دفتر سرمایهگذاری اتاق ایران در قالب کارگروهی با حضور رئیس انجمن صادرکنندگان صنایعدستی ایران و رئیس مجمع تشکلهای دانشبنیان طی نشستی با نمایندگان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مقرر شد موضوعات مورد توافق این کارگروه از اتاق ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری در تشکلهای اقتصادی فعال در اتاق، بررسی شود.
در این نشست اهداف و برنامه کانونهای دانش، صنعت و بازار بررسی شد و معاونت علمی هدف از ایجاد این کانونها را نفوذ فناوری و نوآوری علمی در فعالیتهای اقتصادی عنوان کرد به نحوی که در هر حوزه اقتصادی که نیاز به برقراری ارتباط بین صنعت و بازار با مراکز علمی و پژوهشی نظیر دانشگاهها و مراجع تحقیقاتی باشد، این کانونها میتوانند نقطه اتصال این نهادها باشند.
در این نشست وظایف قانونی اتاق در مورد روند ثبت تشکلهای اقتصادی و مشابهت برخی فعالیتهای مدنظر کانونها با تشکلهای عضو اتاق تشریح شد تا بتوان با استفاده از این ظرفیتها، اهداف مربوط به توسعه نفوذ فناوری در کسبوکارها را از طریق همین تشکلها پیگیری کرد و از نهادسازی جدید امتناع ورزید.
با توجه به تشریح اهداف معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری مبنی بر توسعه به کارگیری فناوری و نوآوری و تجاریسازی آن به هر شکل و سازوکار ممکن، مقرر شد در زمینههایی که در حال حاضر تشکل اقتصادی فعال در اتاق وجود دارد، موضوعات طی جلساتی با حضور نمایندگان این کارگروه از اتاق ایران و معاونت ریاست جمهوری، با هیئتمدیره و اعضای آن تشکل مطرح شده و زمینههای همکاری مشترک بررسی شود.
همچنین در صورت عدم وجود تشکل اقتصادی فعال در اتاق در یک حوزه کاری، کانونهای دانش، صنعت و بازار طبق مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی و اساسنامه تدوین شده، شکل بگیرند.
ضمن آنکه مقرر شد اتاق ایران و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، به صورت مشترک نسبت به تعیین حوزههای کاری اولویتدار و هماهنگی تشکلهای علاقهمند به فعالیت در این زمینهها، اقدام کنند.
در حال حاضر 9 کانون فعال دانش، صنعت و بازار در حوزههای فرش، زنجیره گندم و آرد و نان، جواهرات و سنگهای قیمتی، گل محمدی و گیاهان معطر، تجهیزات و مواد آزمایشگاهی، زنبورعسل، رنگ و رزین، آبزیان و حملونقل ریلی شهری در کشور به ثبت رسیدهاند و با معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری همکاری میکنند.