رادیو مجازی اتاق ایران - 30 مرداد 1403

در آخرین جلسه هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق تهران مطرح شد

دولت شبهات ادغام بانک‌های نظامی را شفاف‌سازی کند

در آخرین جلسه هیات نمایندگان دوره هشتم اتاق تهران، از دولت درخواست شد درباره شبهاتی که درباره ادغام 5 بانک نظامی در بانک سپه به وجود آمده است، شفاف‌سازی کند.

21 اسفند 1397
کد خبر : 17987
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

چهل و هشتمین و آخرین جلسه هیات نمایندگان دور هشتم اتاق تهران صبح امروز برگزار شد. مسعود خوانساری رئیس اتاق تهران با تشکر از اعضا اتاق و فعالان بخش خصوصی و تشکل‌ها برای مشارکت فعال در نهمین دوره انتخابات اتاق تهران (11 اسفند)، گفت: بیش از 130 تشکل در این دوره حمایت خودشان را از اتاق اعلام کرده بودند و بیش از 3400 نفر در این انتخابات شرکت کرده بودند. اگرچه سال 1397 سال سختی بود ازنظر اقتصادی ولی خوشبختانه مشارکت فعالان در انتخابات نشان داد که اعضا اتاق و فعالان بخش خصوصی برای سرنوشت خودشان اهمیت ویژه‌ای قائل هستند. حضور آن‌ها در انتخابات بیان‌گر آن است که اعضا به اتاق به‌عنوان پایگاهی که می‌تواند در جهت مطالبه گری منافع آن‌ها حرکت کند، می‌اندیشند.»

او در ادامه به ویژگی‌های نهمین دوره انتخابات اتاق تهران اشاره کرد و گفت: «انتخابات این دوره اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یکی از بهترین انتخابات بود که در طول 40 سال گذشته تاریخ اتاق برگزارشده بود؛ هم ازنظر نظم و انضباط و هم ازنظر نحوه اجرایی و برگزاری انتخابات؛ فکر نمی‌کنم هیچ‌کدام از رأی‌دهندگان بیش از 5 دقیقه معطل شد برای اینکه رأی بدهد و خوشبختانه با آرامش بسیار خوبی توانستیم انتخابات را برگزار کنیم.»

خوانساری گفت: رأی بالایی که به افراد و کاندیداها داده شد هم در این دوره بی‌نظیر بود؛ هم ازنظر سقف رأی و هم کف رأی افرادی که انتخابات شدند ما با رشد بسیار خوبی در این دوره روبه‌رو بودیم که نشان‌دهنده مشارکت بالا در این دوره انتخابات بود و موضوع بسیار مهمی است.

رئیس اتاق تهران که در انتخابات نهمین دوره انتخابات اتاق تهران هم بالاترین میزان رأی را آورده است، با اشاره به اینکه همه ما از رأی ای که آورده‌ایم خوشحال هستیم، گفت: «اگرچه همه ما خرسند هستیم از رأی ای بالایی که فعالان بخش خصوصی و اعضا اتاق تهران به ما داده‌اند ولی مسئولیت ما به همین میزان در قبال این رأی بیشتر خواهد شد و امیدوارم بتوانیم پاسخگوی رأی تک، تک اعضا اتاق باشیم.»

او ویژگی دیگر این دوره از انتخابات را انتخاب آگاهانه اعلام کرد و گفت: «باوجوداینکه سال 1397 سالی دشوار ازنظر اقتصادی بود به‌خصوص 6 ماهه ابتدایی سال که با به‌هم‌ریختگی اقتصادی، بخش‌نامه‌های متعدد و بحران ارزی روبه‌رو شدیم؛ ولی دیدیم که اهالی کسب‌وکار با تمام این مشکلات مشارکت گسترده‌ای در انتخابات داشتند و این نشان از آگاهی آن‌ها دارد. اینکه حساب اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی را از دولت و مجموعه کارگزاران جدا می‌دانند و سرنوشت خودشان را گره نزدند به تصمیماتی که دولت می‌گیرد. البته ما مهرماه و بعد از انجام نظرسنجی از اعضا اتاق تهران هم به این جمع‌بندی رسیده بودیم، بررسی‌هایی که نشان می‌داد اگرچه بالای 80 درصد پرسش‌شونده‌ها از آینده اقتصاد ناامید هستند و اعتراض دارند به تصمیماتی که در مسائل مختلف اقتصادی گرفته می‌شود ولی معتقد بودند که اتاق به وظایف خود عمل کرده است و من فکر می‌کنم این رأی بالایی که به منتخبین خودشان دادند به دلیل عملکرد این دوره اتاق بود.»

خوانساری بابیان اینکه اتاق تهران در این دوره کارنامه قابل قبولی از خود به‌جای گذاشت اگرچه نقایصی هم وجود داشت که امیدوار هستیم بتوانیم در دور، آینده برطرف کنیم، گفت: «انتظارمان بر این هست که همه اعضا اتاق؛ چه افرادی که در رأی‌گیری و انتخابات مشارکت کردند و چه نکردند؛ ما را در جریان انتقادات و نصایح خود قرار دهند تا بتوانیم از هم‌فکری آن‌ها بهره‌مند شویم و انشا الله نقایصی که در این دوره داشتیم برطرف کنیم.

رئیس اتاق تهران در ادامه گفت: «یکی از مهم‌ترین دلایل موفقیت این دوره اتاق تهران به اعضا هیات نمایندگان آن بازمی‌گردد. در این دوره ما شاهد هیات نمایندگانی بودیم که ازنظر هماهنگی، هم سو بودن و فضای کارشناسی بسیار منحصربه‌فرد بود و توانست در جهت ارتقاء کیفیت اتاق و رساندن صدای اتاق به اعضا و مسئولان و کارگزاران کشور مؤثر و مفید باشد. ما شاهد بودیم که برای اولین بار رهبر معظم انقلاب ذکری از اهمیت اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کردند و از دولت‌مردان خواستند که به بحث‌های منطقی اتاق و پیشنهادهایی که می‌شود، گوش دهند.»

او از اعضا هیات نمایندگان اتاق تهران به دلیل همکاری با هیات رئیسه تشکر کرد و ادامه داد: «از دوستانی که در این دوره هستند و در دوره دیگر نیستند، تشکر می‌کنم و ای‌کاش می‌شد که هیات نمایندگان به‌جای 40 نفر 60 نفر می‌شد و همه در کنار هم مطالبات فعالان بخش خصوصی و اعضا را دنبال می‌کردیم. اما امیدواریم با برنامه‌ریزی کاری کنیم که بتوانیم در ادامه هم این جمع را در کنار هم داشته باشیم و بتوانیم از نظرات کارشناسی تمامی دوستان بهره‌مند شویم. از هیات رئیسه محترم که افتخار بنده بود تا کنار آن‌ها باشیم و با همدلی بتوانیم رهبری اتاق را انجام دهیم، تشکر می‌کنم. همچنین از جناب آقای دبیر کل و کارکنان اتاق تشکر می‌کنم که در 4 سال گذشته زحمات زیادی را کشیدند و اگر موفقیتی حاصل‌شده است، نتیجه تلاش‌های همه دوستان در مجموعه اتاق تهران است. علاوه بر این‌ها باید از تلاش روسای کمیسیون‌ها که زمان زیادی را گذاشتند و اقدامات مهمی را انجام دادند که نشر آن‌ها در اتاق و خارج از اتاق توانست به کیفیت اتاق بیفزاید تشکر کنم.»

خوانساری در ادامه اشاره‌ای هم به افرادی داشت که برای دور نهم به‌عنوان اعضا هیات نمایندگان اتاق تهران انتخاب‌شده‌اند و گفت: «هیات نمایندگان آتی اتاق تهران ترکیبی از پیشکسوتان، صاحب‌نظران و جوانان هستند و برای اولین بار تعدادی از فعالان حوزه استارت آپ ها وارد اتاق می‌شوند و امیدواریم در دوره آینده بتوانیم با توجه به حضور این جوانان شور بسیاری در اتاق به وجود بیاوریم و انشالله بتوانیم با تلفیقی که بین اقتصاد سنتی و مدرن ایجاد می‌کنیم، بتوانیم در جهت پیش برد اقتصاد کشور، حرکت کنیم. همچنین از فعالان رسانه‌ها، خبرنگاران، عکاسان و رسانه ملی هم تشکر می‌کنیم که در طول چهار سال کمک ما بودند و اخبار را خوب منتشر کردند و یکی از دلایل موفقیت ما هم کاری و هم‌فکری را رسانه‌ها بود. باید از رسانه ملی هم تشکر ویژه‌ای داشته باشم که به‌خوبی اخبار هیات نمایندگان و اتاق را در رسانه ملی انعکاس داد.»

رئیس اتاق تهران همچنین در بخش پایانی صحبت‌های خود، به نمایندگی از فعالان بخش خصوصی و در آخرین جلسه از هشتمین دوره هیات نمایندگان اتاق تهران درخواست‌هایی را از دولت مطرح کرد. خوانساری، گفت: «موضوعی که بارها و بارها در جلسات هیات نمایندگان به آن اشاره‌شده و بار دیگر هم باید به آن بپردازم بحث ارز و تک‌نرخی کردن آن است. برای جلوگیری از ایجاد رانت و فساد تأکید می‌کنیم که باید به چند نرخی بودن ارز پایان بدهند؛ وجود ارز 4200 تومانی دولتی، نیمایی، سنا، آزاد در بازار ایجاد رانت و فساد می‌کند و واقعاً اقتصاد را دچار مشکل می‌کند و خواهش ما از دولت و بانک مرکزی این است که هرچه سریع‌تر بحث تک‌نرخی کردن را به سرانجام برسانند. بررسی‌ها نشان می‌دهد اگرچه دولت برای کالاهای اساسی ارز 4200 تومانی اختصاص داده است ولی شاهد تورم بالای 35 درصد در برخی از این کالاها به‌خصوص در شهرهای کمتر توسعه‌یافته هستیم و این نشان می‌دهد که اگرچه ارز دولتی داده‌شده ولی به دلایل مختلف این کالاها باقیمت واقعی به دست مصرف‌کنندگان نرسیده است. اکنون‌که در مصوبه مجلس 14 میلیارد برای ارز کالاهای اساسی تخصیص داده‌شده است و دولت باید تصمیم‌گیری کند، انتظار ما این است که دولت با توجه به این بودجه مدیریت قیمت ارز را بر اساس واقعیت‌های بازار بر عهده بگیرد و واقعاً یارانه‌ای که به‌صورت نقدی قرار است پرداخت شود به افرادی که نیاز دارند در هر دهکی تخصیص داده شود و اقتصاد بتواند با یک ارزی به قیمت ثابت، وضعیت سالم‌تری داشته باشد.

 او به مشکل دیگر اقتصاد کشور که دولت باید در جهت حل آن گام بردارد اشاره کرد و گفت: دومین نکته‌ای که انتظار داریم این است که دولت محترم هر چه سریع‌تر درباره حامل‌های انرژی و سوخت به‌خصوص بنزین تصمیم‌گیری کند و باید جلوی هدر رفت منابع کشور گرفته شود. همچنین سومین انتظار ما از دولت این است که درباره شبهاتی که درباره ادغام 5 بانک در بانک سپه به وجود آمده است، شفاف‌سازی کند. بحث‌هایی وجود دارد و اعلام می‌شود که این بانک‌ها که قرار است ادغام شوند زیان ده بوده‌اند و در بیلان آن‌ها ضرر نشان داده می‌شود و حالا قرار است ادغام شوند؛ درخواست ما این است که بانک مرکزی در این خصوص شفاف و روشن اظهارنظر و اعلام کند که آیا این بانک‌ها سود ده بوده‌اند و یا زیان ده؟ و اگر قرار است دولت ضرر و زیان آن‌ها را تأمین کند، از چه منبعی هست آیا قرار است مجدد مثل مؤسسات مالی و اعتباری از پول مردم این زیان‌ها جبران شوند یا اینکه اصلاً بحث ضرر و زیان مطرح نیست؟ من فکر می‌کنم برطرف کردن این شبهات در ذهن و افکار عمومی یکی از مهم‌ترین نیازهای جامعه است و خواسته بخش خصوصی و فعالان بخش خصوصی هم است.»

 خوانساری همچنین به موضوع خودروسازان هم اشاره کرد و گفت: «ظاهراً قرار است دولت 30 هزار میلیارد تومان به خودروسازان پرداخت کنند که بتوانند یک‌میلیون خودرو تولید کنند، خودرو ارزان و این جای سؤال دارد که اگر این خبر درست باشد این منبع از چه محلی قرار است تأمین شود؟ بر چه اساسی قرار است چنین چیزی داده شود؛ البته آقای فیاض (معاون توسعه مدیریت، منابع و امور استان‌ها) که الآن در جلسه هستند این موضوع را رد می‌کنند و خدا کند که نباشد ولی باید شفاف‌سازی صورت گیرد و برای پول‌هایی که از جیب مردم خارج می‌شود، سؤال‌های جدی وجود دارد.»

در همین رابطه