هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران مطرح کرد

توجه به توسعه معادن کوچک و متوسط الزامی است

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران می‌گوید: توجه به صنایع کوچک و متوسط به‌ویژه در حوزه معدن امری اجتناب‌ناپذیر است ضمن اینکه باید با توسعه فرآوری محصولات معدنی، به رشد ارزش‌افزوده این بخش کمک کرد.

08 مرداد 1397
کد خبر : 14599
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: ۹۸.۳ درصد معادن کشور ما کوچک و متوسط هستند که ۶۰ درصد تولید این بخش  را بر عهده دارند و باید به رشد و توسعه این معادن کمک کرد.

بهرام شکوری در جلسه کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان افزود: اینکه سهم معدن در جی دی پی زیر یک درصد اعلام شده، جفا به این بخش است.

او با تأکید بر اینکه با فرآوری مواد معدنی می‌توان در رساندن به محصول نهایی ۳۰ برابر ارزش ماده معدنی را بالا برد، تصریح کرد: ۵۰ درصد مواد خودرو، فولاد و آلومینیوم است پس چگونه سهم یک‌درصدی برای آن قائل می‌شویم؟

به عقیده شکوری، معدن سرمایه‌گذاری بلندمدت می‌خواهد و سوددهی این بخش در کوتاه‌مدت قطعاً عملی نیست.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران اظهار کرد: ما با استفاده از دانش روز قیمت تمام‌شده محصول را کاهش دادیم و می‌توانیم با خیلی از شرکت‌های دیگر رقابت کنیم.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت معادن کوچک افزود: طبق تحلیل بانک جهانی در سال ۲۰۱۷ از پنج شغل ایجادی در دنیا چهار مورد مربوط به بنگاه‌های کوچک و متوسط است.

شکوری گفت: ۹۸.۳ درصد معادن کشور ما کوچک و متوسط هستند که ۶۰ درصد تولید دارند و باید به رشد و توسعه این معادن کمک کرد.

وی افزود: اولین کارخانه کوچک را با ۳۵۰ هزار تن در فرآوری مواد معدنی ایجاد کردیم و اکنون به محصولی با ارزش‌افزوده بالا فعال تبدیل شده و این مدل موفق را می‌توان برای واحدهای کوچک استان کرمان تعریف کرد و آنها را به سودآوری رساند و آمادگی همکاری را داریم تا در قالب کنسرسیوم کار انجام شود.

رئیس کمیسیون معدن و صنایع معدنی اتاق ایران گفت: باید از معادن بزرگ برای سرمایه‌گذاری در معادن کوچک کمک گرفت و آنها محصول واحدهای کوچک را پیش‌خرید کنند و با این کار و ایجاد واحد فرآوری، خیلی از معادن غیرفعال به فعالیت خود می‌توانند ادامه دهند.

وی تصریح کرد: ۳۵ درصد از کل جی دی پی دنیا ارزش منابع طبیعی و به‌ویژه معدن است و باید به این بخش کمک کرد تا حاکمیت نیز نقش این بخش را باور کند و به آن اهمیت بدهد.

شکوری بیان کرد: قانون معادن یکسری نقص‌هایی داشت و اصلاحات انجام و برای دولت و مجلس ارسال شد که هنوز معطل مانده است.

وی افزود: باید در حوزه معدن نگاه را تغییر داد و از دانش جدید استفاده کرد که هزینه در این زمینه به کاهش قیمت تمام‌شده نیز کمک می‌کند.

در همین رابطه