سفیر کرواسی به همراه نمایندگان 4 شرکت فعال در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی با حسین سلاحورزی، نایبرئیس اتاق ایران دیدار و گفتگو کردند.
نایبرئیس اتاق ایران با اشاره به اینکه پیشازاین روسای اتاقهای ایران و کرواسی در حضور روسای جمهور دو کشور تفاهمنامه همکاری امضا کردهاند، گفت: مرور این تفاهمنامه نشان میدهد اولاً حجم روابط اقتصادی ایران و کرواسی رقم ناچیزی است که حتماً با تلاش دو کشور قابلیت افزایش دارد و دیگر اینکه دو کشور در زمینههای توریسم، حملونقل، کشتیرانی، دارو و حوزههایی ازایندست فرصت همکاری دارند.
حسین سلاح ورزی در دیدار با سفیر کرواسی در تهران، افزود: علاوه بر این دو کشور در حوزه کشاورزی نیز امکان همکاری دارند و با توجه به اینکه کشاورزی ایران باوجود تنوع آب و هوایی و محصولات، از مکانیزاسیون دور مانده است، شرکتهای توانمند میتوانند برای پاسخگویی به نیاز کشاورزان ایران به تکنولوژیهای جدید وارد عمل شوند.
سلاح ورزی با اشاره به حضور نمایندگان 4 شرکت فعال در حوزه کشاورزی، گفت: با توجه به فعالیت کمیسیون و همچنین دفتر کشاورزی در اتاق ایران، پیشنهاد من این است که نمایندگان شرکتهای حاضر در نشست برای بررسی جزئیتر وضعیت با دفتر و کمیسیون کشاورزی در اتاق ایران تعامل کنند و به راهکارهای جدیدی برای همکاری برسند.
سفیر کرواسی در تهران نیز با تائید ناچیز بودن حجم روابط اقتصادی ایران و کرواسی، گفت: همکاری بین اتاق ایران و اتاق کرواسی بهصورت سازنده شکل گرفته و به مراحل خوبی رسیده است بهگونهای که یادداشت همکاری امضاء شده توسط دو اتاق در حضور روسای جمهور دو کشور، میتواند سند کلیدی توسعه همکاریهای دوجانبه اقتصادی باشد.
استریبور کیکرتس افزود: کشاورزی یکی از مهمترین بخشهای اقتصاد است که در سند همکاری مذکور چندان به آن پرداخته نشده است اما دو کشور ظرفیت خوبی برای توسعه همکاری در این حوزه دارند و شرکتهایی که این جلسه حاضر شدهاند میتوانند با همتایان ایرانی خود به بررسی زمینههای همکاری و مشارکت بپردازند.
پروفسور اساد پروهیچ، سفیر سابق کرواسی در تهران نیز بهعنوان مشاور گروه اقتصادی این کشور در اتاق ایران، گفت: ایران بهعنوان کشوری 4 فصل، ظرفیت بالایی برای توسعه کشاورزی دارد و کرواسی نیز از امکانات خوبی برای همکاری در این زمینه برخوردار است که میتواند تکمیلکننده ظرفیتهای ایران باشد.
پروهیچ ادامه داد: من بهعنوان یک متخصص محیطزیست و کسی که سالها در ایران بوده میدانم که کشاورزی ایران نیز مانند کرواسی با مشکلاتی مانند فقر خاک درگیر است و استفاده از کودهای شیمیایی برای رفع این معضل نیز مشکلات دیگری برای هر دو کشور به همراه خواهد داشت.
او افزود: شرکتی که من به نمایندگی از آن در این جلسه حضور یافتهام، در زمینه تولید کودهای ارگانیک فعالیت میکند و آمادگی دارد بهصورت مشارکتی با طرفهای ایرانی همکاری کند.
سفیر سابق کرواسی در تهران، همچنین از علاقهمندی یک شرکت کروات فعال در حوزه خطوط تولید صنایع غذایی با ایران خبر داد و گفت: بحث صنایع غذایی یکی از حوزههایی است که ایران و کرواسی میتوانند همکاریهای راهبردی داشته باشند.
پروهیچ تأکید کرد: شرکت کروات آمادگی دارد تکنولوژی خود را به ایران انتقال دهد و در این راه حتی اعمال محدودیتهای آمریکا نیز نمیتواند مانعی ایجاد کند.
نماینده یکی از شرکتهای کرواسی، حوزه فعالیت شرکت متبوع خود را در حوزه تولید ماشینآلات کشاورزی کوچک برای کشاورزان خرد و متوسط و سطوح ناهموار عنوان کرد و گفت: ما برای همکاری با طرفهای ایرانی آمادگی داریم و پیشنهادمان هم فقط فروش ماشینآلات نیست بلکه میتوانیم برای تولید مشارکتی در ایران به همراه انتقال تکنولوژی نیز همکاری کنیم.
او از نائب رئیس اتاق ایران خواست اطلاعاتی از ماشینآلات کشاورزی موردنیاز ایران، برندهای فعال در بازار و همچنین شرکتهایی که میتوانند برای توسعه همکاریها علاقهمند باشند، در اختیار گروه اقتصادی کرواسی قرار دهند.
همچنین نماینده یکی دیگر از شرکتهای کروات فعال در حوزه تولید ادوات و پمپهای کشاورزی نیز برای همکاری با شرکتهای ایرانی به همراه انتقال تکنولوژی و دانش فنی اعلام آمادگی کرد.
علاوه بر این، نماینده شرکت دیگری نیز که در حوزه تولید ماشینآلات وابسته به تراکتور فعالیت میکند، ضمن اظهار تمایل به همکاری با طرفهای ایرانی، گفت: محصولات شرکت ما به 24 کشور جهان صادر میشود اما هدف ما از حضور در اتاق ایران رایزنی برای فروش محصولات نیست بلکه تمایل داریم با شرکتهای توانمند ایرانی در حوزه تولید ماشینآلات کشاورزی برای تولید ماشینآلات نسل جدید همکاری کنیم.
نایبرئیس اتاق ایران پس از اظهارنظر سفیر کرواسی و نمایندگان اقتصادی این کشور، گفت: ایران بهواسطه تنوع آب و هوایی ، ظرفیت بالایی در تولید و صادرات محصولات کشاورزی دارد اما راندمان پائین در بخش کشاورزی ما و همچنین وجود نسبت بالای نیترات و مانده سموم در محصولات، معمولاً صادرات را با مشکل مواجه میکند.
سلاح ورزی ادامه داد: دانش و تجربیاتی که حاضران در این جلسه دارند میتواند برای توسعه همکاری دوجانبه مؤثر باشد اما ایران چند مرکز فعال و توانمند در حوزه تولید ماشینآلات بزرگ و کوچک کشاورزی و تجهیزات جانبی دارد که نیاز کشور را تأمین میکنند و شرکتهای کروات برای آغاز فعالیت در ایران باید به بررسی این شرکتها بپردازند و برای حضور یا مشارکت تصمیم بگیرند.
او با بیان اینکه بخش کشاورزی ایران به دانش و تکنولوژی جدید نیاز دارد، گفت: در حوزه تولید کود ارگانیک و تجهیزات نوین کشاورزی، سعی میکنیم طرفهای مرتبط و ذینفع ایرانی در این حوزهها را به سمت شما هدایت کنیم تا برای مذاکره و مشارکت اقدام کنید.