اقدام شود.

وی به‌ضرورت راه‌اندازی صنایع تولید کنسانتره میوه تأکید و اضافه کرد: انتظار می‌رود نسبت به اعطای تسهیلات مناسب در این راستا اقدام شود.

اتصال بیله سوار به خط ریلی جمهوری آذربایجان مطالعه می‌شود

استاندار اردبیل در این نشست گفتَ: اتصال شهر گمرکی و مرزی بیله سوار مغان به خط ریلی جمهوری آذربایجان باهدف توسعه صادرات و دسترسی بهتر به بازارهای جهانی موردمطالعه قرار می‌گیرد.

اکبر بهنام‌جو افزود: در کنار اتصال اصلاندوز مغان به خط ریلی آذربایجان که در دستور کار قرارگرفته و مطالعات آن‌هم شروع‌شده است اتصال بیله سوار به خط ریلی جمهوری آذربایجان نیز پیگیری می‌شود.

بهنام‌جو بیان کرد: بحث صادرات در این استان در دستور کار قرارگرفته و نیاز است سند توسعه صادرات با بهره‌گیری از تجارب استان‌های دیگر تدوین شود تا شاهد رونق صادرات در این استان باشیم.

وی درباره صادرات سیب‌زمینی به کشورهای همسایه گفت: برای توسعه صادرات این محصول لازم است موانع پیش رو بررسی و با شناسایی بازار هدف و سلایق مشتری اقدام به صادرات این محصول شود.

بهنام جو رونق سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در دولت تدبیر و امید یادآور شد و گفت: این دولت سرمایه‌گذاری بخش خصوصی را در دستور کار دارد. لازم است دستگاه‌های اجرایی با اعمال مشوق‌های لازم به افزایش سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در زمینه‌های مختلف کمک کنند.

استاندار اردبیل بیان کرد: تسهیلات پرداختی بانک‌ها به واحدهای تولیدی و صنعتی به‌رغم حمایت دولت در طول سال جاری بسیار پایین است. ضرورت دارد بانک‌ها در پرداخت تسهیلات اهتمام بیشتری کرده و دستگاه‌های اجرایی هم با رصد مشکلات پیش رو موانع موجود را بررسی و نسبت به رفع آن اقدام کنند.

بهنام‌جو افزود: تشکیل کمیته بررسی تسهیلات بانکی به واحدهای تولیدی ضروری است. برای بررسی بیشتر و شناسایی موانع پیش رو در پرداخت تسهیلات باید کمیته‌ای تشکیل شود تا دلایل و علت پرداخت نشدن تسهیلات مشخص شود.

وی گفت: جذب تسهیلات بانکی مربوط به واحدهای تولید استان که به میزان 240 میلیارد ریال در هفت ماه سال جاری بوده بسیار پایین است. باید تلاش شود این میزان در یک ماه آینده به 2 هزار میلیارد ریال برسد.

بهنام جو شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی را در برطرف شدن مشکلات بخش خصوصی مهم ارزیابی کرد و گفت: این نشست‌های راهبردی و سیاست‌گذاری است که می‌تواند بسیاری از گره‌ها و مشکلات بخش خصوصی را رفع کند.

در این جلسه هر یک از مدیران بانک‌ها اقدامات صورت گرفته در زمینه تسهیلات پرداختی به واحدهای تولیدی و صنعتی را گزارش کردند.

موضوعات :
در همین رابطه