السَّلامُ عَلیَکِ یا فاطِمَةَ الزَّهرا (سلام الله علیها)

رادیو مجازی اتاق ایران - 27 آبان 1403

رئیس اتاق بیرجند در دیدار با هیات اوگاندا

ظرفیت‌های متقابل زیادی برای همکاری اقتصادی با اوگاندا وجود دارد

محسن احتشام، رئیس اتاق بیرجند می‌گوید، استفاده از ظرفیت بازار اوگاندا در تجارت و سرمایه گذاری مورد غفلت واقع شده است. اگر فرصت‌های سرمایه‌گذاری اوگاندا معرفی شود، انگیزه‌ای برای ورود تجار و تولید کنندگان خراسان جنوبی به این کشور است.

20 آبان 1397
کد خبر : 16207
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

هیأت سرمایه‌گذاری از کشور اوگاندا به استان خراسان جنوبی سفر کرد و با تجار و فعالان اقتصادی این استان نشست تخصصی برگزار کردند.

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی بیرجند در این نشست گفت: استفاده از ظرفیت بازار اوگاندا در تجارت و سرمایه‌گذاری مورد غفلت واقع شده است. کشور اوگاندا برای رسیدن به ثبات، فراز و نشیب های زیادی را طی کرده و اکنون یکی از باثبات‌ترین کشورهای آفریقایی است.

محسن احتشام با اشاره به بازار بالقوه کشور اوگاندا برای تجار ایرانی افزود: مهمترین محصولات کشور اوگاندا قهوه، طلا و محصولات گیاهی چون پنبه و چای است. محصولاتی چون نفت و دارو نیز بیشترین کالاهای وارداتی به کشور اوگاندا است که صادرکنندگان به این کشور نیز امارات، چین، هند و آمریکای جنوبی است.

احتشام افزود: مطالعه بازار کشور اوگاندا نشان می دهد این بازار از جهات مختلف بسیار حائز اهمیت است. در حالی که پتانسیل و ظرفیت‌های متقابل زیادی بین ایران، به خصوص خراسان جنوبی و کشور اوگاندا برای تجارت و سرمایه گذاری وجود دارد ولی متأسفانه کمتر به آن توجه کرده ایم.

وی گفت: اوگاندا فرصت های مطلوبی برای تجارت و سرمایه گذاری دارد که اگر معرفی شود انگیزه ای برای ورود تجار و تولید کنندگان خراسان جنوبی به این کشور است. اتاق بیرجند می تواند پل ارتباطی بین خراسان جنوبی و اوگاندا برای سرمایه گذاری در بخش های مختلف باشد. امیدواریم این نشست ها به یک برنامه عملیاتی تبدیل شود.

نیازمند استفاده از تکنولوژی ایران در استخراج معادن اوگاندا هستیم

قائم مقام دفتر سرمایه گذاری نهاد ریاست جمهوری اوگاندا و مشاور مالی رئیس جمهور این کشور هم در این دیدار گفت: نیازمند استفاده از تکنولوژی ایران در استخراج معادن اوگاندا هستیم. با استفاده از تکنولوژی ایران و همکاری متقابل می توان دو فصل کشت در اوگاندا را به چهار فصل تبدیل کنیم.

چارلز آنجینا خاطرنشان کرد: از آشنایی با ظرفیت ها و پتانسیل های ایران و خراسان جنوبی بسیار خرسندیم و امیدواریم از این ظرفیت ها به نحو مطلوب استفاده کنیم.

آنجینا افزود: در ایران و خراسان جنوبی موقعیت های بسیار خوبی در حوزه صنعتی، فراصنعتی و کشاورزی وجود دارد که از جمله جذابیت ها برای سرمایه گذاری محسوب می شود. از طرف دیگر تکنولوژی و موقعیت جغرافیایی ایران در منطقه خاورمیانه فرصت مطلوبی برای سرمایه گذاری ایجاد کرده است.

وی ادامه داد: در کشور اوگاندا نیز به لحاظ راه های ارتباطی با بسیاری از کشورهای آفریقایی، آب و هوای مناسب برای کشاوری، وجود دو فصل بارانی و وجود ۹ دریاچه و ۱۴ رودخانه فرصت های خوبی برای سرمایه گذاری وجود دارد.

قائم مقام دفتر سرمایه گذاری نهاد ریاست جمهور اوگاندا گفت: در موضوع تجارت یکی از مؤلفه های مهم بحث امنیت است و در این جهت می توان گفت اوگاندا مکانی امن برای سرمایه گذاری محسوب می شود.

آنجینا بیان کرد: در اوگاندا معادن غنی وجود دارد ولی تکنولوژی استخراج آن را نداریم که در این زمینه نیز ایران و اوگاندا می توانند همکاری های بسیار خوبی داشته باشند و از طرف دیگر معادنی در اوگاندا وجود دارد که در ایران یافت نمی شود.

مشاور مالی رئیس جمهور اوگاندا با اشاره به نیاز برخی از شرکت های پرورش طیور به ذرت و سویا در خراسان جنوبی ادامه داد: آماده همکاری در زمینه تأمین سویا برای شرکت های ایران هستیم ولی باید کانال ارتباطی در زمینه وارد کردن آن به ایران را بیابیم که کشور کنیا یکی از این مسیرها است.

 تفاهم مبتنی بر کشت فرا سرزمینی با اوگاندا تدوین می شود

رئیس سازمان همیاری شهرداری های خراسان جنوبی نیز در این نشست گفت: در بهبود مناسبات و تسهیل تجارت بین دو کشور ایران و اوگاندا اصرار داریم. در جلسه با حضور معاون استانداری خراسان جنوبی این نتیجه حاصل شد که چارچوب اصلی تفاهم با کشور اوگاندا را تدوین کنیم تا به امضای طرفین برسد و این تفاهم مبتنی بر کشت فرا سرزمینی خواهد بود.

اخلاقی پور با اشاره به اینکه در این تفاهم می توان بر محصولات استراتژیک خراسان جنوبی تکیه کرد، ادامه داد: بر اساس درخواست هیأت اوگاندا، شرکت های خدمات و فنی و مهندسی ایرانی می توانند برای ساخت زیر ساخت های اوگاندا بر حسب نیاز حضور داشته باشند. این ارتباط به صورت متقابل خواهد بود و ایران نیز نیازمندی های خود از کشور اوگاندا را وارد خواهد کرد.

موضوعات :
در همین رابطه