رادیو مجازی اتاق ایران - 18 دی 1403

مذاکره با سیتروئن برای واگذاری 50 درصد سهام یک شرکت خودرویی

آخرین مراحل مذاکره با شرکت سیتروئن فرانسه در حال انجام است، مدیر عامل سایپا می‌گوید: قرار است برای نخستین بار در کشور 50 درصد سهم یک شرکت داخلی به سیتروئن واگذار شود.

22 خرداد 1395 - 12:12
کد خبر : 1752
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

مهدی جمالی صبح روز شنبه در مراسم سالگرد عرضه سهام سایپا در بورس افزود: شرکت سیتروئن از انتقال فناوری، سرمایه گذاری مشترک و صادرات محصول استقبال کرده است.

وی درباره اثار تحریم بر صنعت خودروسازی کشور گفت: صنعت خودرو در سال های تحریم با چالش های اساسی مواجه بود، به گونه ای که در فاصله سال های 1389 تا 1391 بدترین سال های صنعت خودروسازی کشور رقم خورد.
وی اضافه کرد: پس از استقرار دولت یازدهم و پیشرفت مذاکرات هسته ای، گروه خودروسازی سایپا اقدام به شفاف سازی صورت های مالی کرد.
وی یادآور شد: به دلیل نبود شفافیت مالی مذاکره با شرکت های خارجی در گذشته با مشکل مواجه بود، اما با شفاف شدن ترازنامه و صورتحساب های مالی، شرکت های خارجی از مذاکره استقبال کردند.
مدیرعامل سایپا گفت: هم اکنون شرایط به گونه ای شده است که به طور روزانه با شرکت های خارجی درباره فاینانس(تامین مالی)، سرمایه گذاری مشترک و تولید مواد اولیه مذاکره می شود.
جمالی افزود: در نظر داریم میزان تولید خودرو را در سال 1395 از 300 هزار به 530 هزار دستگاه افزایش دهیم که با تحقق آن هزینه های سربار شرکت کاهش یافته و سود عملیاتی تحقق می یابد.
وی با بیان اینکه هم اکنون در حال انتخاب شرکای اروپایی و آسیایی برای ادامه همکاری هستیم، گفت: ما در نظر داریم علاوه بر بازار داخل در بازارهای صادراتی نیز حضور داشته باشیم که برای تحقق آن به سرمایه گذاری مشترک و انتقال فناوری نیاز است.
مدیر عامل سایپا همچنین از برنامه انتشار اوراق صکوک(ابزارتامین مالی اسلامی) در بازار سرمایه برای تامین هزینه ها خبر داد.
جمالی با بیان اینکه در دوران تحریم هزینه های اضافی بر صنعت خودروسازی تحمیل شده بود، گفت: در نظر داریم پس از رفع تحریم ها 8 تا 10 درصد هزینه های اضافی را کاهش دهیم.
وی درباره کیفیت محصولات تولید سایپا نیز گفت: یکی از اشتباهاتی که در کشور ما برای ارزیابی کیفیت خودروها انجام می شود، بی توجهی به قیمت محصول است. بعنوان مثال اگر نمونه خارجی پرطرفدارترین محصول با همین کیفیت وارد کشور شود بالای 320 میلیون ریال قیمت خواهد داشت و بر همین اساس است حتی چینی ها نیز قادر به تولید محصول مشابه نشدند.

ما نمی توانیم از بازار خودروهای چینی چشم پوشی کنیم
جمالی درباره آینده مشارکت با چینی ها پس از رفع تحریم ها و ورود شرکت های معتبر اروپایی به کشور گفت: قرارداد و سرمایه گذاری هایی که هم اکنون به امضا رسیده اند تا زمان داشتن صرفه اقتصادی، تداوم می یابند.
مدیرعامل سایپا افزود: برخی از شرکت های چینی جزو برندهای معتبر جهان به شمار می روند و با شرکت های بزرگ بین المللی شریک شده اند.
وی گفت: تقاضای زیادی برای خودروهای چینی وجود دارد و تا زمانی که این تقاضا وجود دارد ما نمی توانیم از بازار خودروهای چینی چشم پوشی کنیم.

موضوعات :
در همین رابطه