هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

با برگزاری مجمع عمومی موسس اتاق مشترک بازرگانی ایران و کویت

اعضای هیات رئیسه اتاق مشترک ایران و کویت انتخاب شدند

مجمع عمومی مؤسس اتاق مشترک ایران و کویت در ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تشکیل و در جریان این نشست هیات رئیسه این اتاق انتخاب شد.

24 دی 1396
کد خبر : 11787
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مجمع عمومی مؤسس اتاق مشترک ایران و کویت در ساختمان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران تشکیل و در جریان این نشست هیات رئیسه این اتاق انتخاب شد.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران در این نشست گفت: در سال‌های اخیر مشکلات عدیده‌ای در توسعه روابط تجاری با کویت داشته‌ایم که مهمترین این عوامل، نداشتن اتاق مشترک ایران و کویت بوده است. سطح روابط اقتصادی ما با کویت به 250 میلیون دلار در سال کاهش یافته است.

محمدرضا کرباسی با تاکید بر ضرورت حل مشکلات تجار از طریق اتاق مشترک ایران و کویت افزود: از دیگر مشکلات عمده ما در کاهش روابط میان ایران و کویت، مساله ویزای تجار است که به دغدغه اصلی بخش خصوصی در این حوزه تبدیل شده است که امیدواریم این مشکل برطرف شود.

وی ادامه داد: برگزاری نمایشگاه‌های تخصصی یکی از مهم‌ترین برنامه‌های اتاق مشترک ایران و کویت خواهد بود. عدم وجود این نمایشگاه‌ها از دلایل مهم افت میزان صادرات و واردات ما با این کشور بوده است.

معاون امور بین‌الملل اتاق ایران خاطرنشان کرد: یکی از مسائل مغفول مانده در روابط تجاری ما با کشورهای خلیج فارس از جمله کویت، عدم توجه به گردشگری سلامت بوده است. با توجه به رشد و پیشرفت علوم پزشکی در کشور و از سوی دیگر ارزانی ارائه خدمات آن نسبت به بسیاری از کشورهای اروپایی و آسیایی در ایران نباید از این مساله در گسترش روابط با کشورهای همسایه غفلت کرد.

کرباسی افزود: اتاق مشترک ایران و کویت می‌تواند در بخش خدمات فنی و مهندسی و ورود متخصصان ما در بخش‌های مختلف خدمات فنی این کشور، بستر مناسبی را فراهم کند؛ امری که امروز عمدتاً در اختیار کشورهای اروپایی قرار گرفته است.

وی در پایان سخنان خود با اشاره به لزوم امضای موافقتنامه های تجارت آزاد با کشورهای طرف تجارت با ایران خاطرنشان کرد: از مشکلات ما در عدم رشد روابط تجاری با دیگر کشورها نپذیرفتن تجارت آزاد است. اولویت ما جهت امکان شکل گرفتن اتاق‌های مشترک بازرگانی با کشورهای همسایه و دیگر کشورها و افزایش مذاکرات تجاری با آن‌ها، امضای موافقتنامه های تجارت آزاد است.

در ادامه این نشست نایب رئیس اتاق ایران، ضمن یادآوری سابقه روابط تجاری ایران و کویت گفت: در نقشه راه و مصوبات اخیر اتاق ایران، اولویت را به ایجاد اتاق‌های مشترک با کشورهای همسایه در درجه اول و سپس با 30 شریک تجاری ایران و 30 کشور تجاری اول دنیا قرار داده‌ایم.

پدرام سلطانی افزود: طبق مصوبات جدید اتاق ایران، اتاق‌های مشترک بازرگانی ایران با سایر کشورها در صورت فعالیت مستمر، همه فعالیت‌ها و اختیارات اجرایی ویژه در اعزام و پذیرش هیات های تجاری را خواهند داشت.

نایب رئیس اتاق ایران با اشاره به نقش بخش خصوصی در روابط تجاری خارجی ایران خاطرنشان کرد: بخش خصوصی باید به این باور و اعتماد به نفس برسد که می‌تواند در بهبود روابط ایران با سایر کشورها نقش اساسی داشته باشد. باید بداند تنها دولت نیست که می‌تواند بستر تعاملات بین‌المللی را فراهم کند. ما باید در بهبود روابط سیاسی کشورمان خصوصاً با کشورهای همسایه به منزله سفیران صلح و دوستی باشیم.

سلطانی در پایان سخنان خود ابراز امیدواری کرد: هیات مدیره انتخابی اتاق مشترک ایران و کویت با توجه به فعالیت‌هایی که انجام خواهد داد، کارنامه موفقی در رشد روابط تجاری ایران با کویت داشته باشد.

معاون توسعه بازارهای صادراتی سازمان توسعه و تجارت نیز طی سخنانی در این نشست با اشاره به تجارت خارجی ایران گفت: نیاز ما به تعاملات اقتصادی با دنیا قابل کتمان نیست؛ دشمنان ما نیز از همین مساله استفاده کرده و تمام تلاش خود را جهت منزوی کردن ما در دنیا به کار بسته‌اند. برای برون‌رفت از این بحران بستری بهتر از تشکیل اتاق‌های مشترک بازرگانی با دیگر کشوها نداریم. شکل‌گیری این اتاق‌ها زبان مشترکی برای تعامل تجاری ما با دیگر کشورها ایجاد خواهد کرد.

سید هادی سیدی در پایان یادآوری کرد: اوج روابط اقتصادی ما با کشور کویت به سال 1386 بر می‌گردد که میزان تبادلات ما 500 میلیون دلار بوده است. متاسفانه در سال‌های اخیر به نصف این مقدار رسیده است. امیدواریم که شکل‌گیری اتاق مشترک ایران و کویت ما را به رکوردهای قبلی و بالاتر از آن برساند.

در پایان این نشست، با برگزاری انتخابات، همایون کوت زاده، ثامر جاسمی نژاد بریس، مسعود خیاط زاده، هانی فیصلی، سید محمد میرانی کناری، حمید مهاوی، نبی مزرعاوی، سید حمیدرضا کاشی، علی غوابش، سیروس دهقانی، اعظم سلیمی، محمد حسین ستایش نیا به عنوان اعضای هیات رئیسه انتخاب شدند.

ترکیب هیات رئیسه و بازرسان به قرار زیر تعیین شد:

  • هانی فیصلی، رئیس 
  • مسعود خیاط زاده، نایب رئیس اول
  • همایون کوت زاده، نایب رئیس دوم
  • ثامر جاسمی نژاد بریس، نایب رئیس سوم
  • سید حمیدرضا کاشی، نایب رئیس چهارم
  • نبی مزرعاوی، عضو اصلی
  • سید محمد میرانی کناری، عضو اصلی
  • سیروس دهقانی، عضو علی البدل  
  • علی غوابش، منشی 
  • حمید مهاوی، خزانه دار
  • علیرضا فرهنگ جو، بازرس اصلی
  • غلامحسین نوروزنژاد، بازرس علی البدل

 

موضوعات :
در همین رابطه