رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

اتحادیه اروپا قوانین تجارت با ایران را بروز رسانی کرد

اتحادیه اروپا با به‌روزرسانی «قانون انسداد» و «مجوز وام خارجی»، سرمایه‌گذاری شرکت‌های اروپایی را در ایران حفظ می‌کند.

22 خرداد 1397 - 11:19
کد خبر : 13860
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اتحادیه اروپا به‌حفظ برجام تلاش می‌کند؛ برای همین تصمیم گرفته تا بار دیگر قوانین مرتبط با تجارت با ایران را به‌روزرسانی کند. در وب‌سایت اروپایی «نیویوروپ» آمده: اتحادیه اروپا با به‌روزرسانی «قانون انسداد» و «مجوز وام خارجی»، سرمایه‌گذاری شرکت‌هایش را در ایران حفظ می‌کند.

اتحادیه اروپا به دنبال تصمیم «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا، درباره خروج یک‌جانبه از توافق هسته‌ای در هیجدهم اردیبهشت‌ماه، گام‌هایی را برای حفاظت از فعالیت شرکت‌هایش در ایران برداشته است.

به گزارش «ایرنا»، به نقل از وب‌سایت اروپایی نیویوروپ، کمیسیون اروپا اعلام کرده نسخه به‌روزشده «قانون انسداد» و «مجوز وام خارجی» بانک سرمایه‌گذاری اروپا (EIB) را به تصویب رسانده است. این اقدام کمیسیون، به دنبال نشست غیررسمی این اتحادیه در صوفیه و بیانیه‌های این کمیسیون در تاریخ هجدهم می (بیست‌وهشتم اردیبهشت) انجام شد.

کمیسیون اروپا در یک بیانیه مطبوعاتی اعلام کرده است: هدف از این اقدامات کمک به حفظ منافع شرکت‌های اتحادیه اروپاست و پایبندی این اتحادیه را به برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) نشان می‌دهد.

کمیسیون اروپا در ششم ژوئن (شانزدهم خرداد) ضمن اعلام به‌روزرسانی قانون انسداد که شرکت‌های اتحادیه اروپا را از رعایت تحریم‌های آمریکا منع می‌کند، عنوان کرد که مجوز وام خارجی بانک سرمایه‌گذاری اروپا را هم به‌روز می‌کند که سازوکاری است که مجوز فعالیت سرمایه‌گذاری در ایران را می‌دهد.

کمیسیون اروپا همچنین اعلام کرده که مفهوم این امر الزام بانک سرمایه‌گذاری اروپا در حمایت مالی از طرح‌های اروپایی در ایران نیست و تصمیم‌گیری درباره این سرمایه‌گذاری‌ها برعهده هیئت‌مدیره بانک سرمایه‌گذاری اروپاست.

به گفته کمیسیون اروپا، پارلمان اروپا و شورای اروپا بعد از تصویب به‌روزرسانی این قوانین در ششم ژوئن، دو ماه فرصت دارند تا قبل از اجرائی‌شدن این قوانین مخالفت خود را اعلام کنند. درصورتی‌که مخالفتی نباشد، به‌روزرسانی‌ها منتشر می‌شوند و تا ابتدای ماه آگوست (اواسط مرداد) به اجرا درمی‌آیند که این تاریخ مصادف است با اجرای اولین بسته وضع دوباره تحریم‌های آمریکا علیه ایران. کمیسیون اروپا اعلام کرده که تا وقتی ایران به تعهدات خود پایبند باشد، کمیسیون اروپا هم به اجرای کامل و مؤثر برجام ادامه خواهد داد.

چهاردهم خردادماه بود که رهبران اتحادیه اروپا با ارسال نامه‌ای به «استیو منوچین»، وزیر خزانه‌داری (دارایی) و «مایک پمپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا، بیان کردند که «منافع امنیتی» اقتضا می‌کند که شرکت‌های اروپایی از وضع دوباره تحریم‌های آمریکا معاف شوند.

با اعلام تصمیم دونالد ترامپ درباره خروج از برجام و تصمیم او مبنی بر تحریم شرکت‌های اروپایی که با شرکت‌های ایرانی همکاری می‌کنند، شرکت‌های بزرگی چون توتال، انی، زیمنس، ایرباس، آلیانتس، ساگا، دنیلی، مرسک و برخی شرکت‌های بزرگ دیگر تصمیم گرفتند از ایران خارج شوند. تصمیمی که نوعی اعلام خطر به اروپا بود.

از همان زمان، یعنی 10 روز پس از اعلام تصمیم رئیس‌جمهوری آمریکا درباره خروج از برجام، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا اعلام کرد این اتحادیه برای محافظت از شرکت‌های اروپایی در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران قرار است مقررات بازدارنده را به اجرا درآورد.

همان زمان «ژان کلود یونکر»، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، اعلام کرد که این اتحادیه قصد دارد مقرراتی مشابه قانون ۱۹۹۶ را اجرایی کند که مانع از همکاری شرکت‌های اروپایی با تحریم‌هایی که آمریکا قرار است علیه ایران وضع کند، شود. او تصریح کرد: «ما به‌عنوان کمیسیون اروپا وظیفه داریم از شرکت‌های اروپایی محافظت کنیم. اکنون لازم است که دست به اقدام بزنیم و به همین دلیل است که فرآیند فعال‌سازی «مقررات بازدارنده ۱۹۹۶» را آغاز می‌کنیم.»

 بنابر آنچه کلود جانکر گفته اعضای این اتحادیه در حال وضع قانونی هستند که تحریم‌های ثانویه آمریکا علیه شرکت‌های اروپایی را به دلیل همکاری با ایران به رسمیت نشناسد. این قانون هیچ دادگاهی را در جهت اعمال جریمه که ممکن است از سوی کاخ سفید علیه شرکت‌های اروپایی به‌منظور انجام تجارت در جمهوری اسلامی ایران وضع می‌کند، به رسمیت نمی‌شناسد. سخنان او نوید می‌دهد که بانک سرمایه‌گذاری اروپا، سرمایه‌گذاری شرکت‌های اروپایی در ایران را تسهیل بخشد یا شرکت‌های کوچک و متوسط تشویق به سرمایه‌گذاری در ایران شوند. حالا اتحادیه اروپا از به‌روزرسانی «قانون انسداد» و «مجوز وام خارجی»، خبر می‌دهد تا سرمایه‌گذاری شرکت‌هایش را در ایران حفظ کند.

موضوعات :
در همین رابطه