رادیو مجازی اتاق ایران - 9 مرداد 1403

سورنا ستاری خبر داد

صادرات محصولات دانش‌بنیان به بیش از 60 کشور

معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری میزان صادرات شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته را 400 میلیون دلار عنوان و ابراز امیدواری کرد که این میزان تا دو سال آینده به یک میلیارد دلار افزایش یابد.

28 مرداد 1397
کد خبر : 14978
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سورنا ستاری در مراسم افتتاح ایستگاه نوآوری شریف در جمع خبرنگاران، تبدیل شهر تهران به شهر فناوری را یکی از موضوعات در دستور کار معاونت علمی عنوان کرد و افزود: در فاز پایلوت در مناطقی مانند اطراف دانشگاه شریف این برنامه را اجرایی کردیم و شاهد هستیم که پیرامون این دانشگاه 450 شرکت دانش بنیان ایجاد شده است.

وی ایجاد محیط نوآوری را بستر جدی برای فعالیت همه شرکت‌ها و استارت اپ‌ها دانست و ادامه داد: این امر موجب تغییر در فضای شهرها می‌شود به گونه‌ای که بر اساس رتبه بندی اخیر پایگاه GII شهر تهران در رده 50 شهر بزرگ در حوزه‌ی فن آوری معرفی شده است.

ستاری با تاکید بر این که پتانسیل ‌های زیادی در شهر تهران برای توسعه‌ فن آوری وجود دارد، دانشگاههای فعال و جوانان با استعداد را از جمله این پتانسیل‌ها دانست و اظهار کرد: در ایستگاه نوآوری شریف که در فضایی بالغ بر 40 هزار متر مربع ایجاد شده است فضایی برای توسعه کسب و کارهای دانش بنیان با سرمایه گذاری‌های بخش خصوصی است تا بتواند از این طریق نخبه‌های فن آوری در شهرها بالغ شوند.

ستاری با تاکید بر این که علاوه بر ایستگاه نوآوری شریف مراکز دیگری چون کارخانه نوآوری در تهران راه اندازی شده‌اند، ابراز امیدواری کرد که در آینده این نوع کارخانه‌ها در شهر تهران افزایش یابند.

معاون علمی رئیس جمهور توسعه فضاهای کسب و کار دانش بنیان را از برنامه‌های جدی این معاونت نام برد و افزود:‌ توسعه این کسب و کارها با سرمایه گذاری بخش خصوصی ایجاد خواهد شد.

وی همچنین به صادرات محصولات دانش بنیان اشاره کرد و  ادامه داد: صادرات محصولات دانش بنیان پیچیده‌تر از محصولات سنتی است چرا که محصولات دانش بنیان نیاز به استانداردهای خاص دارند ضمن آن که دارو و تجهیزات پزشکی نیز نیازمند انجام کارآزمایی‌های بالینی متعددی است.

وی با بیان اینکه تاکنون چنین فضایی وجود نداشته است یاد آور شد: اضافه کرد: ما برای آشنایی شرکت‌ها برای صادرات محصولات خود کریدور صادرات محصولات دانش بنیان را راه اندازی کردیم تا خدمات لازم را به این شرکت‌ها ارائه دهد.

وی با بیان اینکه این کریدور فعال است افزود: در این کریدور از شرکت‌ها به لحاظ مالی حمایت می‌شوند تا بتوانند محصولات خود را صادر کنند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان، میزان صادرات شرکت‌های دانش بنیان در سال گذشته را 400 میلیون دلار عنوان و ابراز امیدواری کرد که این میزان تا دو سال آینده به یک میلیارد دلار افزایش یابد.

معاون علمی رئیس جمهوردر عین حال تاکید کرد: این میزان صادرات به غیر از محصولات دانش بنیان حوزه فن آوری اطلاعات و ارتباطات نمی‌شود چرا که محصولات این حوزه مشمول فرایندهای گمرک نمی‌شود.

ستاری با تاکید بر اینکه برخی از کشورها به بیش از 10 کشور صادرات دارند، افزود: در حال حاضر با هماهنگی‌های صورت گرفته محصولات ایرانی دانش بنیان به بیش از 60 کشور دنیا صادر می‌شود این امر با ایجاد زیر ساختهای لازم صورت گرفته است.

او  همچنین با تاکید بر اینکه هیچ کدام از شرکت‌های دانش بنیان دولتی نیستند گفت: تجاری سازی تنها از طریق بخش خصوصی اتفاق می‌افتد از این رو رویکرد ما این است که بخش خصوصی در این حوزه فعال شود.

در همین رابطه