هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 5 آذر 1403

پیرموذن در نشست شورای گفت‌وگوی اردبیل

توقف دو ساله بازپرداخت بدهی‌های واحدهای تولیدی ضروری است

حسین پیرموذن، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران معتقد است در این شرایط حساس تمام تصمیم‌گیری‌ها در حوزه حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی باید با تدبیر مناسب بانک مرکزی انجام شود که ما پیشنهاد راه‌اندازی نمایندگی بانک مرکزی را در استان اردبیل داده‌ایم.

17 مرداد 1397
کد خبر : 14755
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اردبیل در جلسه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی استان گفت: ما در کمیسیون‌های تخصصی اتاق ایران مشکلات واحدهای تولیدی را به صورت ملی و استانی احصاء کردیم و با ارجاع آن به کمیسیون‌های صنعت و معدن در دولت و مجلس سعی می‌کنیم تا با همفکری زمینه تدوین یک رویکرد منطقی را در مقابله با جنگ اقتصادی فراهم کنیم.

حسین پیرموذن با بیان اینکه ما با دشمنان انقلاب وارد یک جنگ اقتصادی شده‌ایم، خاطرنشان کرد: قطعا در این شرایط حساس تمام تصمیم‌گیری‌ها در حوزه حمایت از واحدهای تولیدی و صنعتی باید با تدبیر مناسب بانک مرکزی انجام شود که ما پیشنهاد راه‌اندازی نمایندگی بانک مرکزی را در استان اردبیل داده‌ایم ولی هنوز به رغم استقرار نمایندگی بانک مرکزی در اکثر استان‌ها این اتفاق در استان اردبیل رخ نداده است.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به محور تولید محصولات کشاورزی و صنایع فرآوری شده در استان افزود: ما انتظار داریم به صورت استانی تخصیص ارز برای صاحبان واحدهای تولیدی در حوزه‌های مختلف انجام شده و در کنار آن شاهد اصلاح قانون مالیات بر ارزش افزوده و کاهش بهره بانکی باشیم.

پیرموذن بیان کرد: ما در حساس‌ترین شرایط اقتصادی کشور انتظار داریم تا به مدت دو سال بازپرداخت تسهیلات اعطا شده به واحدهای صنعتی فریز شود و در کنار آن در تامین مواد اولیه کارخانه‌ها اقدامات مناسب در تخصیص ارز با اولویت برنامه‌ریزی دقیق و منسجمی شاهد باشیم.

وی افزود: ما در گذر از این شرایط و تشدید تحریم‌ها باید چندین راهکار منطقی را مدنظر قرار دهیم به طوری که اختصاص ارز مناسب برای تامین مواد اولیه کارخانجات، عدم ورود دولت در تعیین قیمت بازار ثانویه ارز، همراهی سیستم بانکی در استمهال بدهی تولیدکنندگان و همچنین اصلاح نظام بانکی و مالیاتی جزو مطالبات و درخواست‌های ماست که امیدواریم با همراهی مجلس و دولتمردان زمینه این کار فراهم شود.

در این جلسه تعدادی از صاحبان واحدهای تولیدی نیز با طرح مشکلات خود از باب تامین مواد اولیه، بالا رفتن قیمت مواد اولیه داخلی، تدبیر مناسب مسئولان در گذر از بحران‌های اقتصادی و کاهش مشکلات ناشی از قطع برق واحدهای تولیدی را اعلام کرده و از مسئولان خواستند تا تدبیری به موقع و درست بیندیشند.

مدیریت دولتی کشت و صنعت را زمینگیر کرده است

استاندار اردبیل در این نشست گفت: مدیریت دولتی در بنگاه عظیم کشت و صنعت مغان در چهار دهه اخیر جوابگو نبوده به طوری که این مجموعه را به سمت ناکارآمدی سوق داده است.

اکبر بهنامجو اظهار کرد: ما نباید علیه بخش خصوصی در مدیریت کشت و صنعت مغان جو نادرستی را ایجاد کنیم بلکه از واگذاری کشت و صنعت به بخش خصوصی استقبال کنیم چرا که از ابتدای انقلاب تاکنون هیچ مدیری در این مجموعه نتواسته موفق عمل کند و بنگاهدار دولتی در این حوزه ناکارآمد بوده است.

وی خاطرنشان کرد: اینکه برخی‌ها ادعا می‌کنند که چرا باید کشت و صنعت، این سرمایه ملی به فروش برسد و یا قیمت فروش آن بسیار ناچیز بوده است، باید بدانیم مدیریت دولتی در این مجموعه جوابگو نیست و ما راهی جز واگذاری این پروژه به اهلش نداشتیم و قطعا مردم این منطقه در آینده با حضور بخش خصوصی شاهد ارتقای قابلیت‌های این مجموعه خواهند بود.

استاندار اردبیل بیان کرد: ما نه تنها این بنگاه اقتصادی را با قیمت پائین واگذار نمی‌کنیم بلکه سعی می‌کنیم با رصد تمامی امور مجموعه کشت و صنعت مغان با ظرفیت کامل مورد بهره‌برداری قرار گرفته و در کنار حفظ اشتغال موجود زمینه اشتغال جدید نیز در این مجموعه فراهم آید.

بهنامجو نمونه ناکارآمدی مدیریت موجود کشت و صنعت را سرگردانی چغندرکاران در عدم دریافت حق و حقوق خود در ماه‌های اخیر اعلام کرد و گفت: این بی‌کفایتی‌ها نشان می‌دهد که باید هر چه سریعتر این بنگاه‌های اقتصادی عظیم براساس اصل 44 قانون اساسی به بخش خصوصی واگذار شود و در مقابل ما نیز با نظارت سعی می‌کنیم تا بهترین بهره‌وری را از کشت و صنعت مغان به نفع توسعه اردبیل شاهد باشیم.

وی تصریح کرد: کسی حق تعدیل نیرو و یا اخراج نیروهای موجود در کشت و صنعت را ندارد بلکه ما روی موضوع افزایش بهره‌وری، اشتغال و تولید این مجموعه حساس هستیم و در چارچوب قوانین و مقررات موافقت و همراهی خود را با خریدار کشت و صنعت انجام می‌دهیم تا به وضعیت نابسامان این مجموعه سروسامانی حقیقی داده شود.

استاندار اردبیل به تهیه سند توسعه صادرات استان و عملیاتی شدن آن با نظارت و همراهی دانشگا‌ه‌های استان اشاره کرد و گفت: فارغ از همه مشکلات و نارسائی‌هایی که داریم به تمام مدیران و معاونین استانداری اعلام کرده‌ام که در انجام کارها و پروژه‌ها فعالانه حضور داشته و هیچکس حق ندارد در تقویت تولید و اشتغال کار امروز را به فردا واگذار کند.

وی ادامه داد: در این اوضاع و احوال نباید خودمان را ببازیم بلکه باید محکم کارها را به پیش ببریم و با اولویت تزریق اعتبارات به حوزه تولید و تغییر استراتژی در ایجاد فرصت‌های اشتغال جدید به سمتی حرکت کنیم تا بخش عمده‌ای از اشتغال 20 هزار نفر را محقق کنیم.

بهنامجو ضرورت تدوین و تهیه سند توسعه گردشگری را در استان یادآور شد و بیان کرد: در این شرایط تحریم بهترین فرصت برای توسعه صنعت گردشگری در کشور و استان اردبیل فراهم آمده تا ما بدون نیاز به مواد اولیه از خارج از کشور در حوزه گردشگری و ارائه خدمات متناسب با بازاریابی مطلوب بتوانیم اقتصاد استان را متحول کنیم.

موضوعات :
در همین رابطه