بانک مرکزی با انتشار نماگرهای اقتصادی کشور برای دوره بهار ۹۷ اعلام کرد که در این دوره و در بخش واقعی رشد تولید ناخالص داخلی برپایه ۱۰۰=۱۳۹۰ با نفت ۱.۸ و بدون نفت ۰.۷ بوده است.
در سهماهه نخست امسال، میزان تولید روزانه نفت ایران به طور متوسط به 3 میلیون و 805 هزار بشکه در روز رسید که از این میزان 2 میلیون و 390 هزار بشکه صادر میشد. در این مدت نفت خام نیز با افزایش قیمت مواجه شد تا ارزش افزوده بخش نفت پس از دو فصل دوباره مثبت شود و به تقویت رشد اقتصادی کمک کند.
رشد ارزش افزوده بخش نفت در فصل های پاییز و زمستان 96 به زیر صفر تنزل کرده بود اما در بهار امسال رشد 5.2 درصدی در این بخش رقم خورد به همین دلیل رشد اقتصادی با احتساب نفت 1.1 درصد بیشتر از شاخص رشد بدون نفت محاسبه شده است.
بر اساس این گزارش، تغییرات شاخص بهای کالاها و خدمات مصرفی (نرخ تورم) در دوازدهماهه منتهی به خردادماه ۱۳۹۷ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم) ۹.۴ درصد، خرداد ۹۷ نسبت به ماه قبل از آن ۴.۳ درصد و خرداد ۹۷ نسبت به ماه مشابه سال قبل ۱۳.۷ درصد بوده است.
براین اساس تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه عملکرد سهماهه نخست سال ۹۷ (به قیمتهای جاری) ۳ هزار و ۹۸۸ هزار میلیارد ریال، تشکیل سرمایه ثابت ناخالص ۵۸۴ هزار میلیارد ریال، هزینههای مصرفی بخش خصوصی یک هزار و ۹۹۱ هزار میلیارد ریال و هزینههای مصرفی بخش دولتی ۴۶۹ هزار میلیارد ریال اعلامشده است.
شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران نیز در دوره بهار ۹۷ رقم ۱۰۸۸۷۳ و ارزش سهام و حق تقدم معاملهشده نیز ۱۲۲.۲ هزار میلیارد ریال اعلام شده است. در این دوره حجم سهام و حق تقدم معامله شده نیز ۵۷.۶ میلیارد سهم بوده است.
متوسط نرخ دلار آمریکا در بازار بین بانکی ۴۱ هزار و ۱۵۹ ریال بوده است. همچنین نرخ رشد نقدینگی در خرداد ۱۳۹۷ نسبت به پایان سال قبل ۳.۴ درصد، حجم پول ۵.۸ درصد، شبه پول ۳.۱ درصد و سپردههای بخش غیردولتی ۳.۸ درصد بوده است.
در بخش خارجی، تراز حساب جاری ۱۱ هزار و ۶۱ میلیون دلار، تراز بازرگانی (حساب کالا) ۱۲ هزار و ۹۸۳ میلیون دلار، صادرات کالا (FOB) ۲۹ هزار و ۳۳۶ میلیون دلار، واردات کالا (FOB) ۱۶ هزار و ۳۵۳ میلیون دلار و کل بدهی خارجی (پایان دوره) ۱۰ هزار و ۴۴۱ میلیون دلار اعلام شده است.
جزئیات نماگرهای اقتصادی کشور در بهار 97 را میتوانید ازاینجا دانلود کنید.