هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

عضو هیات رئیسه اتاق ایران در نشست فعالان اقتصادی کرمانشاه با نمایندگان این استان در مجلس

سیاست ارزی دولت، واردات را 3 برابر می‌کند

کیوان کاشفی عضو هیات رئیسه اتاق ایران و رئیس اتاق کرمانشاه در نشست فعالان اقتصادی با مجمع نمایندگان کرمانشاه از سیاست ارزی دولت انتقاد کرد و آن را عاملی برای تقویت واردات دانست.

13 خرداد 1397
کد خبر : 13777
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

فعالان اقتصادی کرمانشاه در نشستی مشترک با حضور نمایندگان مردم کرمانشاه در مجلس شواری اسلامی به بیان دغدغه‌های خود پرداختند.

در این نشست کیوان کاشفی عضو هیات رئیسه اتاق ایران گفت: اگر وضعیت نرخ ارز به همین شکل ادامه پیدا کند، منابع ارزی کشور به تاراج خواهد رفت و عده‌ای به سوداگری واردات خواهند پرداخت.

او، از مشکلات ارزی کشور یاد کرد که تاثیر زیادی بر فعالیت بخش خصوصی داشته است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه با اشاره به سیستم ارز تک نرخی و دلار ۴۲۰۰ تومانی که اکنون پیش بینی شده، تاکید کرد: این روش قطعا موفق نخواهد بود و اگر زودتر تدبیری برای آن اندیشیده نشود، شاهد به تاراج رفتن منابع ارزی کشور خواهیم بود.

به گفته او، نتیجه این امر آن است که تنها در دوماه اول امسال ۲۰ میلیارد دلار ثبت سفارش واردات داشتیم که روی دست ما مانده است و قطعا به آنها این میزان ارز داده نخواهد شد.

کاشفی با بیان اینکه معمولا کل واردات در کشور در سال حدود ۳۵ تا ۴۰ میلیارد دلار است، افزود: با این روند تا پایان امسال حدود ۱۲۰ میلیارد دلار برای واردات به کشور نیاز ارزی خواهیم داشت که به معنی 3برابر شدن واردات است.

کاشفی تصریح کرد: در شرایطی که نرخ دلار برای واردات ۴۲۰۰ تومان باشد هرآنچه که با این نرخ وارد کشور شود سود خالص خواهد بود و همه برای واردات هجوم می‌آورند.

وی تاکید کرد: اتاق ایران چند پیشنهاد برای وضعیت نرخ ارز ارائه کرده که اگرچه مورد تایید بدنه کارشناسی و برخی وزرای دولت قرار گرفته، اما هنوز اجرایی نشده است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه یادآوری کرد: پیشنهاد اصلی ما این است که از ذخایر ارزی محافظت شود تا بتوانیم آن را برای واردات کالاهای اساسی، دارو و بخشی از خط تولید استفاده کنیم.

کاشفی گفت: به علاوه باید بازارهای ثانویه و صرافی‌های مجاز را به رسمیت بشناسیم، زیرا بازار هم معمولا با این نرخ روز که در بازار آزاد وجود دارد خود را وفق می‌دهد.

به گفته این فعال اقتصادی، باید اجازه تعدیل نرخ ارز نیز داده شود، یعنی هر سال بر اساس نرخ تورم داخل و خارج از کشور رقمی به نرخ ارز اضافه شود، اما در قیمت‌ها ثبات داشته باشیم.

وی با بیان اینکه مهمتر از نرخ ارز ثبات آن است، گفت: عدم ثبات، بسیاری از بازارها را به رکود و بی‌ثباتی کشانده است.

رئیس اتاق استان کرمانشاه به نامناسب بودن فضای کسب و کار استان و سیر نزولی آن طی چهار فصل گذشته اشاره کرد و گفت: اکنون از نظر فضای کسب و کار دو استان آخر کشور هستیم.

کاشفی افزود: این امر مانع اصلی ورود سرمایه‌گذار به داخل استان است و هیچ سرمایه گذاری حاضر نیست در چنین شرایطی وارد کرمانشاه شود.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی ایران معتقد است، در این شرایط کارکرد مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژه اقتصادی  از دست خواهد رفت.

کاشفی اظهار کرد: بعد از اینکه چند منطقه ویژه اقتصادی و آزاد تجاری که اکنون در مجلس است تعیین تکلیف شود، در کشور ماراتنی برای جذب سرمایه گذار خواهیم داشت و ما هم باید بتوانیم در این خصوص حتی با استان های همجوار رقابت کنیم.

وی تصریح کرد: باید تا قبل از این شرایط فضای کسب و کار استان را بهبود ببخشیم.

کاشفی با بیان اینکه برخی از دستگاه های دولتی در برابر فضای کسب و کار استان از خود مقاومت نشان می‌دهند، عنوان کرد: این در حالی است که برخی از بخش های دولتی هنوز معنای فضای کسب و کار را نمی دانند. فضای کسب و کار در ید بخش خصوصی نیست و عمده آن در اختیار حاکمیت و دولت است.

رئیس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه از تشکیل کمیته ای برای بهبود فضای کسب و کار با تاکید استاندار خبر داد که امید است با فعالیت آن وضعیت کمی بهتر شود.

کرمانشاه پیش‌قراول تجارت با عراق باشد

رئیس مجمع  نمایندگان استان کرمانشاه در این نشست گفت: کرمانشاه باید پیش‌قراول ارتباطات تجاری با عراق باشد.

حشمت‌الله فلاحت‌پیشه با اشاره به شرایط اقتصادی کشور، عنوان کرد: دوران تازه‌ای از تحریم‌ها آغاز شده که باید برای ورود به آن آماده باشیم و فعالان بخش خصوصی سربازان این دوران جدید هستند.

وی بر لزوم فعال شدن بیش از پیش بخش خصوصی در کشور تاکید کرد و ادامه داد: در شرایطی که بودجه کشور عمدتا صرف هزینه‌های جاری می‌شود باید برای کمک به اقتصاد کشور، بخش خصوصی را تقویت کنیم.

نماینده اسلام آبادغرب و دالاهو در مجلس شورای اسلامی از مزیت‌های استان کرمانشاه هم یاد کرد و افزود: تنها مرزهایی که از بعد اقتصادی، سیاسی و استراتژیک می‌تواند تا دریای مدیترانه امتداد یابد، مرزهای کرمانشاه است که هم برای استان یک فرصت است و هم می‌تواند کشور را از تهدید نجات دهد.

فلاحت‌پیشه با بیان اینکه کرمانشاه باید پیش‌قراول تجارت با عراق باشد، یادآور شد: میزان مبادلات تجاری ایران با عراق در شرایط خوب دو برابر 28 کشور اروپایی است، آن هم در شرایطی که این مبادلات 90 به 10 به سود ماست.

وی از آمادگی مجمع نمایندگان استان کرمانشاه برای تعامل بیشتر با مسئولین و نمایندگان عراق برای افزایش مراودات تجاری خبر داد و گفت: باید جلسات مشترکی در اربیل عراق و همچنین در داخل استان برای رفع مشکلات دو طرف برگزار کنیم تا هم پیشنهادات خود را به دولت مرکزی عراق برسانیم و هم ببینیم رقبای ما در این کشور چه کاری می‌کنند.

این نماینده مجلس خواستار تعامل بیشتر بخش‌خصوصی با نمایندگان استان نیز شد و تاکید کرد: ما از تابستان که پیش‌نویس بودجه سال آینده تدوین می‌شود پذیرای بخش خصوصی برای پیشنهادات آنها هستیم و درهای دفتر ما همیشه به روی بخش خصوصی باز است.

فلاحت‌پیشه اظهار کرد: اگر مانع و مشکل خاصی نیز در استان پیش روی فعالیت بخش خصوصی است، در مجلس پیگیر آن خواهیم بود.

وی با بیان اینکه جلسات مشترک مجمع نمایندگان با بخش خصوصی باید به صورت مستمر و بین 35 روز تا سه ماه یکبار برگزار شود، خاطرنشان کرد: جلسه بعدی در حضور استاندار و سایر مسئولین مربوط خواهد بود تا پیگیر رفع موانع کسب و کار در فضای استان باشیم.

رئیس مجمع نمایندگان استان کرمانشاه به انتقاد برخی از فعالان بخش کشاورزی درباره عدم پرداخت مطالبات کشاورزان هم اشاره کرد و گفت: هیچ تذکری درباره قیمت خرید تضمینی گندم و یا پرداخت بدهی چغندرکاران نیست که نمایندگان کرمانشاه در آن نباشند. 
فلاحت‌پیشه درباره موضوع دخل و تصرف نمایندگان در عزل و نصب مدیران استان نیز بیان کرد: مجمع نمایندگان استان کمترین دخالت را در عزل و نصب‌ها دارند و فقط در مورد افرادی که ناکارآمد هستند تذکر می‌دهند.

وی گفت: شان نمایندگان اجازه نمی‌دهد که مستقیم به مدیری زنگ بزنند و عزل و نصب معاونانش را بخواهند.

در ادامه سید قاسم جامی نماینده کرمانشاه در مجلس شورای اسلامی نیز خواستار انسجام و همکاری بیشتر مجمع نمایندگان برای پیگیری مباحث استان شد و افزود: اینکه مجمع نمایندگان با هم پیگیر یک موضوع واحد برای کرمانشاه باشند کم اتفاق می‌افتد.

وی بر لزوم برگزاری مستمر جلسات بخش خصوصی و مجمع نمایندگان تاکید کرد و ادامه داد: این جلسات باید خروجی مناسبی داشته باشد.

مشکل اصلی، رقابت دولت با بخش خصوصی است

عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی گفت: مهمترین مشکل بخش خصوصی کشور رقابت دولت با آن است.

حجت‌الاسلام و المسلمین سید جواد حسینی‌کیا اظهار کرد: اگر دولت از رقابت با بخش خصوصی دست بردارد، این بخش راه خود را باز خواهد کرد.

وی افزود: به علاوه حاکمیت باید سهم خود را در ضررهای بخش خصوصی پرداخت کند، زیرا در بسیاری از موارد بخش خصوصی در جریان یک مسئله سیاسی و موارد مشابه دیگر، ضررهایی می‌کند که هیچ نقشی در آن نداشته است.

نماینده سنقر و کلیایی در مجلس شورای اسلامی، مبارزه با قاچاق کالا را از دیگر مواردی دانست که به تقویت بخش خصوصی کمک می‌کند.  او یادآوری کرد: اکنون گردش مالی پوشاک قاچاق در کشور 15 هزار میلیارد تومان و سیگار 10 تا 12 هزار میلیارد تومان است.

حسینی‌کیا با بیان اینکه 60 تا 70 درصد گردش مالی سیگار قاچاق کشور در اختیار دو شرکت خارجی است، خاطرنشان کرد: چطور این شرکت‌ها می‌توانند پول سیگار را به ارز تبدیل کرده و از کشور خارج کنند، اما بخش خصوصی برای واردات ارز ندارد.

وی مالیات بر ارزش افزوده را نیز یکی دیگر از موانع پیش روی بخش خصوصی برشمرد که به درستی اجرا نشد و مشکلاتی را برای بخش خصوصی ایجاد کرده است. او ادامه داد: نرخ بالای تسهیلات، سرمایه در گردش، مسائل بیمه و ... نیز از دیگر مشکلات بخش خصوصی است.

این نماینده مجلس با بیان اینکه نمی‌توان تمام موانع پیش روی بخش خصوصی را به طور کامل برداشت، تاکید کرد: بخشی از این موانع مربوط به محدودیت‌های قانونی در کشور است.

حسینی‌کیا اظهار کرد: نمایندگان از هیچ کوششی برای کمک به استان و فعالان بخش خصوصی فروگذار نمی‌کنند.

در ادامه احمد صفری نماینده کرمانشاه با اشاره به چند مانع اصلی فضای کسب  و کار، گفت: درگیری‌های سیاسی یکی از مهمترین عوامل است که نمی‌گذارد در کرمانشاه کارها به خوبی پیش برود.

عضو مجمع نمایندگان استان کرمانشاه، عوامل اقتصادی خصوصا بی‌ثباتی در نرخ ارز را نیز از دیگر مشکلات پیش روی بخش خصوصی دانست که امکان تصمیم‌گیری درست را می‌گیرد.

وی تاکید کرد: وقتی که در مدت یکسال 30 میلیارد دلار از ذخایر ارزی کشور خارج می‌شود پیامدی جز بالا رفتن نرخ ارز نخواهد داشت.

صفری عوامل اجتماعی، عقب بودن از تکنولوژی روز و ... را نیز از دیگر موانع پیش روی بخش خصوصی برشمرد.

در ادامه فرهاد تجری نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب نیز گفت: باید درباره رفع مشکلات پیش روی بخش خصوصی واقع‌بین باشیم و بدانیم که امکان تغییر قوانین و مقررات صرفا برای استان کرمانشاه وجود ندارد.

وی اظهار کرد: قطعا نمی‌توانیم مصوبه‌ای در مجلس بگیریم که همه مشکلات کرمانشاه را یکباره حل کند. اما نمایندگان مجلس آنقدر نفوذ دارند که اگر در حوزه مدیریتی مقررات سخت‌گیرانه وجود دارد بتوان با رایزنی و گفت‌وگو بخشی از این مقررات را تعدیل کرد و یا یک نسخه منطقه‌ای برای آن پیچید.

در ادامه شهاب نادری نماینده پاوه و اورامانات نیز با بیان اینکه همواره حامی بخش خصوصی هستیم، افزود: با این بروکراسی شدید و کاغذبازی که داریم کار بخش خصوصی پیش نمی‎رود.

وی اظهار کرد: بارها شرایط حضور سرمایه‌گذاران را در استان فراهم کردیم اما این بروکراسی سرمایه‌گذاران را فراری داده است.

نماینده پاوه و اورامانات خواستار حمایت بیشتر از جوانان بیکار مناطق مرزنشین شد و افزود: مرز برای این جوانان در حال تبدیل شدن به تهدیدهای امنیتی است.

نادری با انتقاد از ریخت و پاش‌هایی که در برخی از بخش‌ها صورت می‌گیرد، عنوان کرد: در شرایطی که جوانان مناطق مرزی برای وام دو میلیون تومانی مشکل دارند، در برخی سازمان‌ها ریخت و پاش‌های چندین میلیونی می‌شود.

در ادامه حسن سلیمانی نماینده کنگاور، صحنه و هرسین نیز گفت: رفع موانع کسب و کار باید به صورت قانونی انجام شود و امکان اینکه کاری در خارج از چارچوب قانون انجام دهیم نداریم.

وی افزود: نباید فراموش کرد که ما امکان نوشتن یک قانون منطقه‌ای برای حل مشکلات کرمانشاه را نداریم، اما می‌توانیم حمایت‌ها و کمک‌های منطقه‌ای برای کرمانشاه جذب کنیم.

این نماینده مجلس با بیان اینکه بخش خصوصی هم باید پای کار بیاید، عنوان کرد: متاسفانه در کرمانشاه تفکر بازاری بودن و پول به دست آوردن وجود ندارد.

سلیمانی با بیان اینکه مجمع نمایندگان استان همواره آماده پذیرش بخش خصوصی است، اظهار کرد: بخش خصوصی هم باید برای رفع مشکلات خود سراغ ما بیاید.

در همین رابطه