رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

کیوان کاشفی در نشست فعالان اقتصادی با وزیر کشور و استاندار کرمانشاه

ارز 4200 تومانی از چرخه اقتصاد حذف شود

کیوان کاشفی، رئیس اتاق کرمانشاه می‌گوید: بخشنامه اخیر نحوه تامین ارز که از سوی بانک مرکزی ابلاغ شد، مشکلات متعددی را برای بخش خصوصی ایجاد کرده است. تا زمانی که ارز 4200 تومانی در بازار هست باید شاهد تاثیرات منفی آن در بازار باشیم.

07 شهریور 1397 - 12:15
کد خبر : 15119
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

جلسه اقتصاد مقاومتی استان کرمانشاه با حضور عبدالرضا رحمانی فضلی، وزیر کشور و جمعی از فعالان اقتصادی این استان برگزار شد. در این نشست مشکلات ارزی کشور مورد توجه قرار گرفت.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه در این جلسه گفت: در شش ماه گذشته یک تکانه ارزی به کشور وارد شد که تقریبا تمام تار و پود اقتصاد کشور و چرخه واردات و صادرات را درگیر مشکلات کرد. بخشنامه اخیر در خصوص نحوه تامین ارز که از سوی بانک مرکزی اعلام شد، مشکلات متعددی را برای بخش خصوصی ایجاد کرده است.

کیوان کاشفی با انتقاد از ناهماهنگی سه دستگاه اصلی بخش اقتصاد یعنی گمرک، بانک و سازمان توسعه تجارت افزود: متاسفانه بخشنامه‌هایی که ابلاغ می‌شود به جای تسهیل‌گری، تبدیل به معضلی شده که روند امورات اقتصادی را کند و یا قفل می‌کند.

عضو هیات رئیسه اتاق ایران ادامه داد: هم اکنون 60 هزار کانتینر اجناس و مواد در گمرکات منتظر ترخیص هستند که بخش عمده‌ای از این اجناس مواد اولیه و یا ماشین آلات واحدهای تولیدی است و این ضربه بزرگی به تولید و اقتصاد ما وارد کرده است و هر چه زودتر باید ترخیص شوند. تا زمانی که ارز 4200 وجود داشته باشد هم صادرات و هم تار و پود اقتصاد ما دچار مشکلات متعددی خواهد شد.

کاشفی بیان کرد: هم اکنون در بعضی از اقلام تا بیش از 10 برابر میزان استفاده کشور ثبت سفارش داریم و این تبدیل به معضلی برای سازمان توسعه تجارت در پرداخت ارز شده است. ضمن اینکه این مسئله در چرخه توزیع و در بخش قیمت گذاری مشکلاتی را به وجود خواهد آورد و تاثیرات منفی و مخربی را بر بازار خواهد داشت.

رئیس اتاق کرمانشاه گفت: پیشنهاد مشخص ما این است که ارز 4200 تومان به تدریج کنار گذاشته شود. هرچند مخالفت‌هایی را خواهد داشت اما نباید معیشت مردم را فراموش کرد و با ابزارهایی مثل افزایش یارانه ها در کوتاه مدت (مثلا دوره 6 ماهه) باید این کار را انجام داد.

کاشفی در ادامه به تمرکز گرایی در کشور اشاره کرده و گفت: تمرکز گرایی و تصمیم گیری صرف در تهران باعث مشکلات متعددی در استانها شده است و باید اختیارات لازم به مدیران استانی داده شود.

رئیس اتاق کرمانشاه ادامه داد: در بحث تسهیلات بانکی با توجه به تحولات ارزی که به وجود آمده، تقاضا برای سرمایه در گردش و نیاز به منابع برای واحدهای تولیدی ما در استان سه برابر شده اما اختیارات بانکی همانند روال قبل (4میلیارد تومان) است. و یا برای گشایش اعتبارات LC هیچ بانکی در استان اختیارات ندارد.

وی به قابلیت های بسیار مرز سومار اشاره کرد و گفت: رسمی شدن مرز سومار هم مشکلات متعددی را در استان حل کرده و هم در بحث اقتصاد به مدد کشور خواهد آمد. خواستار رسمی شدن مرز سومار هستیم.

آمریکا اگر خواهان مذاکره است به برجام برگردد

وزیر کشور در این جلسه، مذاکره با کشوری که به هیچ تعهدی پایبند نیست را بی معنی دانست و تاکید کرد: آمریکا اگر خواهان مذاکره است باید به برجام برگردد و از ملت ایران بابت هزینه‌هایی که  ایجاد کرده عذرخواهی کند.

عبدالرضا رحمانی فضلی شرایط امروز کشور را خاص دانست و افزود: 40 سال است که شرایط کشور خاص است و دشمنی ها با انقلاب ما برای این است که روی آرمان‌ها و ارزش هایمان ایستادگی کرده‌ایم و همچنان استقلال و آزادی برایمان به عنوان کمال مطرح است.

رحمانی‌فضلی افزود: امروز اقتدار کشور به جایی رسیده که دشمنان دیگر خواسته های پیش پا افتاده خود را کنار گذاشته اند و از ایران می خواهند قدرت خود را در علوم پیشرفته، کم کند یا قدرت دفاعی خود را خارج از محدوده کشور گسترش ندهد و در مباحث منطقه ای ورود نکرده و در توازن منطقه نقش‌آفرینی نکند که همه این‌ها برای ما توفیق است و نشان از قدرت و اقتدار کشور ایران دارد.

وی ادامه داد: ما اگر امروز در کشورهای منطقه حضور داریم به خواست و درخواست ملت و دولت‌های این کشورهاست و مطابق با قواعد بین المللی است اما این سوال مطرح است که کشورهای طرح کننده این درخواست با اجازه چه کسی در منطقه ما حضور دارند.

وی افزود: از این کشورها که از ایران می خواهند قدرت مشروع هسته ای خود را کم کند باید پرسید چرا به برخی کشورهای منطقه اجازه ساخت بمب اتم را می دهند و یا اگر از ایران می خواهند قدرت نفوذ خود را در منطقه کم کند چرا خودشان از گروه های تروریستی منطقه حمایت می کنند.

وی اظهار کرد: تمام این سوال‌ها و جواب‌هاشان روشن است. ایران هیچگاه قصد مداخله در امور هیچ کشوری را نداشته و ما تنها خواهان حفظ ارزش‌های خود و حفظ استقلال و آزادیمان هستیم.

وی به تغییر شرایط بین‌المللی در مقابل ایران اشاره کرد و افزود: در زمان جنگ تحمیلی عمده کشورها علیه ایران بودند اما امروز شرایط متفاوت شده و تنها دو کشور آمریکا و عربستان و نیز رژیم صهیونیستی مقابل ایران قرار گرفته اند و مابقی کشورهای دنیا حق را به ایران داده و به تحریم های ظالمانه علیه ایران معترض هستند و این مسئله قدرت نمایی خوبی برای کشور در عرصه بین الملل است.

رحمانی فضلی افزود: آمریکا اگر خواهان مذاکره است باید به برجام برگردد و همه تعهدات خود را انجام دهد. هیچ کس مخالف مذاکره نیست و همیشه آمادگی مذاکره داشته ایم، اما مذاکره در شرایط برابر و با رعایت و احترام به حقوق هر دو طرف، در غیر اینصورت مذاکره معنی ندارد.

وزیر کشور در ادامه فشارهای دشمن را در سه سطح دسته‌بندی کرد و افزود: سطح اول فشارهای دشمن برخورد نظامی است، اینکه مرتب ما را تهدید به حمله نظامی می کنند. دشمن هیج توان و قدرتی برای مقابله نظامی با ایران ندارد.

رحمانی فضلی تصریح کرد: شرایط امروز دنیا به گونه ای نیست که بتوان در منطقه ای بحران ایجاد کرد و بعد هم پرونده آن را بست. آن بحران قطعا ادامه خواهد داشت و مسببین آن را گرفتار می کند. آمریکا به خوبی می‌داند که ایران با تمام کشورها تفاوت دارد و شاهد مدعا هشت سال جنگ تحمیلی است.

رحمانی فضلی ایجاد مشکلات اقتصادی را سطح دوم فشارهای دشمن عنوان کرد و افزود: متاسفانه در این حوزه دشمن با اقدامات خود تکان هایی را ایجاد کرده و متاسفانه بعد از چهل سال هنوز نتوانسته ایم در برابر این تهدیدات آنگونه که باید مقاوم شویم.

رحمانی فضلی ابلاغ سیاست های اقتصادمقاومتی از سوی مقام معظم رهبری را گامی در جهت صیانت از اقتصاد کشور عنوان کرد و افزود: کارهای زیادی در این زمینه انجام شده، اما کافی نبوده و شاهد آن وضع موجود اقتصاد کشور است که با یک تهدید مجددا دچار تلاطم شده است.

وزیر کشور تنش های اجتماعی را نیز سطح سوم فشارهای دشمن و مهمترین آن عنوان کرد و افزود: آن بخش از فشارها که دشمن به جد روی آن حساب باز کرده و به آن امیدوار است بحث ایجاد تنش های اجتماعی است، چرا که محور اصلی و ثقل امنیت و استحکام نظام است.

وی افزود: محور امنیت و اقتدار کشور مردم هستند و رضایتمندی مردم بالاترین عنصر قدرت ماست و باید به جد مراقب این دسته تحرکات دشمن باشیم و باید در حفظ وحدت، انسجام داخلی و رضایتمندی مردم تا حد توان تلاش کنیم.

وی با بیان اینکه رضایتمندی مردم در ارتقاء اقتصاد کشور است، گفت: باید سه قوه و نیز بخش خصوصی در کنار هم قرار گرفته و با هم فعالیت کنند. متاسفانه در این شرایط برخی از فعالان بخش خصوصی همراهی نداشته و ثبت سفارش کالا برای واردات برخی اقلام بدون نیاز کشور به 10 برابر افزایش یافته و بعد از ورود کالا به جای توزیع در انبارها احتکار می شود.

رحمانی فضلی در ادامه به ظرفیت های استان کرمانشاه اشاره کرد وافزود: علی رغم تمام ظرفیت ها و پتانسیل ها، این استان دچار عقب ماندگی های بسیاری است که در بیشتر استان های مرزی کشور وجود داشته و حاصل ادامه نظام های برنامه ریزی و بودجه ریزی است که از پیش از انقلاب تاکنون دست نخورده ادامه یافته است.

بهبود فضای کسب و کار استان در دستور کار است

در ادامه استاندار کرمانشاه گفت: تلاش برای بهبود فضای کسب و کار استان در دستور کار قرار دارد. اقتصاد مقاومتی بهترین نسخه برای اقتصاد کشور است، تحقق اقتصاد مقاومتی موجب گره‌گشایی از بسیاری مشکلات اقتصادی کشور و بهبود معیشت مردم می‌شود.

هوشنگ بازوند با بیان اینکه کرمانشاه استان ثروتمندی است و ظرفیت‌های بالایی دارد، گفت: اگر چه چالش‌های بزرگی در استان داریم، اما ظرفیت‌های استان بگونه‌ای است که با به فعل کردن آنها می‌توان بر چالش‌های استان غلبه کرد.از چالش‌های بزرگ استان نرخ بالای بیکاری است. خوشبختانه رشد نرخ بیکاری استان متوقف شده و بهار امسال شاهد کاهش نرخ بیکاری استان و بهبود یک پله‌ای رتبه بیکاری استان بودیم.

بازوند با اشاره به تدوین سند اشتغال استان گفت: این سند با هفت برنامه برای دو سال تدوین شده و امیدواریم مطابق این برنامه شاهد کاهش نرخ بیکاری استان باشیم.

استاندار کرمانشاه وضعیت نامناسب فضای کسب و کار را از دیگر چالش‌های استان ذکر کرد و گفت: استان رتبه آخر به لحاظ شاخص فضای کسب و کار را داشت که با تسهیل‌گری صورت گرفته این رتبه تا حدودی بهبود یافته و اکنون رتبه ۲۸ کشور را داریم. اگر فضای کسب و کار را بهبود ببخشیم و بروکراسی اداری کاهش یابد، جریان سیال سرمایه وارد استان می‌شود و شاهد رونق تولید و اشتغال خواهیم بود.

وی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان نیز در بهار امسال یک‌و نیم درصد افزایش یافته که نشان دهنده تمایل مردم به حضور در اقتصاد دارد.

بازوند با بیان اینکه استان در جذب سرمایه‌گذاری خارجی موفق نبوده، گفت:  از سال گذشته حرکت‌هایی در این زمینه آغاز شد و نیمه دوم سال گذشته ۳۴۲ هزار یورو جذب سرمایه‌گذاری خارجی در استان داشتیم. امسال نیز تاکنون بیش از ۲۰۰ میلیون یورو سرمایه گذاری خارجی در استان یا جذب شده و یا در دست اقدام است.

وی رشد جذب تسهیلات ارزی از صندوق توسعه ملی، افزایش واگذاری زمین در شهرکهای صنعتی و رشد ۵۴ درصدی صادرات استان را از دیگر شاخص هایی دانست که نشان دهنده بهبود وضعیت اقتصادی استان است.

مرز خسروی از ظرفیت‌های مهم تعطیل شده استان است

نماینده قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب گفت: مرز خسروی از ظرفیت های مهم تعطیل شده استان است که اگر شاهد بازگشایی آن برای تردد زوار باشیم می تواند تحولی در استان ایجاد کند. انتظار داریم با پیگیری مسئولین اربعین امسال شاهد تردد زوار از این مرز باشیم.

فرهاد تجری از استان کرمانشاه بعنوان استانی با ظرفیت های بالقوه فراوان یاد کرد و افزود: بالفعل کردن این ظرفیت ها می تواند هم موجب توسعه استان شود و هم به توسعه کشور کمک کند.

وی با اشاره به فقیر بودن سرمایه گذاری در استان به دلیل درگیری مستقیم در جنگ تحمیلی، اظهار کرد: این شرایط باعث شده امروز با نرخ بالای بیکاری مواجه باشیم و نیاز است نگاهی ویژه به این استان شود.

این نماینده مجلس راه آهن کرمانشاه - خسروی را از دیگر ظرفیت هایی دانست که تکمیل آن می تواند در رونق استان موثر باشد.

در شرایط تحریم باید از این ظرفیت ها جهت رونق صادرات و اشتغال بهتر استفاده کنیم. همچنین خواستار اجرایی شدن سریع جاده سومار از مسیر زله زرد هستیم.

در همین رابطه