رادیو مجازی اتاق ایران - 26 دی 1403

ظریف در گفت‌وگو با سی ان ان

تحریم‌ها در تغییر جو سیاسی ایران بی‌تاثیرند

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آمریکا همچنان نفهمیده است که تحریم‌ها در تغییر جو سیاسی ایران بی‌تاثیرند.

29 مرداد 1397 - 14:07
کد خبر : 14998
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: آمریکا همچنان نفهمیده است که تحریم‌ها در تغییر جو سیاسی ایران بی‌تاثیرند.

محمد جواد ظریف در مصاحبه‌ای اختصاصی با شبکه سی‌ان‌ان ادامه داد:‌ باور دارم بیماری در آمریکا وجود دارد و آن اعتیاد به تحریم‌هاست.

وی افزود:حتی در زمان دولت اوباما، دولت آمریکا بیشتر بر حفظ تحریم‌های رفع نکرده تاکید داشت تا بر اجرای تعهداتش بر تحریم‌هایی که رفع شده بود.

وی در عین حال در این مصاحبه تاکید کرد که توافق هسته‌ای حتی با خروج دولت ترامپ نیز می‌تواند حفظ شود.

وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در طول این مصاحبه اظهار کرد که آمریکا همچنان نفهمیده است که تحریم‌ها در تغییر جو سیاسی ایران بی‌تاثیرند.

وی در ادامه‌ صحبت‌هایش بیان کرد : ما احساس می‌کردیم که آمریکا، حداقل در برابر  ایران، دریافته است که تحریم‌ها می‌توانند دشواری‌های اقتصادی ایجاد کنند اما نمی‌توانند از طریق آنها به خواسته‌های سیاسی که مدنظر دارند، دست یابند. من گمان می‌کردم که آمریکایی‌ها از این مسئله آگاهند اما در اشتباه بودم.

وی با بیان این‌که «آمریکا برای اقدامات حال حاضرش از همان تفکرات دهه 50 استفاده می‌کند»، اعلام کرد :‌ گمان می‌کنم گه دولت آمریکا همچنان بر این باور است که در حال کار با دولتی است که بعد از کودتای سال 1953 در ایران منصوب کرد. آن‌ها باید از خواب ناز بیدار شوند.

در ادامه‌ این مصاحبه، ‌ظریف احتمال مذاکره با آمریکا را رد و بر حفظ توافق هسته‌ای ابراز امیدواری کرد.

وی با بیان این‌که «فشار متحدان اروپایی می‌تواند ترامپ را به تغییر عقیده وا دارد»، خاطرنشان کرد که آمریکا برای امضاکنندگان اروپایی توافق زورگویی می‌کند.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت : ما در توافق هسته‌ای تجدیدنظر نمی‌کنیم. ما از آمریکا می‌خواهیم که به توافق هسته‌ای عمل کند. امروزه نزدیکترین متحدان آمریکا در برابر آن تحریم‌ها ایستاده‌اند. آمریکا دیگران را تحت فشار می‌گذارد. من به استفاده از واژه "زورگویی" علاقه‌ای ندارم اما آن‌ها دقیقا همین کار را می‌کنند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران می‌تواند از ملاقات تک نفره با دونالد ترامپ نفعی ببرد؟ با بیان این‌که «آن‌ها ابتدا باید به توافق هسته‌ای پیشین احترام بگذارند» در پاسخ به این سوال تاکید کرد: نه در این زمان که پیشرفت عظیم قبلی‌مان به راحتی دور انداخته شد. ما با توافق قبلی‌مان محک زدیم که آیا می‌توان به آمریکا اعتماد کرد و یا نه.

وی هم‌چنین در پاسخ به این سوال که  آیا توافق با مردی که کتاب ((هنر معامله)) را نوشته است، ممکن است؟ بیان کرد : به رئیس‌جمهور ترامپ بستگی دارد که آیا می‌خواهد کاری کند که ما باور کنیم او شریکی قابل اعتماد است یا نه. حال اگر ما با او وقت بگذرانیم و توافق دیگری را امضا کنیم، این توافق چه مدت ماندگار خواهد ماند؟ تا زمان پایان ریاست جمهوری او؟ تا زمان خروج او از محل عقد قرارداد؟

ظریف در ادامه اعلام کرد که دهه‌ها فشار با اینکه تاثیراتی (منفی) داشته‌اند اما مردم ایران را نسبت به فشار مقاوم کرده‌اند. وی افزود : تحریم‌های آمریکا همیشه آسیب می‌زنند. اگرچه این تحریم‌ها به مردمی آسیب می‌زنند که می‌خواهند دارو تهیه کنند. به مردمی که می‌خواهند غذا بخرند. آمریکا تکذیب می‌کند که پولی را هدف قرار داده که صرف سلامتی و کشاورزی می‌شود و می‌گوید که قیمت مواد غذایی به علت سومدیریت و فساد داخلی افزایش یافته است.

وی در ادامه با بیان این‌که «دهه‌ها فشار با این‌که تاثیراتی داشته‌اند اما مردم ایران را نسبت به فشار مقاوم کرده‌اند»  افزود : تحریم‌های آمریکا همیشه آسیب می‌زنند. اگرچه این تحریم‌ها به مردمی آسیب می‌زنند که می‌خواهند دارو تهیه کنند. به مردمی که می‌خواهند غذا بخرند. آمریکا تکذیب می‌کند که پولی را هدف قرار داده که صرف سلامتی و کشاورزی می‌شود و می‌گوید که قیمت مواد غذایی به علت سومدیریت و فساد داخلی افزایش یافته است.

وی ادامه داد: مشکلات اقتصادی حال حاضر – که باعث افت ارزش پولی و گاهی دوبرابری قیمت میوه و سبزی نیز شده – به خاطر اقدامات پیشگیرانه رخ داده‌اند. این تغییرات اقتصادی که در ایران شاهد هستید به این خاطر رخ داده‌اند که باید اقداماتی برای آمادگی برای آن روزها اتخاذ می‌شد. بدین شکل ما برای بدترین اتفاق‌ آماده خواهیم بود.

وزیر امور خارجه کشور همچنین در باره دیپلماسی با غرب اظهار کرد : ما وقت بسیاری صرف کردیم. چنین تصمیم سیاسی برای من، رئیس‌جمهور روحانی و دولت ایران اصلا آسان نبوده است. شاید ساعات‌ها مذاکره با وزیر امور خارجه آمریکا برای برخی از وزرای امور خارجه دیگر مایه اعتبار محسوب شود اما قطعا در ایران اینگونه نیست. دیپلمات‌ها برای همین کارها وجود دارند. برخی از وظیفه‌مان این است که برای مصلحت کشور انتقاد را به جان بخریم این وظیفه ماست.

در همین رابطه