رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

رئیس اتاق ایران در نشست توسعه استان کرمان و اقتصاد مقاومتی:

توسعه استان ها، حرکت و تلاش همگان را می طلبد

رئیس پارلمان بخش خصوصی کشور در نشست توسعه استان کرمان و اقتصاد مقاومتی تاکید کرد که اگر خواستار توسعه هر منطقه ای هستیم باید خودمان آستین ها را بالا زده و کار انجام دهیم. اینکه منتظر فردی یا گروهی باشیم که برای توسعه استان کاری انجام دهند، نتیجه بخش نخواهد بود.

30 خرداد 1395 - 10:50
کد خبر : 1932
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

در جلسه ای که به منظور بررسی اقدامات صورت گرفته در استان کرمان از آغاز دولت تدبیر و امید، با حضور استاندار، نمایندگان این استان در مجلس دهم و فعالان اقتصادی کرمان در اتاق ایران برگزار شد، موضوع امضای 75 هزار میلیارد تومان تفاهم نامه در استان و اجرایی شدن بیش از 14 درصد از این طرح ها مورد توجه قرار گرفت.

محسن جلالپور، رئیس اتاق ایران در این نشست، با تاکید بر لزوم برنامه ریزی دقیق استانی و توجه به ظرفیت های بالقوه منطقه ای گفت: اینکه منتظر بمانیم تا یک نفر یا گروهی خاص برای توسعه استان ها یا کشور، کار خاصی انجام دهند، خیالی باطل است.

به اعتقاد وی استان کرمان از نظر سرمایه و نیروی انسانی ماهر غنی بوده و می تواند درپی شناسایی پتانسیل های خود، در اجرای سیاست ها یاقتصاد مقاومتی به الگویی مناسب برای سایر استان ها تبدیل شود.

رئیس پارلمان بخش خصوصی همچنین هماهنگی و تعامل بین همه ارکان نظام و مردم را در این برهه حساس اقتصادی مهم و ضروری ارزیابی کرد.

علیرضا رزم حسینی، استاندار کرمان در ابتدا به برگزاری انتخابات مجلس دهم اشاره و نرخ مشارکت شهروندان کرمانی را بالغ بر 63 درصد عنوان کرد. وی افزود: با توجه با انتخاب استان کرمان برای اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی سعی کردیم در قدم اول نسبت به شناسایی ظرفیت های موجود اقدام کرده و در پی ان راه های بهره گیری مناسب از همه این پتانسیل ها را مد نظر قرار دهیم.

استاندار کرمان تصریح کرد: طرح همیاران آب در استان کرمان به اجرا رسید که بر اساس آن موفق به آموزش کشاورزان در رابطه با شیوه های جدید آبیاری، تغییر الگوی کشت متناسب با منابع محدود آبی استان، حفر دو هزار و 500 متر تونل آبی برای انتقال 700 میلیون متر مکعب آب، آبیاری تحت فشار بالغ بر 30 هزار هکتار زمین کشاورزی که نسبت به سالها یگذشته 3 برابر افزایش داشته است، شده ایم.  

رزم حسینی همچنین از تقسیم بندی استان کرمان به هشت بخش و پیگیری مسیرهای توسعه ای هر کدام از این بخش ها توسط بنگاه های اقتصادی بزرگ داوطلب، خبر داد و تصریح کرد: این پروژه برای نخستین بار در استان کرمان اجرایی شده و تا کنون نتایج قابل قبولی به دنبال داشته است. طرح توانمندسازی روستا ها و راه اندازی صندوق های توسعه در این مناطق نیز از دیگر طرح هایی است که در رشد و توسعه روستاهای کرمان موثر بوده است.

در ادامه مجید انصاری، معاون پارلمانی رئیس جمهور، مشکل آب در کرمان را نیازمند توجه مضاعف مسئولان دانست و گفت: طرح های توسعه بهره وری آب در کرمان جز اولویت ها قرار دارد.

این مقام مسئول اجرای اقتصاد مقاومتی را نه یک تکلیف قانونی بلکه نسخه شفابخش اقتصاد کشور معرفی کرد و ادامه داد: سیاست های اقتصاد مقاومتی پشتوانه قدرتمند از بررسی های کارشناسی را به دنبال دارد و به دور از هرگونه بحثهای بلندپروازانه تنظیم شده است.

به اعتقاد انصاری تعداد زیادی از واحدهای اقتصادی با وجود گذر ایران از پیچ و خم های تحریم همچنان زیرآوار باقی مانده اند. بانک ها نیز از چنین وضعیتی رنج می برند. دولت دو طرح با هدف تقویت منابع مالی بانک ها به مجلس نهم ارائه داد که هر دو رد شدند. امیدوارم با تصویب این طرح ها در مجلس دهم بتوانیم نسبت به افزایش قدرت وام دهی بانکها اقدام کنیم.

وی از سرگیری تعاملات بانکی ایران با سایر کشورها را از دیگر برنامه های مهم دولت عنوان کرد که در دست بررسی قرار دارد.

استان کرمان به عنوان یکی از سه استانی انتخاب شده که اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی در آن منطقه به صورت پایلوت پیگیری می شود و این موضوع در تازه ترین سفر رئیس جمهور به این استان مطرح شد.

در همین رابطه