رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

غلامحسین شافعی در نشست روسای کمیسیون‌های اتاق ایران

ستادی از نخبگان مامور رسیدگی به مشکلات کشور می‌شوند

روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران در نشست امروز، تأثیر تحریم‌های داخلی را بیش از تحریم‌ها و محدودیت‌های خارجی ارزیابی کردند و خواستار حمایت واقعی دولت از بخش خصوصی و تولید کشور شدند. در این نشست غلامحسین شافعی از از تصمیم هیات رئیسه اتاق در مورد تشکیل ستادی با حضور برخی نخبگان برای رسیدگی به مشکلات روز کشور خبر داد.

02 تیر 1397
کد خبر : 14014
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشست روسای کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران با حضور رئیس پارلمان بخش خصوصی برگزار شد. در این نشست علاوه بر تشریح مشکلات و دغدغه‌های فعالان اقتصادی که ناشی از اقدامات اخیر آمریکا و تحریم‌های تعیین شده علیه ایران بود، موضوع پیوستن ایران به FATF به‌عنوان یک ضرورت مطرح شد.

رئیس اتاق ایران در این نشست از برنامه پارلمان بخش خصوصی برای توسعه مناسبات اقتصادی با اروپا سخن گفت و تشریح کرد: در این راستا، از سفرای چندین کشور اروپایی دعوت کردیم و مذاکرات خوبی با آنها انجام دادیم. به باور بخش خصوصی، اتاق‌ها می‌توانند در تنش‌زدایی‌ها، مؤثر عمل کنند. از طرفی باید توجه داشت که در کشورهای اروپایی، اتاق‌ها جایگاه رفیعی دارند و اگر دولت به بخش خصوصی چراغ سبز نشان دهد، اتاق ایران می‌تواند در رفع بخشی از چالش‌های کشور مؤثر عمل کند.

غلامحسین شافعی، ادامه داد: از طرفی متأسفانه دولت آنچه می‌گوید را عمل نمی‌کند و برای همین مشکلات کشور حل نمی‌شود.

وی همچنین از تصمیم هیات رئیسه اتاق ایران در مورد تشکیل ستادی با حضور برخی نخبگان به‌منظور رسیدگی به مشکلات روز کشور خبر داد.

رئیس اتاق ایران مشکلات امروز اقتصاد ایران را منوط به تحریم‌ها ندانست و تأکید کرد: آنچه امروز شاهد آن هستیم دمل چرکینی است که در طول چندین سال گذشته شکل گرفته و امروز به دلیل بروز تحریم‌ها سر درآورده و همه را آزار می‌دهد.

شافعی همچنین از افت سهم تسهیلاتی که به صنعت و تولید اختصاص یافته سخن گفت و تصریح کرد: دراین‌بین بخش بازرگانی و متفرقه بیشترین سهم از تسهیلات را به خود اختصاص داده‌اند که هرچه کوشیدیم مصداق متفرقه را متوجه شویم، نتوانستیم.

برگزاری نشست کمیسیون مشترک اتحادیه اروپا در ایران

به اعتقاد محمدرضا انصاری، نایب‌رئیس اتاق ایران، آنچه در این نشست مطرح شد، تصویر ناخوشایندی بود که می‌توان برای آینده اقتصاد کشور پیش‌بینی کرد. البته روسای کمیسیون‌ها، پیشنهادهایی هم برای بهبود شرایط و جلوگیری از بروز برخی مشکلات جدید در آینده داشتند که اگر از سوی دولتمردان موردتوجه قرار گیرد و آنها حاضر به اجرایی کردن این موارد شوند، می‌توان تا حدی به آینده امیدوارتر بود.

محمود تولایی، رئیس کمیسیون مالیات اتاق ایران در این راستا از برگزاری نشست کمیسیون مشترک اتحادیه اروپا طی هفته آینده در ایران خبر داد که قرار است در این آن موضوع توسعه مناسبات اقتصادی بین ایران و اروپا در بخش صنعت و تولید بررسی شود. به اعتقاد این فعال اقتصادی حضور اعضای این کمیسیون در کشور فرصتی است تا مطالبات و درخواست‌های ایران مطرح و پیگیری شود.

وی تأکید کرد: استفاده از تعرفه‌های ترجیحی، انتقال دانش و تکنولوژی و بحث آموزش از مواردی است که می‌توانیم در مورد آنها در این نشست مذاکره کنیم.

لزوم حذف محدودیت‌های داخلی برای تولید و صنعت

خسرو فروغان گران‌سایه، رئیس کمیسیون بازرگانی داخلی اتاق ایران نیز از محدودیت‌هایی که در داخل برای حرکت تولید و صنعت کشور گذاشته می‌شود، انتقاد کرد و گفت: چرا باید در شرایطی که تولید کشور به باز شدن راه‌ها و تسهیل در فرایندها نیاز دارد، برعکس عمل کرده و موانع را بیشتر می‌کنیم.

وی ادامه داد: اتاق ایران باید معاونت حقوقی خود را فعال کرده و این معاونت بخشنامه‌های مختلفی را که این روزها مرتب از سوی دولت صادر می‌شود را بررسی کند، چراکه تعداد زیادی از آنها با قانون مغایرت دارند و متأسفانه در این وضعیت بحرانی ما را مجبور به تبعیت از این بخشنامه‌ها می‌کنند.

در این میان محسن حاجی‌بابا، نایب‌رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران از ضرورت پیوستن ایران به FATF گفت. وی تأکید کرد: اگر ایران از پیوستن به FATF امتناع کند بهانه‌ای به دست تحریم کنندگان می‌دهد تا فشارها را علیه ما بیشتر کرده و در نتیجه وضعیت ازآنچه هست بدتر می‌شود.

به باور بخش خصوصی اگر ایران هرچه سریع‌تر بستر لازم برای پیوستن به FATF را فراهم نکند، خودبه‌خود در آینده با چالش‌های جدی‌تری مواجه می‌شود. البته آنها نسبت به تداوم همکاری‌های اقتصادی ایران با اتحادیه اروپا نیز بدگمان بوده و معتقدند، شرکت‌های اروپایی به دلیل وابستگی‌های مختلفی که به آمریکایی‌ها دارند، قادر نیستند منافع ایران را تضمین کنند و مجبورند خلاف خواسته خود به همکاری با ایران خاتمه دهند.

خوش‌بینی‌ها همیشگی نیستند

در ادامه ناصر ریاحی، رئیس کمیسیون حمایت قضائی اتاق ایران دلیل اقدامات اخیر دولت را خوش‌بینی مسئولان نسبت به آینده دانست و تأکید کرد: مسئولان در مورد آینده خوش‌بین هستند اما در آینده این دیدگاه می‌تواند خلاف واقع باشد؛ چراکه متأسفانه آنچه امروز در مورد تولید و تجارت برنامه‌ریزی می‌شود، ضد حمایتی بوده و شرایط را برای فعالان اقتصادی سخت‌تر می‌کند.

عدنان موسی پور نیز آمار رشد 21 درصدی صادرات را زیر سؤال برد و گفت: بر اساس واقعیت‌های امروز کشور، یا این آمار اشتباه است یا با توجه به افزایش نرخ ارز، تمایل به صادرات افزایش پیدا کرده که در این صورت دولت باید از اتخاذ تصمیمات اشتباه در حوزه ارز پرهیز کند.

در ادامه علی شمس اردکانی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق ایران گزارشی از دیدار خود با کمیسیونر انرژی اتحادیه اروپا ارائه داد. وی گفت: در این نشست مذاکرات خوبی صورت گرفت و مقرر شد اتاق ایران و اتاق بازرگانی اروپا محور کار را از هر دو طرف در دست بگیرند و با همکاری هم راهکارهای لازم برای پیشبرد امور تجاری و سرمایه‌گذاری را دنبال کنند.

همچنین فرهاد احتشام زاد، نایب‌رئیس کمیسیون واردات اتاق ایران از بخشنامه‌ای مبنی بر ممنوعیت واردات برخی کالاها مانند کولر، خودرو، تجهیزات مربوط به حیوانات خانگی طی دو ماه گذشته سخن گفت و تشریح کرد: این کالاها همگی قاچاق پذیر هستند و ممنوعیت واردات آنها به صلاح کشور نیست و باید توجه داشت که به‌طور حتم این دست اقدامات دفعتی با نیت و هدف خاصی انجام می‌شود که برای عده‌ای سودآور خواهد بود.

کوروش پرویزیان، رئیس کمیسیون بازار پول و سرمایه اتاق ایران نیز پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای را داد که وظیفه پایش مذاکرات و توافقاتی که توسط بخش خصوصی انجام می‌شود را بر عهده بگیرد تا از این طریق انسجام لازم در این حوزه شکل بگیرد.

در همین رابطه