رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

مهدی حداد در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران

نقدینگی در رأس هرم موانع صادرات صنایع غذایی است

رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان: «ما در ایران حمل‌ونقل هوایی و دریایی با نرخ موثر و قابل رقابت در سطح بین‌الملل نداریم.»

09 خرداد 1395 - 12:04
کد خبر : 1480
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

صنایع غذایی ایران می‌تواند سهم بزرگی در اقتصاد کشور داشته باشد اما مشکلات و موانعی وجود دارد که جلوی توسعه این صنعت را به ویژه در بخش صادرات می‌گیرد. مهدی حداد عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران فقدان نقدینگی کافی را در رأس هرم مشکلات و موانع صادرات صنایع غذایی می‌داند. رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق سمنان در گفت‌وگو با پایگاه خبری اتاق ایران از مشکلات صادرات صنایع غذایی در ایران می‌گوید.

عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران نخستین مانع صادرات صنایع غذایی ایران را «حمل‌ونقل» می‌داند. او در این باره می‌گوید: «ما در ایران حمل‌ونقل هوایی و دریایی با نرخ موثر و قابل رقابت در سطح بین‌الملل نداریم.» حداد در ادامه به پایگاه خبری اتاق ایران توضیح می‌دهد: «مثلاً ما می‌خواهیم محصولات خود را به مسکو ببریم اما از آنجا که راه دریایی یا ریلی مناسبی وجود ندارد با مشکل مواجه می‌شویم.»

مشکل دیگری که مهدی حداد در زمینه موانع صادرات صنایع غذایی به آن اشاره می‌کند، هزینه‌های بالای حمل‌ونقل است. عضو کمیسیون کشاورزی و صنایع غذایی اتاق ایران می‌گوید: «یکی از مشکلات ما کانتینرهای یخچالی است که برای حمل محصولاتی مانند گوشت و مرغ مورد استفاده قرار می‌گیرد. هزینه انتقال محصولات از این طریق بسیار بالاست.» او ادامه می‌دهد: «هزینه‌های گمرکی در مبدأ خروجی به ویژه در مناطقی مانند بندرعباس بسیار بالاست. هزینه برق نگهداری کانیتنرها نیز بار دیگری بر دوش این افراد می‌گذارد.»

اما مشکل عمده‌ای که این کارآفرین نمونه سمنانی به آن اشاره می‌کند، مبحث نقدینگی است. او تشریح می‌کند: «محصولات در صنایع غذایی به صورت فصلی و اغلب در بازه زمانی کوتاه 20 روزه یا یک‌ماهه ارائه می‌شود اما از آنجا که نقدینگی وجود ندارد ما به مشکل بر می‌خوریم.»

قوانین و ضوابط دست‌وپاگیر از دیگر مشکلاتی است که حداد به آن اشاره می‌کند. این عضو هیات نمایندگان اتاق ایران می‌گوید‌: «قوانین دست‌وپاگیر در اقتصاد بسیار است. برای مثال عمده‌ترین مشکل مربوط به کارت بازرگانی است. تا زمانی‌که قوانین به درستی اجرایی نشوند، این مشکلات برطرف نخواهد شد.» او در پایان صحبت‌های خود تأکید می‌کند که قوانین در ایران بسیار است اما همین تعداد بالای آن‌ها باعث تناقض آن‌ها با یکدیگر می‌شود، در نتیجه برخی قوانین اضافی باید حذف شوند.

در همین رابطه