رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه در همایش زعفران کاران کرمانشاهی، از زعفران به عنوان یک ثروت گرانبها یاد کرد وگفت: امید است با کار کردن در این حوزه شاهد افزایش تولید و صادرات این محصول بوده و آن را به یکی از منابع درآمدی استان تبدیل کنیم.
کیوان کاشفی افزود: زعفران گیاهی ذاتا ایرانی است که سالهای سال در کشور به ویژه در خراسان کشت می شده است. امیدواریم با برگزاری همایش های این چنینی ضربآهنگ تولید، کیفیت، بسته بندی، صادرات و فروش این محصول بیشتر شود.
عضو هیات رئیسه اتاق ایران اضافه کرد: تقاضای تشکیل انجمن زعفران را به اتاق ایران دادیم که موافقت های اولیه انجام شده و درصددیم این تشکل را در کرمانشاه داشته باشیم.
کاشفی با اشاره به برنامه ریزی برای ایجاد تشکل روغن حیوانی گفت: این تشکل را ماه آینده شکل خواهیم داد و در زمینه افزایش تولید و صادرات این محصول ورود خواهیم کرد.
وی با اشاره به ورود اتاق کرمانشاه به حوزه کشاورزی از چند سال گذشته افزود: حوزه گردشگری هم در حال اضافه شدن به حوزه کاری اتاق است. اتاق های کشور تنها مراجعی هستند که می توانند تشکل های اقتصادی را شکل دهند. تشکل سازی را در دستور کار اتاق کرمانشاه داریم تا بتوانند به حوزه های تخصصی ورود کنند.
کشت زعفران در استان جای رشد زیادی دارد
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه با اشاره به برگزاری این همایش با تکیه بر حوزه تولید، فرآوری و بازاریابی، گفت: کشت زعفران در استان کرمانشاه جای رشد زیادی دارد. تلاش شده در این همایش شرکت کنندگان با به روزترین اطلاعات کشت زعفران آشنا شوند.
ناصر مرادی عنوان کرد: کرمانشاه در گذشته های دور سالیان طولانی یکی از مناطق زعفران خیز کشور بوده است. آشنایی با روش های کاشت، داشت و برداشت اصولی زعفران از اهداف برگزاری این همایش بوده و امیدواریم برگزاری این همایش بتواند نقش مهمی در توسعه زعفران کاری در استان داشته باشد.
مرادی اشاره ای هم به آغاز فعالیت کمیسیون کشاورزی اتاق کرمانشاه از چند سال گذشته داشت و ابراز امیدواری کرد: این کمیسیون بتواند نقش مهمی در شکوفایی هرچه بیشتر بخش کشاورزی استان ایفا کند.
ایران تولیدکننده بیش از ۹۰ درصد زعفران دنیا است
در ادامه عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران به تولیدات زعفران در کشور اشاره کرد وگفت: بیش از 90 درصد زعفران دنیا در ایران تولید می شود. از مجموع ۴۳۰ تن تولید سالانه زعفران در دنیا ۴۰۰ تن آن در کشور ما تولید می شود.
علی حسینی خاطرنشان کرد: در حال حاضر بیش از ۵۰ کشور دنیا در حوزه زعفران جزو اهداف صادراتی کشور ما هستند. هرچند این تعداد در مقایسه با ۱۸۰ کشور دنیا که جزو اهداف صادراتی هستند، کم است و ما در این زمینه ضعیف کار کرده ایم.
حسینی با اشاره به کم بودن عملکرد تولید زعفران در واحد سطح، بیان کرد: در حال حاضر سالانه ۴۰۰ تن زعفران در کشور تولید می شود، این در حالیست که این میزان می تواند بدون افزایش سطح زیر کشت دو برابر شود.
وی با اشاره به سابقه زعفران کاری در کشور، افزود: سابقه زعفران کاری در کشور به سه هزار سال پیش برمی گردد. سطح زیر کشت زعفران در کشور ۱۲۰ هزار هکتار است و عمده زعفران کاری در کشور را در دو استان خراسان جنوبی و رضوی داریم.
عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران گفت: کرمانشاه زادگاه و پیشینه تاریخی کشت زعفران کشور را به دوش می کشد. تاریخچه کشت زعفران نشان از این دارد که زعفران از زاگرس به دیگر نقاط کشور رفته و با توجه به خشکسالی های پی در پی به شرق کشور مهاجرت کرده، به نحوی که حدود هزار سال است در خراسان جنوبی کشت می شود.
وی با اشاره به مناسب بودن کشت زعفران در شرایط کم آبی اذعان کرد: اگر کشت زعفران نبود شاید هزاران سال پیش استانی مثل خراسان جنوبی خالی از سکنه شده بود. در حال حاضر بیش از ۲۰ استان کشور درگیر کم آبی و خشکسالی هستند. با بیشتر شدن خشکسالی ها باید توسعه کشت زعفران در برنامه کشور قرار گیرد.
عضو هیئت رئیسه شورای ملی زعفران ایران بهترین زمین برای کشت زعفران را زمین رسی شنی دانست و افزود: با شخم زدن چند باره، استفاده از کود گاوی به میزان ۳۰ تا ۳۵ تن در هکتار و کشت و آبیاری های به موقع می توان افزایش تولید را در کشت زعفران شاهد بود.