رادیو مجازی اتاق ایران 17 دی 1403

دو دلیل برای خوش‌بین نبودن به وضعیت توریسم امسال

رنگ خاکستری گردشگری۹۸

برخی از فعالان گردشگری کشور متفق‌القول بر این عقیده‌اند که امسال باتوجه به استقبال گردشگران خارجی از ارزانی سفر به ایران، جای امیدواری وجود دارد که بر میزان ورود آنها به کشور در سال جاری افزوده شود. آنها افزایش میزان رزرو تورهای ورودی را اتفاق خوش‌یمنی می‌دانند که در صورت لغو نشدن این تورها، می‌تواند به گردشگری ورودی رونق خوبی دهد.

24 فروردین 1398 - 11:30
کد خبر : 28237
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سال ۹۸ در حالی آغاز شده که فعالان گردشگری سالی خاکستری را برای این صنعت پیش‌بینی می‌کنند؛ برخی از فعالان گردشگری انتظار دارند باتوجه به افزایش نرخ ارز، کشور گردشگران ورودی بیشتری را به خود ببیند و از سوی دیگر به دلیل کاهش سفرهای خروجی گردشگری داخلی بتواند این خلأ را جبران کند. با وجود این عده‌ای دیگر از فعالان حوزه گردشگری معتقدند به دلیل چالش‌های مختلفی که گردشگری کشور چه در سال گذشته و چه سال‌های دورتر با آنها دست و پنجه نرم می‌کند و به دلیل ضعف در برنامه‌ریزی و زیرساخت‌ها نمی‌توان امیدوار بود سال ۹۸ رونق چشمگیری در گردشگری کشور در هر سه حوزه داخلی، ورودی و خروجی به همراه داشته باشد.

برخی از فعالان گردشگری کشور متفق‌القول بر این عقیده‌اند که امسال باتوجه به استقبال گردشگران خارجی از ارزانی سفر به ایران، جای امیدواری وجود دارد که بر میزان ورود آنها به کشور در سال جاری افزوده شود. آنها افزایش میزان رزرو تورهای ورودی را اتفاق خوش‌یمنی می‌دانند که در صورت لغو نشدن این تورها، می‌تواند به گردشگری ورودی رونق خوبی دهد. در این میان حتی علی‌اکبر غمخوار، عضو هیات‌مدیره جامعه تورگردانان ایران، از افزایش درخواست گردشگران اروپایی از جمله آلمانی، اسپانیایی و ایتالیایی هم خبر می‌دهد.

بی‌برنامگی و نبود زیرساخت

باوجود آنکه چندی پیش ولی تیموری، معاون گردشگری کشور درباره برنامه‌ریزی‌های سال ۹۸ گفته بود تسهیل فرآیندهای مربوط به صدور مجوزها، تسریع اعطای وام‌ها و تسهیلات به سرمایه‌گذاران حوزه گردشگری، ظرفیت‌سازی جوامع محلی میزبان برای ایجاد کسب و کارهای کوچک و متوسط و حوزه برنامه‌های زیربنایی، اجرای برنامه ملی توسعه گردشگری کشور، برندسازی گردشگری کشور و اجرای طرح جامع آموزش گردشگری در دستور کار قرار خواهد گرفت اما برخی از فعالان گردشگری، نگاه خوش‌بینانه‌ای نسبت به سال ۹۸ ندارند؛ چون معتقدند برنامه‌ریزی عملیاتی برای سال ۹۸ وجود ندارد. بنابراین نمی‌توان امیدوار بود که روند رو به رشدی را در سال ۹۸ شاهد باشیم. آرش نورآقایی، عضو هیات مدیره کانون انجمن‌های صنفی راهنمایان گردشگری سراسر کشور از جمله کسانی است که به «دنیای‌اقتصاد» می‌گوید نمی‌توان به سادگی از بی‌برنامه بودن فعالان گردشگری و سازمان میراث‌فرهنگی و بی‌انگیزه بودن سرمایه‌گذاران داخلی و خارجی و نبود تبلیغات درست در زمینه معرفی ایران به گردشگران عبور کرد؛ برنامه‌ جامع و کاربردی وجود ندارد و برای همین نمی‌توان انتظار پیشرفتی در این زمینه داشت.

حسن سیادتان، عضو هیات مدیره جامعه هتلداران ایران هم دلیل نبود برنامه‌ریزی درست را به نبود زیرساخت‌های لازم مربوط می‌داند؛ به‌طوری که می‌گوید با وجود درخواست زیاد گردشگران ورودی برای ورود به ایران، در اوج درخواست‌ها باکمبود زیرساخت‌ها از جمله هتل‌ها مواجه هستیم؛ اما در این زمینه نه بخش دولتی و نه خصوصی سرمایه‌گذاری‌های لازم را انجام نمی‌دهند. از همین رو باید برای رونق گردشگری از بهبود زیرساخت‌ها آغاز کرد. اگرچه افزایش نرخ ارز در ایران موجب ارزانی سفر به کشور شده است ولی همچنان برنامه‌ای برای بهره‌گیری از این شرایط پیش آمده صورت نمی‌گیرد. برنامه جامع گردشگری هنوز به‌طور کامل تدوین نشده و سیاست‌های این حوزه با تغییر هر مدیر بار دیگر با تغییر همراه می‌شود. گردشگری شاید یکی از معدود بخش‌های اقتصادی کشور باشد که در موقعیت کنونی می‌تواند به اقتصاد ایران کمک کند. با این همه مشکلات مزمن برنامه‌ریزی و در پی آن، نبود زیرساخت‌های مناسب گویا قرار نیست گریبان این صنعت را در ایران رها کند.

در همین رابطه