مجتبی شیرقاضی با بیان اینکه میانگین کشفیات اجناس قاچاق در سطح بازار در دو ماهه اول از زمان مشابه در سال 1394 بیشتر است، گفت: در سال گذشته 27045 مورد طرح بازرسی صورت گرفت که 2193 مورد از آنها به تشکیل پرونده و ارجاع به تعزیرات ختم شد. در دو ماهه اول امسال نیز مجموعا 3006 بازرسی خاص قاچاق انجام شد که 253 مورد از آنها به تشکیل پرونده ختم شده است.
وی در ادامه با اشاره به اقلام عمده قاچاق مکشوفه در تهران اظهار کرد: در کشفیاتی که از سطح بازار تهران بدست آمده است، کالاهایی همچون توتون و تنباکو، لوازم آرایش، لوازم تحریر، ابزارآلات و لوازم یدکی خودرو، گوشی تلفن همراهف میوه و مواد غذایی، نوشیدنیها، مواد محترقه، اسباببازی، کیف و کفش، چای، لوازم خانگی و موارد دیگر است که به ثبت رسیدهاند.
مدیر نظارت بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران با بیان اینکه نمیتوان مقایسه آماری درستی در دو بازه زمانی مشابه در دو سال مختلف داشت، گفت: نمیتوان برای بررسی دقیق دو بازه زمانی مشابه را در نظر گرفت، چرا که در هر یک از آنها شرایط اقتصادی و کشش بازار متفاوت است و دید درستی به ما نمیدهد و در برخی بازههای زمانی تصمیماتی گرفته میشود که مزیت قاچاق برخی کالاها افزایش مییابد و باعث افزایش آمار قاچاق میشود.
شیرقاضی افزود: آمارهایی که از سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اعلام میشود، مجموع گزارشاتی است که از سازمانهای کاشف میرسد و این سازمانها شامل گمرک، سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان، وزارت جهاد کشاورزی و شرکت دخانیات میشود که این گزارشات نیز از واحد های صنفی سطح بازار است و انبارها و واحدهای غیرتجاری را شامل نمیشود.