هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

در جلسه استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی چه گذشت؟

مسعود کرباسیان وزیر نماند

در پایان جلسه علنی امروز مجلس و در بررسی استیضاح مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و امور دارایی، نمایندگان مجلس با ۱۳۷ رای موافق و ۱۲۱ رای مخالف به برکناری کرباسیان رای دادند.

04 شهریور 1397
کد خبر : 15067
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در پایان جلسه علنی امروز مجلس و در بررسی استیضاح مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و امور دارایی، نمایندگان مجلس با ۱۳۷ رای موافق و ۱۲۱ رای مخالف به برکناری کرباسیان رای دادند.

طرح استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی که  ۱۰ مردادماه در کمیسیون اقتصادی مجلس تصویب و پس از آن به هیات رئیسه مجلس ارایه شد، امروز در جلسه علنی مجلس اجرا شد و اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور برای دفاع از کرباسیان در مجلس حضور یافت.

همچنین صبح امروز جلسه مجمع عمومی فراکسیون امید برای بررسی استیضاح مسعود کرباسیان وزیر اقتصاد و دارایی برگزار شد و از حاضرین این جلسه ۳۰ نفر با استیضاح مخالفت و ۱۸ نفر با آن موافقت کردند. براین اساس نظر نهایی فراکسیون امید مخالفت با استیضاح وزیر اقتصاد عنوان شد.

به گفته ابوالفضل ترابی نماینده مردم نجف‌آباد در مجلس، علاوه بر فراکسیون امید، دو فراکسیون مستقلان ولایی و نمایندگان ولایی نیز با استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی مخالف هستند.

 پشت استیضاح کرباسیان فراکسیون‌های مجلس نیستند

نماینده مردم نجف‌ آباد در مجلس اظهار داشت: نظر فراکسیون‌های مجلس بیشتر بر ماندن وزیر اقتصاد و ابقای وی است و معتقد هستند که رئیس‌جمهور باید پاسخگو باشد چرا که رئیس‌جمهور رئیس‌ شورای عالی پول و اعتبار است و بانک مرکزی نیز زیر نظر وزارت اقتصاد نیست؛ بلکه زیر نظر شورای عالی پول و اعتبار عمل می‌کند.

ابوالفضل موسوی بیوکی نماینده مردم یزد و عضو فراکسیون امید مجلس هم تاکید کرد که فراکسیون‌های سیاسی دنبال استیضاح کرباسیان نیستند و پشت این استیضاح فراکسیون‌ها قرار ندارند. 

 در ادامه جلسه علنی امروز، حسینعلی حاجی‌دلیگانی،  سیدهادی بهادری، عباس پاپی‌زاده، هدایت‌الله خادمی،  جلیل رحیمی‌جهان‌آبادی،  صدیف بدری، شادمهر کاظم‌زاده،قاسم جاسمی، مجید کیان‌پور، علی ساری و حسن نوروزی به عنوان موافقان استیضاح وزیر اقتصاد و دارایی به سخنرانی پرداختند.

کاهش 50 درصدی قدرت خرید مردم

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت: آقای وزیر اقتصاد در دوران وزارت شما قدرت خرید مردم ۵۰ درصد کاهش یافته و ۹ تا ۱۸ میلیارد دلار ارز کشور به تاراج رفته و ۵۷ تن طلا و سکه از دست رفته است.

انتظار داشتیم یک اقتصاددان در راس وزارت اقتصاد می‌بود

سید هادی بهادری نماینده مردم ارومیه مجلس با انتقاد از عملکرد وزیر اقتصاد و با بیان این موضوع لباس وزارتخانه اقتصاد به تن کرباسیان نمی‌آید گفت: گلایه‌ای از رییس جمهور دارم. شأن وزارت اقتصاد در کابینه به هماهنگ‌کننده چند اداره تقلیل پیدا کرده است. ما انتظار داشتیم یک اقتصاددان در راس وزارت اقتصاد می‌بود.

روحیه اشرافیگری همچنان در بدنه مدیران وزارت اقتصاد جاری است

هدایت‌الله خادمی نماینده مردم ایذه و باغملک در مجلس با انتقاد از عملکرد وزارت اقتصاد در زمینه‌ی تنظیم سیاست‌های اقتصادی و مالی گفت: اگر امروز خاوری نیست اما روحیه اشرافیگری او در بدنه مدیران وزارت اقتصاد جاری است.

کرباسیان، اقتصاد کلان بلد نیست

جلیل رحیمی جهان‌آبادی رییس فراکسیون مرزنشینان مجلس گفت:‌ اقتصاد دولت روحانی بیمار است و مقصر آن هم شخص آقای کرباسیان است پس همکاران عزیز به نام ملت ایران به استیضاح کرباسیان رای مثبت دهیم.

عملکرد کرباسیان باعث بهبود نیافتن وضعیت معیشت و افزایش بیکاری شد

عباس پاپی‌زاده عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با بیان این‌که عملکرد وزیر اقتصاد باعث اجرایی نشدن مهم‌ترین دغدغه رهبری یعنی بهبود وضعیت معیشت و رفع بیکاری شد، گفت: اگر این زلزله اقتصادی در هر کشوری رخ می‌داد مدیران ارشد اقتصادی عذرخواهی می‌کردند اما انگار فرهنگ عذرخواهی در بین مسئولان کشور ما وجود ندارد.

آقای کرباسیان! برای اجرای ماده سه برنامه ششم توسعه چه کردید؟

حسن نوروزی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس گفت: نقدیگنی ما ۴/۵ برابر تولید و خدمات است. این امر یعنی خالی شدن جیب مردم و افت سرمایه مردم. این امر یعنی ۱۰۰ هزار تومان به ۲۵ هزار تومان تبدیل شده است

 وی بیان کرد: آقای کرباسیان شما برای اجرای ماده سه برنامه ششم توسعه مبنی بر رشد اقتصادی سالانه هشت درصد و ضریب جینی ۰/۳۴درصد در سال پایانی برنامه چه کردید؟

تحولات اقتصادی و نوسانات قیمتی ثبات اقتصاد کشور را تهدید می‌کند

صدیف بدری نماینده مردم اردبیل در مجلس هم با انتقاد از عملکرد وزیر اقتصاد، گفت: آقای کرباسیان چه بهتر بود با دیدن این وضعیت وخیم شرایط، خود استعفا می‌دادید. تحولات اقتصادی و نوسانات قیمتی به ویژه در بخش ارز، طلا و سکه ثبات اقتصاد کشور را تهدید می‌کند. عملکرد نامتناسب شما هم بر دامنه این مشکلات افزون می‌کند.

اخلالگران اقتصادی حاصل سوء‌تدبیر مسئولان هستند

مجید کیان‌پور نماینده مردم درود و ازنا در مجلس گفت: چرا با وجودی که بخش عمده قاچاق کالا از گمرکات انجام می‌شود، به این مسئله توجهی نمی‌شود ولی پس از توزیع در مغازه‌های سراسر کشور، با خرده فروش‌ها برخورد می‌شود؟ وی افزود: سیاست‌های متفاوت و لحظه‌ای در اقتصاد ایران سبب آشفتگی در بازار و اقتصاد شده است .

وزیر اقتصاد باید اعضای تیم اقتصادی را به هم مرتبط کند

شادمهر کاظم‌زاده نماینده مردم دهلران در مجلس با تاکید بر این‌که وزارت اقتصاد مسئولیت تنظیم سیاست‌های اقتصادی و مالی را برعهده دارد، گفت: وزیر اقتصاد نخ تسبیحی است که باید اعضای تیم اقتصاد را به هم مرتبط کند.

نظاره‌گر بودن شرایط کشور توسط تیم اقتصادی دولت سوال‌برانگیز است

یکی دیگر از موافقان استیضاح وزیر اقتصاد معتقد است که دلیل طرح موضوع استیضاح وزیر اقتصاد اگرچه وضعیت معیشتی و اقتصادی است، اما تنها عامل شرایط امروز اقتصاد کشور وزارت اقتصاد نیست. سلام امینی نماینده مردم ایلام در مجلس افزود: آنچه ما نمایندگان را وادار کرد که طرح استیضاح وزیر اقتصاد را مطرح کنیم شرایط نامطلوب اقتصادی بوده و هست.

اقدامات کرباسیان، ثروتمندان را پولدارتر و فقرا را فقیرتر کرده است

همچنین سید قاسم جاسمی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی خطاب به کرباسیان گفت: وضعیت معیشت مردم بسیار سخت و دشوار است. سفره های مردم روز به روز خالی تر می‌شود. شما با بی تدبیری زمینه ناهنجاری ها و نا امنی ها را در کل کشور گسترش دادید

کرباسیان خود را به حاشیه امن برده است

علی ساری نماینده اهواز در مجلس گفت: در شرایطی که کشور وارد جنگ اقتصادی شده و با بحران مواجه است، متوجه شدیم فرمانده‌ای برای جنگ اقتصادی نداریم. اقتصاد کشور ما با یک توییت و تهدید دچار تلاطم می‌شود. باید قبل از تحریم‌ها حداقل تصمیم‌هایی گرفته می‌شد تا کشور دچار این بحران‌ها نمی‌شد

کرباسیان: اقتصاد شیشه‌ای را از ابتدا دنبال کردم

در ادامه ، مسعود کرباسیان در جلسه بررسی استیضاح خود در مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسش‌های نمایندگان مجلس با بیان اینکه سؤالات نمایندگان در چند گروه کلی تقسیم‌بندی می‌شود، گفت: اگر مسائل غیرمترقبه پیش نمی‌آمد، شاهد بهبود دستاوردهای اقتصادی و زندگی مردم بودیم

وزیر امور اقتصادی و دارایی یادآور شد: باید بین نوسانات ارزی به عنوان رخداد، با مسیر کلی اقتصاد تفاوت قائل شد؛ به این معنا که وضع اقتصادی کشور، تحت تأثیر نوسانات ارزی دچار مشکل شد. متأسفم در حالی که مسئولان باید وقت خود را به ارتقای معیشت مردم اختصاص دهند، به جای آن به رفع آسیب‌های معاندان اختصاص بدهند.

وی با اشاره به تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران افزود: ترکیه و روسیه نیز در سال‌های اخیر تحریم‌ شده‌اند؛ اما هرگز نه به قطع شدن نفت و نه قطع شدن سوئیفت تهدید شدند و نه مشکلاتی که تحریم‌ها در این کشورها به جا گذاشت را، در ایران شاهد بودیم.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه هیچ زمانی نگفته ام فقط در دایره مسئولیت خود پاسخگو هستم، گفت:به عنوان عضوی از دولت پاسخگوی مسایل هستم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی رشد تولید ناخالص داخلی در سال ۹۶ را با اقتصاد نفتی ۳.۷ درصد و بدون نفت ۴.۶ درصد عنوان و اظهار کرد: این به معنی پیشی گرفتن اقتصاد بدون نفت از اقتصاد نفتی است؛ این آمار را مراجع بین‌المللی اعلام کردند. من متأسفم از اینکه بگویم به مراجع آماری بین‌المللی مراجعه کرده‌ام چون برخی نمایندگان گفتند آمارسازی شده است.

وی افزود: تراز تجاری ما مثبت شد و تا اول شهریور سال جاری ۱۹ میلیارد دلار رشد صادرات داشتیم که نسبت به سال قبل از آن، ۱۵ درصد در زمینه صادرات رشد مثبت و واردات نیز ۷ درصد کاهش داشته است که به این ترتیب ۳۶۰ میلیون دلار ارزآوری برای کشور داشته‌ایم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه به واسطه تلاش‌های دستگاه‌های مختلف و گمرک، شاخص جهانی لجستیک ۳۲ رتبه رشد کرد، گفت: در زمینه بهبود فرآیندهای گمرکی نیز ۴۰ رتبه بهبود داشته‌ایم؛ بنابراین چه از نظر منابع آماری خارجی و چه مراکز آماری داخلی، سال ۹۶ سال خوبی برای اقتصاد بود.

کرباسیان تصریح کرد: من از ابتدای ورودم به این وزارت، اقتصاد شیشه‌ای را دنبال کردم. برای اولین بار در تاریخ شفاف شدن پرداخت‌های خزانه‌داری کل کشور را داشتیم. از اول اردیبهشت پرداخت خزانه‌داری به عموم مردم اطلاع‌رسانی شد. همچنین گمرک نیز آمار واردات خودرو را مرتباً گزارش می‌کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی به راه‌اندازی سامانه «صنها» اشاره و تصریح کرد: این سامانه برای نظارت بر صنعت بیمه است و تراکنش‌های این صنعت را شفاف‌سازی کردیم و با استفاده از این سامانه، جلوی صدور بیمه‌نامه‌های جعلی را گرفتیم.

کرباسیان درباره مبارزه با فساد گفت: در یک سال گذشته نزدیک به ۳ هزار میلیارد تومان یعنی دو برابر نقدینگی را از املاک دولت شناسایی کردیم. همچنین با تلاش‌های وزارت اقتصاد، ایران رتبه اول مبارزه با قاچاق مواد مخدر و دوم مبارزه با قاچاق کالا در دنیا را کسب کرد.

ریشه‌های فساد را باید در امضاهای طلایی دنبال کرد

وزیر امور اقتصادی و دارایی تأکید کرد: ریشه‌های فساد را باید در امضاهای طلایی جُست، به همین دلیل تراکنش‌های مشکوک را شناسایی کردیم؛ همه این دستاوردها در کمتر از یک سال رخ داده است.

وی ادامه داد: برای اولین‌بار ۳۲۰۰ پرونده فرار مالیاتی معادل ۶۳۰۰ میلیارد تومان را کشف و توانستیم از تراکنش‌های مشکوک، مالیات دریافت کنیم. بیش از ۳۰۰ هزار نامه عملکرد مالیاتی خوداظهاری در این مدت ثبت شده است.

به گفته کرباسیان، سهم مالیات بر تولید از ۵۳ درصد به ۴۷ درصد کاهش یافته است. همچنین در خصوص اجرای ماده ۲۵۱ مکرر قانون مالیات‌های مستقیم که درباره دادخواهی مالیاتی است، در راستای کمک به مردم اقدام جدیدی انجام شد و پیش از این رویه غلطی وجود داشت که مردم باید از سراسر کشور برای دادخواهی مالیاتی به تهران می‌آمدند ولی در حال حاضر اختیارات به استان‌ها تفویض شده است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه در سال گذشته ۷۲ درصد از منابع مالی مورد نیاز دولت را از منابع غیردولتی شامل مالیات، گمرک، خصوصی‌سازی و سهام تأمین کردیم، یادآور شد: اکنون میزان وابستگی بودجه به نفت از ۳۵ درصد به ۲۵ درصد کاهش یافته است. در حال حاضر از هر چهار ریالی که تولید می‌شود، سه ریال آن را وزارت اقتصاد تأمین می‌کند.

وی درباره جذب سرمایه‌گذاری خارجی و فاینانس در طول مدت فعالیت خود در وزارت اقتصاد گفت: در سال ۲۰۱۷ معادل ۵ میلیارد دلار جذب سرمایه‌گذاری خارجی داشتیم که نسبت به سال ۲۰۱۶ بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است.

کرباسیان ادامه داد: همچنین سامانه واحد سرمایه‌گذاری خارجی را ایجاد کردیم و الان هر کسی از هر جای دنیا بدون مراجعه به ایران می‌تواند در کشور سرمایه‌گذاری کند.

به گفته وزیر امور اقتصادی و دارایی، مجموع قراردادهای فاینانس خارجی از شهریور ۹۶ تاکنون ۳۰ میلیارد دلار بوده و ضمانتنامه‌های آن را نیز صادر کرده‌ایم، این در حالی است که فاینانس در سال پیش از آن (۹۵) تنها سه میلیارد دلار بود.

وی با اشاره به اصلاحات انجام شده در حوزه گمرک گفت: در راستای حمایت از تولید، سطح میانگین تعرفه‌های واردات را از ۶ درصد به ۱۳ درصد رساندیم. همچنین کشف مواد مخدر در سال ۹۶ در پی اصلاحات گمرک نسبت به سال ۹۲ معادل ۴۶۰ درصد رشد داشت و از سالی ۱۵ هزار کیلو به ۳۰۰ هزار کیلو کشف مواد مخدر در گمرک رسیده‌ایم.

کرباسیان با تأکید بر اینکه با بروزرسانی سامانه‌های هوشمند گمرک، هیچ سابقه‌ای از بین نمی‌رود، اظهار داشت: گمرک را به تجهیزات مدرن ایکس‌ری مجهز کردیم که تنها در سه ماهه اول امسال ۳۰۰ میلیارد تومان مکشوفه قاچاق داشته‌ایم. همچنین حجم قاچاق انسان نیز با استفاده از ایکس‌ری‌های پیشرفته افزایش داشته است.

کرباسیان درباره افزایش سهم بیمه حمایت از تولید گفت: سهم این نوع بیمه در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵ از ۱۱.۹ درصد به ۱۳.۴ درصد رسید این در حالی است که حوادث سانچی، ریزش معدن زغال سنگ، آتش سوزی پتروشیمی بوعلی و ... را داشتیم که باید زیان این شرکت ها را می دادیم. من زیان بیمه ایران را قبول دارم ولی به خاطر خدمتی بوده است که ارائه کرده ایم.

وی درباره خصوصی سازی و اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: ۱۹۰ بنگاه را با ۲۸ هزار میلیارد تومان قیمت گذاری کردیم که سهم بخش خصوصی واقعی از خرید بنگاه های دولتی صددرصد بوده است. من پای این مساله ایستادم که هرگز برای رد دیون، خصوصی سازی به شبه دولتی ها انجام نشود. کرباسیان ادامه داد: امسال ۵ هزار میلیارد تومان سود سهام عدالت به ۴۰ میلیون نفر پرداخت خواهیم کرد.

اجازه ندادیم در جریان خصوصی سازی حق مردم ضایع شود

وزیر اقتصاد با بیان اینکه من در دولت یازده و دوازدهم هیچ واگذاری از طریق رد دیون نداشته ام، اظهار داشت: اجازه ندادم در جریان خصوصی سازی حق مردم ضایع شود، در حوزه سود سهام عدالت به ۴۰ میلیون نفر سود پرداخت کردیم. امسال نیز آماده ایم تا ۵ هزار میلیارد تومان به این ۴۰ میلیون نفر سود پرداخت کنیم.

وی با اشاره به بهبود فضای کسب و کار، گفت: در کنار اقدامات متعدد در زمینه بهبود فضای کسب و کار، پروژه های پیشخوان مجوزهای کسب و کار را در دستور کار قرار دادیم. اجرای این پروژه منجر به پی گیری الکترونیکی اقدامات شد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه افتخار داشتم مورد نظر و عنایت مقام معظم رهبری در ارتباط با بهبود فضای کسب و کار باشم، گفت: وظیفه خود می دانم به لحاظ این دستور، این مسئله را به تمامیت پی گیری کنم. از این عنایت رهبری تشکر می کنم.

وی در خصوص مسائل بانکی، تورم و نقدینگی، اظهار داشت: در حوزه پولی و مالی به دلیل وضعیت بازار، گرانی های ناشی از ارز و مسائل بانکی بی شک نمایندگان مجلس گلایه مندند.

به سطح اختیارات وزارت اقتصاد توجه شود

وی افزود: بین سیاست های پولی و مالی باید تفکیک قائل شد، سیاست های مالی بر عهده من است اما برای پی گیری سیاست های پولی باید به سطح اختیارات وزارت اقتصاد توجه کرد، اما با این حال به عنوان وزیر اقتصاد می گویم باید به دلایل ریشه ای توجه کرد. حجم نقدینگی در طول زمان به این حد افزایش یافت. در قبال این حجم از نقدینگی کالا و خدمات وجود ندارد.

وی ادامه داد: دولت یازدهم و دوازدهم این پدیده را می شناسد و به دنبال حل ریشه های آن است. یکی از دلایل این مساله می توان به فعالیت موسسات مالی و اعتباری غیرمعتبر اشاره کرد. این موسسات نگرش بلندمدت ندارند و در رقابتی غیرمنطقی سودها را بالا بردند و سودهایی که کسب نکرده بودند را پرداخت کردند. تبعات زیان های این موسسات برای بانک ها بود. مساله موسسات مالی به این دولت برنمی گردد. اگر تعامل ۳ قوه نبود مشکل حل نمی شد.

وی با بیان اینکه شورای هماهنگی اقتصادی سه قوه بر حل مساله بانکی توافق کردند، افزود: طرح وزارت اقتصاد آماده است و در کارگروه مربوطه ارائه خواهد شد. کمیسیون اقتصادی مجلس نیز پی گیر این موضوع است.

نظام بانکی باید فرصت تنفس داشته باشد

وی در ادامه با بیان اینکه راه حل بلند مدت، توسعه نظام سرمایه است، اظهار داشت: نظام بانکی باید فرصت تنفس داشته باشد.

کرباسیان با اشاره به اجرای ماده ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر، گفت: از شهریور سال ۹۶ بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان از دارایی های مازاد بانک ها به فروش رفته است در حالی که در طول ۳ سال تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان از این دارایی ها فروخته شد.

وی افزود: سرمایه بانک های دولتی به ۲۴ هزار میلیارد تومان افزایش یافت و طبق تکلیف قانونی ۱۳ هزار میلیارد تومان بدهی های دولت به بانک ها را پرداختیم. همچنین ۳۷۰۰ میلیارد تومان سود تسهیلات به ویژه برای واحدهای تولیدی را بخشیدیم.

کرباسیان گفت: همچنین برای حمایت از توسعه و اشتغال روستایی از زمان تصویب آیین نامه اجرایی، ۱۰ هزار و ۵۱۷ طرح بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان در بانک ها مصوب شد.

وی با اشاره به تحصیص خطوط اعتباری برای ساماندهی موسسات مالی و اعتباری، افزود: اضافه برداشت از بانک مرکزی برای جلوگیری از افزایش حجم نقدینگی از سوی بانک های دولتی گرفته شد.

کرباسیان با اشاره به بازارنظام سرمایه اظهار داشت: با تنوع بخشی گزینه های جذاب سرمایه در بازار سرمایه سعی داریم منابع گران قیمت از بانک ها به بازار سرمایه سوق داده شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه قیمت تمام پول را کاهش دادیم، افزود: شاخص کل بورس از مرداد سال ۹۶ تا سال ۹۷ به۱۳۷ هزار رسیده است که نشان از رشد ۶۶ درصدی دارد.

وی گفت: در سال ۹۶ میزان کل تامین مالی از بازار سرمایه به ۸۶ هزار میلیارد تومان رسید یعنی نسبت به سال قبل، ۵۵ درصد رشد داشته است.

کرباسیان افزود: انتشار انواع ابزار تامین مالی به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته خود، ۲۵۶ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به ساماندهی نحوه عرضه اوراق بدهی در بازار سرمایه، اظهار داشت: نرخ اولیه بازار سهام از ۴۰ درصد به ۱۸ درصد رساندیم.

کرباسیان افزود: بدهی دولت در زمینه اوراق یک روز به تاخیر نیفتاد. در سال ۹۶، ۳۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات به طلبکاران پرداخت شد. ۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت نیز از طریق تهاتر تسویه شد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه سران قوا تصمیم گرفتند بازار سرمایه نقش بیشتری در اقتصاد داشته باشد، یادآور شد: توسعه و تعمیق بازار سرمایه و پرداخت بدهی ها را در دستور کار قرار دادیم.

وی در ادامه در خصوص اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: برای ۳۳ پروژه عملیاتی که در زمان اخذ رای وعده داده بودم، زمان بندی و مسئول مشخص تعیین کردیم. تمام تکالیف برنامه ششم توسعه را بند به بند احصا کردیم و در دل برنامه ها گنجاندیم. در طول ۴۰ سال هیچ وزارتخانه ای را پیدا نمی کنید که برنامه های راهبردی با رویکرد عملی داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر به اقتصاد مقاومتی بی توجه بودیم چرا سامانه سنها در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برتر شد؟ چرا تاکنون چندین بار در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به عنوان دستنگاه برتر انتخاب شدیم؟ سیاست های اقتصاد مقاومتی مجود و مدار ۳۳ پروژه راهبردی ماست، در این راستا بود که ساماندهی سهام عدالت را پیش بردیم.

وی افزود: در سال ۹۶، ۲۶ پروژه و تکلیف از سوی ستاد برای ما تعریف شد که به خوبی انجام دادیم و بنا به تاکید فرمانده ستاد میزان موفقیت ما ۹۳ درصد بوده است. اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تکلیف شرعی و قانونی ماست.

کرباسیان گفت: وظبفه من بوده که نظرات متضاد از سوی تیم دولت شنیده نشود از این رو سعی کردم اگر اختلافی هم بود حرفی نزنم و کار اجرایی کنم.

وی با بیان اینکه رتبه کارایی گمرک ۴ رتبه بهبود یافت، افزود: با وجود تحریم ها هنوز پیش بینی ها در موزد آینده ایران، بهتر از گشورهای منطقه است.

وزیر اقتصاد خطاب به نمایندگان مجلس گفت: شما بهتر می دانید امروز کشور وارد جنگ اقتصادی شده است. دشمن تمام مباحث از جمله صنعت، تجارت و فضای مجازی را مورد هدف قرار داده است. امریکا با تحریم نظام بانکی می خواهد شریان های اقتصاد را مسدود کند و به مردم فشار وارد کند و دولت و نظام را با مشکل مواجه کند.

وی در ادامه با بیان اینکه راه حل بلند مدت، توسعه نظام سرمایه است، اظهار داشت: نظام بانکی باید فرصت تنفس داشته باشد.

کرباسیان با اشاره به اجرای ماد ۱۶ و ۱۷ قانون رفع موانع تولید رقابت پدیر، گفت: از شهریور سال ۹۶ بالغ بر ۶ هزار میلیارد تومان از دارایی های مازاد بانک ها به فروش رفته است در حالی که در طول ۳ سال تنها ۱۰ هزار میلیارد تومان از این دارایی ها فروخته شد.

وی افزود: سرمایه بانک های دولتی به ۲۴ هزار میلیارد تومان رافزایش یافت و طبق تکلیف قانونی ۱۳ هزار میلیارد تومان بدهی های دولت به بانک ها را پرداختیم. همچنین ۳۷۰۰ میلیارد تومان سود تسهیلات به ویژه برای واحدهای تولیدی را بخشیدیم.

کرباسیان گفت: همچنین برای حمایت از توسعه و اشتغال روستایی از زمان تصویب آیین نامه اجرایی، ۱۰ هزار و ۵۱۷ طرح بالغ بر ۱۷۰۰ میلیارد تومان در بانک ها مصوب شد.

وی با اشاره به تحصیص خطوط اعتباری برای ساماندهی موسسات مالی و اعتباری، افزود: اضافه برداشت از بانک مرکزی برای جلوگیری از افزایش حجم نقدینگی از سوی بانک های دولتی گرفته شد.

وی ادامه داد: همچنین برای ساماندهی بانک های وابسته به نیروهای مسلح طرحی را داریم.

کرباسیان با اشاره به بازارنظام سرمایه اظهار داشت: با تنوع بخشی گزینه های جذاب سرمایه در بازار سرمایه سعی داریم منابع گران قیمت از بانک ها به بازار سرمایه سوق داده شود.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه قیمت تمام پول را کاهش دادیم، افزود: شاخص کل بورس از مرداد سال ۹۶ تا سال ۹۷ به۱۳۷ هزار رسیده است که نشان از رشد ۶۶ درصدی دارد.

وی گفت: در سال ۹۶ میزان کل تامنی مالی از بازار سرمایه به ۸۶ هزار میلیارد تومان رسید یعنی نسبت به سال قبل، ۵۵ درصد رشد داشته است.

کرباسیان افزود: انتشار انواع ابزار تامنی مالی به ۷۰ هزار میلیارد تومان رسید که نسبت به سال گذشته خود، ۲۵۶ درصد رشد داشته است.

وی با اشاره به ساماندهی نحوه عرضه اوراق بدهی در بازار سرمایه، اظهار داشت: نرخ اولیه بازار سهام از ۴۰ درصد به ۱۸ درصد رساندیم.

کرباسیان افزود: بدهی دولت در زمینه اوراق یک روز به تاخیر نیفتاد. در سال ۹۶، ۳۴ هزار میلیارد تومان برای پرداخت مطالبات به طلبکاران پرداخت شد. ۵ هزار میلیارد تومان از بدهی دولت نیز از طریق تهاتر تسویه شد.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه سران قوا تصمیم گرفتند بازار سرمایه نقش بیشتری در اقتصاد داشته باشد، یادآور شد: توسعه و تعمیق بازار سرمایه و پرداخت بدهی ها را در دستور کار قرار دادیم.

وی در ادامه در خصوص اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: برای ۳۳ پروژه عملیاتی که در زمان اخذ رای وعده داده بودم، زمان بندی و مسئول مشخص تعیین کردیم. تمام تکالیف برنامه ششم توسعه را بند به بند احصا کردیم و در دل برنامه ها گنجاندیم. در طول ۴۰ سال هیچ وزارتخانه ای را پیدا نمی کنید که برنامه هیا راهبردی با رویکر د عملی داشته باشد.

 وی ادامه داد: اگر به اقتصاد مفاومتی بی توجه بودیم چرا سامانه سنها در ستاد فرماند هی اقتصاد مفاومتی برتر شد؟ چرا تاکنون چندین بار در ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی به عنوان دستنگاه برتر انتخاب شدیم؟ سیاست های اقتصاد مقاومتی مجود و مدار ۳۳ پروژه راهبردی ماست، در این راستا بود که ساماندهی سهام عدالت را پیش بردیم.

وی افزود: در سال ۹۶، ۲۶ پروژه و تکلیف از سوی ستاد برای ما تعریف شد که به خوبی انجام دادیم و بنا به تاکید فرمانده ستاد میزان موفقیت ما ۹۳ درصد بوده است. اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تکلیف شرعی و قانونی ماست.

وی ادامه داد: قصد جنگ اقتصادی تحمیل شده فقط ایجاد مزاحمت نیست بلکه کیان نظام را هدف قرار داده و به دنبال ایجاد تورم و کاهش ارزش ریال است تا ناآرامی ها را در کشور تشدید کند.

کرباسیان اظهار داشت: ترامپ کشور به کشور پیام می دهد که نفت ایران را نخرند. دشمنان ایران به ویژه امریکا با صرف میلیاردها دلار دنبال ایجاد جو برای افزایش تبعات تحریم هستند. به گفته یکی از وزیران امریکا این کشور با تلاش ۱۶ دستگاه اطلاعاتی اقدامات گسترده ای را شروع کرده است.

وی تمرکز بر بهبود توان تولید، تجهیز صنعت بیمه، تداوم اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی، بهبود فضای کسب و کار، سالم سازی و شفاف سازی اقتصاد، تشکیلات استانی، تشدید مبارزه با احتکار، طراحی برنامه های پوششی حمایتی از دهک های ضعیف و گسترش همکاری با شرکای خارجی را از جمله برنامه های پیش رو عنوان کرد.

کرباسیان با اشاره به طراحی نقشه راه برای همکاری با کشورها، گفت: تلاش رئیس جمهور زمینه ساز خوبی برای تعامل با کشورها شده است.

حمایت از وزارت اقتصاد تقویت توان دفاعی کشور است

وی یادآور شد: در جنگ اقتصادی، وزارت اقتصاد جز سازمان های اصلی مدیریت است از این رو حمایت از وزارت اقتصاد تقویت توان دفاعی کشور است. اگر رای اعتماد بگیرم با روحیه مضاعف به کار خود ادامه خواهم داد  و با مشورت گرفتن از مشاوران تا پای جام در خدمت کشورم خوام بود اگر رای نمایندگان به گونه ای دیگر رفم خورد در خدمت نظام خواهم ماند.

در همین رابطه