هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس اتاق ایران در دیدار با معاون وزیر خارجه آلبانی

سطح روابط تجاری ایران و آلبانی رضایت‌بخش نیست

غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران که در صدر هیات اقتصادی بخش خصوصی به آلبانی سفر کرده است، در دیدار با معاون اقتصادی وزیر امور خارجه آلبانی بر لزوم توسعه روابط اقتصادی دو کشور تأکید کرد و آلبانی را دروازه ورود ایران به حوزه بالکان دانست.

05 اردیبهشت 1397
کد خبر : 13209
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیات بلندپایه اعزامی از اتاق ایران که به سرپرستی غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به آلبانی سفر کرده است دیروز (4 اردیبهشت) وارد تیرانا پایتخت این کشور شد و در بدو ورود، ضمن ملاقات با سفیر کشورمان در آلبانی، در جلسه‌ای با اتین جافای، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه آلبانی شرکت کرد.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران در ملاقات با معاون اقتصادی وزیر امور خارجه آلبانی گفت: اراده سران  و مقامات سیاسی دو کشور بر توسعه روابط اقتصادی فی‌مابین استوار است و  با توجه به قرابت فرهنگی و تاریخی که ایران در حوزه بالکان با آلبانی دارد، نگاه ایران به آلبانی صرفاً همکاری با این کشور نبوده و در واقع، آلبانی به‌عنوان دروازه ورود ایران به حوزه بالکان مدنظر است.

غلامحسین شافعی با اشاره به روند مثبت توسعه اقتصاد آزاد در آلبانی، اظهار کرد: با این اتفاقات فصل جدیدی در توسعه مناسبات دو کشور آغاز شود؛ چراکه تاکنون با وجود پتانسیل‌های بسیار و مناسبات سیاسی و فرهنگی قابل‌قبول بین دو کشور، سطح مناسبات تجاری ایران و آلبانی رضایت‌بخش نبوده و باید اقدامات لازم جهت رفع این نقیصه انجام شود.

شافعی با تأکید بر اینکه اعزام هیات اقتصادی اتاق ایران نیز در راستای این امر انجام شده است، ابراز امیدواری کرد: با افتتاح نمایندگی آلبانی در ایران، تسهیل فرایند صدور روادید، مبادله هیات­ها و اطلاعات تجاری دو کشور، امضاء تفاهم‌نامه فی‌مابین و همچنین اقدامات سفارت ایران در آلبانی، گسترش و جهش چشمگیری در روابط اقتصادی فی‌مابین به انجام رسد.

رئیس اتاق ایران اعلام کرد: اتاق ایران بر اساس بررسی‌هایی که انجام داده است، همکاری با فعالان اقتصادی آلبانی در زمینه‌های خدمات فنی و مهندسی و ساخت زیرساخت‌ها، همکاری در زمینه مسائل درمانی و بهداشتی و ساخت تجهیزات پزشکی، انرژی (نفت، گاز، برق، همکاری‌های پالایشگاهی) و توسعه صنایع کوچک و متوسط را در اولویت قرار داده و علاوه بر همکاری‌های دو جانبه، همکاری‌های سه و چندجانبه بین ایران، آلبانی و دیگر کشورهای منطقه را مدنظر قرار داده است.

در ادامه، معاون اقتصادی وزیر امور خارجه آلبانی نیز در این نشست ضمن ابراز خرسندی از پذیرش هیات اتاق ایران با سطح و ترکیب قابل‌توجه، علاقه‌مندی کشورش برای گسترش و توسعه مناسبات تجاری با ایران را اعلام و تصریح کرد: بی‌شک سفر اخیر وزیر امور خارجه  آلبانی به تهران، نشان از عزم راسخ تیرانا برای توسعه مناسبات اقتصادی با ایران است.

جافای با اشاره به نقش مهم دولت‌های دو کشور برای تعمیق روابط متقابل، تأکید کرد: در این فرایند نقش بخش خصوصی دو کشور برای به ثمر رسیدن روابط فی‌مابین انکارناپذیر است و امید می‌رود با اجرایی شدن توافق‌نامه‌های  لغو مالیات مضاعف و تشویق سرمایه‌گذاری، دو کشور بتوانند به اهداف اقتصادی خود دست یابند.

او ادامه داد: اداره دیپلماسی وزارت امور خارجه آلبانی با همکاری اتحادیه اتاق‌های بازرگانی این کشور در حال تدوین دیپلماسی اقتصادی جهت توسعه تعاملات با اتاق ایران است و قطعاً تفاهم‌نامه‌ای که مقرر است چهارشنبه (امروز) در خلال برگزاری همایش تجاری دو کشور به امضاء طرفین برسد، می‌تواند کمک شایان توجهی به این امر کند.

 اطلاعات اقتصادی آلبانی در اختیار اتاق ایران قرار می‌گیرد

رئیس اتاق ایران در خلال برنامه‌های سفر جاری خود به آلبانی، با خانم ماچاستپا، رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنعت آلبانی دیدار کرد.

شافعی در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از وجود عزم راسخ دو کشور برای گسترش همکاری‌های اقتصادی، اظهار کرد: تشکیل یک کمیته کاری مشترک بین دو کشور می‌تواند نقش مؤثری در توسعه مناسبات و مبادلات دو کشور ایفا کند.

او همچنین با اشاره به اهمیت بخش ای خصوصی دو کشور برای به مرحله اجرا درآوردن تصمیمات دولت‌ها، تأکید کرد: توسعه مناسبات ایران با کشورهای منطقه بالکان، منوط به بسط تعاملات و توجه ویژه به آلبانی است اما حجم فعلی روابط اقتصادی دو کشور درشان دولت‌ها نیست.

رئیس اتاق ایران ابراز امیدواری کرد: با انجام تمهیدات اقتصادی و سیاسی ویژه در روابط ایران و آلبانی، بتوان به توسعه مناسبات با کشورهای منطقه بالکان دست یافت.

شافعی در پایان با اعلام آمادگی اتاق ایران برای توسعه روابط با بخش خصوصی آلبانی، از اتاق بازرگانی این کشور جهت اعزام یک هیات تجاری به ایران دعوت کرد.

در ادامه رئیس اتحادیه اتاق‌های بازرگانی و صنعت آلبانی، از پذیرش هیات اقتصادی اتاق ایران ابراز خشنودی کرد و با اشاره به پتانسیل‌های موجود در آلبانی گفت: طی چند سال اخیر تحولات اقتصادی فراوانی در آلبانی به انجام رسیده و تسهیلات ویژه‌ای جهت جذب سرمایه‌گذاران خارجی در نظر گرفته شده است که می‌تواند برای طرف ایرانی نیز جذاب باشد.

ماچاستپا همچنین با اعلام تأسیس یک اتحادیه از 6 اتاق بازرگانی موجود در منطقه بالکان، آلبانی را دروازه ورود ایران به این منطقه دانست و برای تعریف کردن پروژه‌های سرمایه‌گذاری مشترک بین دوکشور در این منطقه ابراز امیدواری کرد.

در این دیدار مقرر شد طرف آلبانیایی اطلاعات روزآمد اقتصادی و سرمایه‌گذاری موجود را برای ارائه به فعالان اقتصادی کشورمان در اختیار اتاق ایران قرار دهد.

همچنین تعیین نمایندگان هر دو اتاق ایران و آلبانی برای پیگیری بندهای تفاهم‌نامه‌ای که مقرر است در خلال همایش تجاری ایران و آلبانی در تاریخ 6 اردیبهشت‌ماه به امضاء طرفین برسد، از دیگر توافقات به‌عمل‌آمده در برگزاری این نشست بود.

در همین رابطه