رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

چه رابطه‌ای بین تحریک تقاضا و سرمایه‌گذاری خارجی وجود دارد؟

با کاهش تقاضا به نظر می رسد که نتوانیم در بخش جذب سرمایه گذار خارجی، موفق عمل کنیم. چرا که کمبود منابع بانکی مانع جذب شرکت های خارجی است.

22 تیر 1395 - 15:40
کد خبر : 2455
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

آمارهای اقتصادی نشان می‌دهند اگرچه دولت توانسته تورم را کنترل و آن را تک‌رقمی کند، اما هنوز رشد اقتصادی ایجاد نشده و حتی بخش‌های صنعتی نیز در رکود به سر می‌برند. این مسئله‌ای است که فعالان اقتصادی بیش از هرچیز روی آن تاکید دارند، چرا که تا چرخ صنعت نچرخد، خروج از رکود امکان‌پذیر نخواهد شد.  این مسئله‌ای بود که مسعود خوانساری، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران در شانزدهمین نشست هیئت نمایندگان اتاق تهران که با حضور وزیر اطلاعات برگزار شد، درباره آن صحبت کرد.

خوانساری با اشاره وضعیت اقتصادی کشور گفت:« مرکز آمار رشد اقتصاد در سال ۹۴ را چند دهم بالای صفر اعلام کرده،  این در حالیست که بانک مرکزی هنوز آمار خود را اعلام نکرده است.طبق این آمار رشد بخش صنعت کشور منفی ۲.۲ درصد بوده و در ۳ ماه اول سال جاری واردات ۱۳ درصد و صادرا ۵ درصد کاهش یافته است. البته بخش اعظم واردات کشور کالای واسطه است و این موضوع بر اقتصاد کشور بی تاثیر نیست.»

وی افزود:«با روند سه ماهه به نظر می رسد که پیش بینی رشد اقتصادی ۴ درصدی در سال ۹۵ در بخش صنعت دچار مشکل شود. در حال حاضر مشکل اصلی در اقتصاد ، تحریک تقاضا است. زیرا تقاضا آن طور که باید تحریک نشده تا بتواند تولید  را به حرکت بیاندازد. کاهش تورم عملا باعث شده با کاهش درآمد مردم، کاهش کم شود.»

رئیس اتاق تهران در خصوص تحریک تقاضا و وضعیت رشد صنعتی گفت:«با وجود اینکه برای سال جاری رشد اقتصادی چهار درصدی از سوی بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی شده است به نظر می رسد در زمینه رشد صنعت در سال جاری با مشکل روبرو شویم، چرا که تقاضا به نحوی که باید تحریک نشده و نتوانسته صنعت را به حرکت درآورد.تورم روز به روز در حال کاهش است که مفید و مثبت است اما در کنار این کاهش تورم هنوز تقاضا تحریک نشده است. از جمله راهکارهایی که می تواند به تحربک تقاضا کمک کند سرمایه گذاری خارجی است که شاید در سال جاری اتفاق نیفتد.»

خوانساری ادامه داد:«البته با کاهش تقاضا به نظر می رسد که نتوانیم در بخش جذب سرمایه گذار خارجی، موفق عمل کنیم. چرا که کمبود منابع بانکی مانع حذب شرکت های خارجی است. برای رفع این مشکلات دو راه حل وجود دارد؛ اولین کاهش فشار  بر روی صنعت  و سپس حل مسایل مالیاتی، تسهیلات بانکی و بیمه ای است. »

خوانساری عنوان کرد:« روزانه ۱۰۰ میلیون بشکه گازوئیل در کشور مصرف می شود و با مجموع یارانه ای که داده می شود به عبارتی ۱۲۰ میلیارد تومان یارانه گاز پرداخت می شود که اگر بتوانیم این پول را به چرخه تولید وارد کنیم اقتصاد رونق پیدا می کند.»

خوانساری با اشاره به معضل بیکاری گفت:« بیکاری آتش زیرخاکستر است؛ اما دولت فکر می‌کند که با جلوگیری از افزایش قیمت سوخت جلوی نارضایتی‌های مردم را می‌گیرد این درحالی است که بیکاری خطرات بیشتری از نارضایتی درپی دارد. دولت باید شرایط تک نرخی شدن ارز را فراهم کند که این امر نقش مهمی در رفع مشکلات صنایع و فعالان اقتصادی دارد.»

خوانساری گفت: «بر اساس پیش‌بینی‌های موجود تک‌نرخی شدن ارز از اوایل ماه آینده اجرا می‌شود و امیدواریم در مرحله بعد اقدامات لازم برای واقعی شدن نرخ ارز انجام شود.»

در همین رابطه