محمود واعظی صبح امروز در نخستین همایش جهانی شوراها و شهرداران با بیان اینکه باید هر چه زودتر به سمت ایجاد مدیریت یکپارچه شهری پیش برویم گفت: یکی از دغدغههای مهم شهرها ترافیک، آلودگی هوا، معیشت، رفاه و ... است و یکی از راه حلهای رفع این دغدغهها ایجاد شهرهای هوشمند است.
وی با بیان اینکه ایجاد شهر هوشمند یکی از الزامات دنیای کنونی است، گفت: دلایل زیادی برای ایجاد شهر هوشمند وجود دارد که میتوان به رشد سریع فناوری به ویژه آی سی تی، پیچیده شدن زندگی در شهرها، افزایش بهره وری، خدمت رسانی بهتر و ... اشاره کرد.
وزیر ارتباطات مدیریت هوشمند، حمل و نقل هوشمند، امنیت، انرژی، ساختمان هوشمند و ... را از اجزاء شهر هوشمند دانست و گفت: دنیا به سرعت به سمت ایجاد شهرهای هوشمند گام بر میدارد و ما نیز باید خود را آماده کنیم تا بتوانیم اقدامات هوشمندسازی شهرها را هر چه سریعتر پیش ببریم.
واعظی ضمن ارائه آماری از عملکرد وزارت ارتباطات گفت: نسل سوم و چهارم تلفنهای همراه به سرعت در حال گسترش است به گونهای که در ۶۰۰ شهر تلفن همراه نسل سوم و در ۳۰۰ شهر تلفن همراه نسل چهارم وجود دارد.
وزیر ارتباطات با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم تنها ۴.۵ میلیون مشترک اینترنت در کشور وجود داشت گفت:حالا رقم مشترک اینترنت در کشور به ۳۴ میلیون نفر رسیده است.
واعظی با بیان اینکه در ابتدای دولت یازدهم هیچ روستایی اینترنت نداشت گفت: اما حالا ۳۱ هزار روستا اینترنت دارند و تا پایان دولت یازدهم تمامی روستاهایی که بیش از ۲۰ خانوار داشته باشند به اینترنت متصل میشوند.
وی با اشاره به تحقیقات کشورهای پیشرفته برای استفاده از فناوریهای پوشیدنی گفت: امروز شاهد هستیم که فناوریهای پوشیدنی رونق گرفته و حتی برخی از کشورها به سمت استفاده از نسل پنجم تلفن همراه گام برداشتهاند که باید شهرهای ما نیز به موازات این پیشرفت به سمت هوشمندسازی گام بردارد.
وی با اشاره به مزیتهای هوشمندسازی گفت: با این حال هوشمندسازی معایب زیادی نیز دارد که از جمله میتوان به نقض حریم خصوصی، تغییر سبک زندگی و ... اشاره کرد.
واعظی در جمع اعضای شوراهای شهر سراسر کشور و تعدادی از شهرداران کلان شهرها گفت: وزارت ارتباطات آمادگی دارد که با شوراهای شهر سراسر کشور همکاریهای لازم برای ایجاد شهر هوشمند را داشته باشد تا گام به گام بتوانیم شهرهای خود را برای هوشمندسازی آماده کنیم.