معاون وزیر ارتباطات چندی پیش از کاهش تعرفه استفاده از هر کیلوبایت داده تلفن همراه از ۰.۵ به ۰.۴ ریال خبر داده و درباره هزینههای دسترسی به اینترنت ADSL نیز گفته بود که با مصرف بیش از ۲ گیگابایت به صورت ماهانه، حداقل ۱۶ درصد کاهش تعرفه خواهیم داشت که این کاهش در بعضی موارد به ۳۰ درصد هم میرسد.
اما با این وجود این مصوبه به طور رسمی به اپراتورهای تلفن همراه ابلاغ نشده و زمان اجرایی شدن آن نامشخص بود اما به تازگی متن این مصوبه بر روی سایت سازمان تنظیم مقررات قرار گرفته و در قالب آن اپراتورها ملزم به رعایت تعرفههای جدید از ابتدای مرداد ماه سال جاری شدهاند.
در مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات آمده است: «سقف تعرفه خدمات داده تلفن همراه برای سیمکارتهای دائمی مستقل از فناوری به ازای هر کیلو بایت چهاردهم (۴/۰) ریال تعیین میشود. اپراتورهای تلفن همراه میتوانند با رعایت شرایط رقابتی و تعرفه تعیین شده در این مصوبه، ضمن فروش خدمات دیتا بر اساس کیلو بایت، بستههای مختلف تعرفهای را نیز متناسب با نیاز مشترکین تعریف و با رعایت سایر مقررات و شرائط پروانه خود ارایه کنند.
همچنین در قالب این مصوبه تاکید شده است این مصوبه از تاریخ اول مرداد ۱۳۹۵ برای کلیه اپراتورهای تلفن همراه لازم الاجرا بوده و تعرفه بند ۱ این مصوبه، جایگزین تعرفه تعیین شده در بند ۱ مصوبه شماره ۱ جلسه شماره ۲۰۳ مورخ دوم آذر ۱۳۹۳ کمیسیون میشود.»
با این حال در متن مصوبه مذکور تفاوتی میان سیم کارتهای دائمی و اعتباری در نظر گرفته نشده است. این در حالی است که به طور معمول تعرفه خدمات بر روی سیمکارتهای اعتباری ۵۰ درصد بیش از سیمکارتهای دائمی بوده و بر همین اساس در گذشته تعرفه استفاده از هر کیلوبایت داده همراه در سیمکارتهای اعتباری ۰.۷۵ ریال بود.
حال در مصوبه جدید کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات معلوم نیست آیا این کاهش تعرفه تنها به سیمکارتهای دائمی محدود میشود یا تعرفه سیم کارتهای اعتبارای هم قرار است در همین حد کاهش پیدا کند.
البته در این باره جهانگیر اسدی - مدیر کل روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات ارتباطات رادیویی - در توضیح این مطلب به ایسنا گفت: بر اساس مفاد مصوبات قبلی تعرفه خدمات سیم کارتهای اعتباری همراه حداکثر میتواند 50 درصد بالاتر از تعرفه خدمات سیم کارتهای دائمی باشد.
بر این اساس به نظر می رسد در حال حاضر سقف تعرفه مجاز اپراتور ها درزمینه دیتا همراه در سیم کارت های اعتباری از 0.75 ریال به 0.6 ریال برسد.
پس از روی کار آمدن دولت یازدهم نیز تلاشهای متعددی صورت گرفت تا با افزایش ظرفیت پهنای باند و رفع انحصار از ۳G و ورود به نسلهای بالاتر در این عرصه شرایط مناسبتری برای دسترسی مردم فراهم شود.
اما از ابتدای این راه بحث تعرفهها به یکی از مسائل اصلی تبدیل شده و در برهههای زمانی متعدد افراد مختلفی به انتقاد از آن پرداخته و حتی برخی از مسئولان آن مقطع از قیمت ۲۶۰ هزار تومانی دانلود یک فیلم از طریق اینترنت موبایل گله کردند.
این اتفاق در حالی رخ داد که کارشناسان بر این نکته تاکید داشتند که اکنون بحث فروش پهنباند در دنیا به سمت رایگانشدن میرود و هزینه دسترسی به پهنای باند اینترنت در اکثر کشورها در حال کاهش است البته با این وجود برخی مسئولان نیز بر ارزان بودن اینترنت در ایران تاکید داشته و به عنوان مثال مدیرعامل اپراتور سوم یا رایتل ایران را سومین کشور ارزان از منظر اینترنت میداند.