در شرایطی که فقط چند روز به پایان فصل پائیز باقی مانده است، گزارشهای رسمی از میزان بارشهای جوی در روزهای سپری شده از سال آبی جاری (اول مهر تا شامگاه 23 آذر) نشان میدهد وضعیت بارندگیها مساعد نبوده و نسبت به دورههای درازمدت و سالانه کاهش قابلتوجهی دارد.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، تازهترین گزارش دفتر مطالعات پایه منابع آب وزارت نیرو نشان میدهد: از ابتدای مهرماه سال جاری تا شامگاه 23 آذر، ارتفاع کل ریزشهای جوی به ۲۷.۶ میلیمتر رسیده است که این مقدار بارندگی نسبت به میانگین دورههای مشابه درازمدت (۵۴.۳ میلیمتر) ۴۹.۲ درصد کاهش دارد.
همچنین میزان بارندگی در روزهای سپری شده از سال آبی جاری، نسبت به میزان بارشها در دوره مشابه سال آبی گذشته (۳۳.۸ میلیمتر) نیز حدود ۱۸.۳ درصد کاهش نشان میدهد.
بر اساس این گزارش حجم بارشهای در دوره اول مهر تا ۲۳ آذر معادل ۴۵ میلیارد و۴۸۶میلیون مترمکعب بوده و حوضه آبریز دریای خزر با ۱۱۴.۷ میلیمتر بارندگی، بیشترین میزان بارندگی در کشور را تجربه کرده که البته این میزان نسبت به بارندگیها مدت مشابه در سال گذشته 1.1 درصد کمتر است.
آمارها نشان میدهد از اول مهر تا 23 آذر، از 6حوضه آبریز اصلی کشور دو حوضه آبریز «دریاچه ارومیه» و «قرهقوم» نسبت به سال گذشته افزایش بارش را تجربه کردهاند و بارندگیها حوضه آبریز «مرزی شرق» با میزان بارشهای سال قبل برابر بوده است.
در این میان اما، بارشهای جوی در سه حوضه آبریز «دریای خزر»، «خلیجفارس و دریای عمان» و «فلات مرکزی» نسبت به مدت مشابه سال گذشته کاهشی بوده است ضمن اینکه بارشهای جوی هر 6 حوضه آبریز اصلی کشور نسبت به میانگین 49 ساله از 9.7 تا 89.8 درصد افت کرده است.
جدول زیر میزان ریزشهای جوی از اول مهر تا ۲۳ آذر سال آبی ۹۷-۹۶ را در مقایسه با متوسط درازمدت و سال آبی گذشته همین دوره و درصد افزایش یا کاهش آن را در سطح کشور به تفکیک ۶ حوضه آبریز اصلی نشان میدهد.