رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در پی سفر شینزو آبه به تهران صورت گرفت

کمک ۵ میلیون دلاری ژاپن به سیل‌زدگان

سفارت ژاپن در تهران از کمک‌های اضطراری دولت این کشور به ارزش 5.2 میلیون دلار به سیل زدگان ایرانی خبر داد.

03 تیر 1398 - 11:37
کد خبر : 29203
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سفارت ژاپن در تهران در اطلاعیه‌ای با عنوان «کمک‌های اضطراری در پاسخ به آسیب‌های ناشی از سیل در ایران» اعلام کرد: در تاریخ ۲۲ خرداد ۱۳۹۸، شینزو آبه، نخست‌وزیر ژاپن در نشست مشترک ایران - ژاپن به حسن روحانی، ریاست جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند دولت ژاپن قصد دارد کمک اضطراری بلاعوض به ارزش ۵.۲ میلیون دلار را در پاسخ به خسارات ناشی از سیل اخیر در ایران، از طریق صندوق کودکان سازمان ملل (یونیسف) و سازمان جهانی بهداشت اعطا کند.
این کمک اضطراری بلاعوض با هدف ارائه کمک‌های بشردوستانه در زمینه‌های آب، بهداشت و درمان، حمایت از اقشار آسیب‌پذیر، سلامت، آموزش و بهبود سریع افراد سیل‌زده صورت می‌پذیرد. بر اساس بیانیه سفارت ژاپن در تهران، حدود ۶۰ هزار نفر از سیل زدگان از خدمات اضطراری تامین آب، بهداشت و درمان برخوردار می شوند.
همچنین با این کمک ها، حدود ۴۰ هزار نفر خدمات آموزشی و حدود ۳۰ هزار نفر از خدمات مراقبت از کودکان بهره‌مند شوند.
علاوه بر این حدود ۱۶۰ هزار نفر از خدمات ضروری و نجات‌بخش تامین دارو، تجهیزات و خدمات درمانی برخوردار می شوند

به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، مناطق مختلف کشور از واپسین روزهای سال 1397، با ورود یک سامانه بارشی پرقدرت درگیر سیلاب و آب‌گرفتگی شد. از 31 استان کشور، 23 استان درگیری سیل و آب‌گرفتگی‌های گسترده شدند.به گفته وزیر کشور این سیل بیش از ۳۵ هزار میلیارد تومان خسارت به همراه داشت.

استان گلستان اولین استانی بود که به‌صورت گسترده با طغیان رودخانه و آب‌گرفتگی مواجه شد و پس‌ازآن استان لرستان، سیلاب مهیب و گسترده را تجربه کرد. در نخستین روز وقوع سیل، اتاق ایران اعلام کرد به منظور پشتیبانی از پخت و توزیع غذا در میان هموطنان در استان گلستان، اولین بودجه اضطراری به مبلغ 3 میلیارد ریال را در اختیار اتاق گرگان قرار داده است.

خسارت‌های اولیه بخش صنعت، معدن و تجارت در سیل اخیر ۲۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال برآورد شده است. خسارت‌های واردشده به واحدهای صنعتی تاکنون ۵ هزار میلیارد ریال، واحدهای صنفی حدود ۴ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال، قالیبافان حدود هزار و ۳۰۰ میلیارد ریال و زیرساخت‌ها و تأسیسات شهرک‌های صنعتی و راه‌های دسترسی به معادن حدود هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال برآورد شده است.

طبق گزارش وزرات‌ صنعت، خسارت‌های صنعت، معدن و تجارت استان خوزستان با توجه به وضعیت فعلی قابل بررسی نیست اما طبق برآوردهای اولیه حدود ۱۰ هزار میلیارد ریال به این استان خسارت وارد شده است.

طبق برآوردهای اولیه تاکنون به ۳۸۲ واحد صنعتی و ۱۷ هزار و ۹۰۰ نفر قالیباف در سیل اخیر خسارت برآورد شده است. در استان گلستان ۱۰۰ واحد و ۱۰ هزار نفر، استان مازندران ۳۰ واحد و هزار نفر، استان ایلام ۸۰ واحد و ۲۰۰ نفر، استان لرستان ۱۲۵ واحد و ۶ هزار و ۲۰۰ نفر، استان کرمانشاه ۳۰ واحد و ۵۰۰ نفر و چهار محال و بختیاری ۱۷ واحد در قالیبافی خسارت دیده‌اند. خسارت‌های وارد شده به بخش قالیبافی استان خوزستان هنوز قابل بررسی نیست.

همچنین تاکنون در استان‌های گلستان، ایلام، لرستان، کرمانشاه، مازندران، لرستان و چهارمحال و بختیاری ۲۶ شهرک صنعتی از لحاظ زیرساخت و تأسیسات شهرک دچار خسارت شده‌اند که از محل اعتبار تملک دارایی‌های سرمایه‌ای برای بازسازی آن‌ها و دسترسی به معادن ۱۵۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان اختصاص داده شده است. خسارت مربوط به استان خوزستان در این بخش تاکنون برآورد نشده است.

۴۰۰۰ میلیارد تومان؛ برآورد خسارت سیل به شبکه ارتباطی

اما معاون برنامه‌ریزی سازمان راهداری و حمل و نقل جاده‌ای با بیان اینکه در مجموع حدود ۱۳ هزار کیلومتر از شبکه ارتباطی کشور در اثر وقوع سیل آسیب دیده است، اعلام کرد: برآورد می‌شود که حدود سه تا چهار هزار میلیارد تومان میزان خسارت شبکه‌های ارتباطی کشور باشد.

او گفته است که در بسیاری از مسیرهای ۱۳ استان کشور دچار خسارت ناشی از سیل شده‌ایم که در استان‌های گلستان، مازندران، ایلام، خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد و فارس خسارت‌ها بیشتر بوده و بیشترین خسارت بر شبکه‌های ارتباطی به استان لرستان وارد شده است.

آسیب ۳۰۰ میلیاردی سیل به میراث فرهنگی

معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز می‌گوید: ۷۳۰ اثر تاریخی ۲۵ استان کشور در اثر بارش باران و سیلاب آسیب دیده‌اند که براساس بررسی‌ها و پایش‌های انجام شده تا کنون به اعتباری معادل ۳۰۰ میلیارد تومان برای مرمت و نجات‌بخشی این آثار نیاز است.

او اما محوطه‌ها و تپه‌های تاریخی را شامل اعداد و ارقام اعلام شده نمی‌داند و تاکید می‌کند: به دلیل قرار داشتن این محوطه‌ها در آب، هنوز کارشناسان موفق به بررسی و پایش آن‌ها نشده‌اند.

۱۲۲۰ میلیارد تومان خسارت سیل در شبکه آبرسانی

معاون راهبردی و نظارت بر بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب کشور اظهار کرد: بر اساس برآوردهای اولیه خسارت تعیین شده برای تمامی شهرها و روستاهای مناطق سیل زده در بخش آب حدود ۱,۲۲۰ میلیارد تومان تخمین زده شده است. هشت میلیون نفر درگیر سیل بودند که از این تعداد یک میلیون و ۶۰۰ نفر در بخش روستایی و مابقی در بخش شهری بودند به عبارتی ۱۲۰ شهر و تعدادی زیادی روستا با این مساله مواجه شدند.

۲۱۰۰ میلیارد تومان خسارت به تأسیسات آب و برق

وزیر نیرو نیز با بیان این که در پی بارش‌ها و سیل اخیر مجموعاً ۲ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان خسارات به تأسیسات وارد شده است، گفت: در حال حاضر یک و نیم درصد روستاها متأثر از سیل و قطعی برق و قطعی آب شرب هستند.

بخش کشاورزی ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است

وزیر جهاد کشاورزی نیز اعلام کرد که بخش کشاورزی در جریان سیل اخیر ۱۳ هزار میلیارد تومان خسارت دیده است.

وزیر جهاد کشاورزی با اشاره به این که بخش زراعت، باغبانی و دام بیشترین خسارت را دیده‌اند، گفت‌: همچنین زنبور عسل، مرغداری و مزارع پرورش ماهی هم آسیب جدی دیده‌اند و ایستگاه‌های پمپاژ تجهیزاتش بخش عمده‌ای از بین رفته است.

سیل بیش از ۳۵۰۰ میلیارد تومان به خطوط ریلی و جاده‌ای کشور آسیب زد

وزیر راه و شهرسازی گفت: تا کنون بیش از ۱۴ هزار کیلومتر از راه‌های کشور در بیش از ۶ هزار و ۸۰۰ نقطه کشور دچار آسیب شده و ۷۲۵ پل به طور کامل تخریب شده است.

اسلامی تاکید کرد: سیل به بیش از ۱۰ هزار و ۹۰۰ ابنیه فنی، شامل آب نماها و انواع پل‌ها آسیب وارد کرده است. ۷۲۵ پل به طور کامل تخریب شده است و بخش دیگر از پل‌ها آسیب‌های کلی یا جزئی دیده‌اند.

خسارت ۳۰۰ میلیارد تومانی سیل به تأسیسات گازی

مجید بوجارزاده - سخنگوی شرکت ملی گاز -اظهار کرد: طبق برآوردی که تاکنون توسط مدیرعامل شرکت صورت گرفته، سیلاب‌ها در استان‌های مختلف کشور حدود ۳۰۰ میلیارد تومان به تأسیسات گازی آسیب رسانده‌اند؛ البته این رقم هنوز نهایی نیست و بعد از اتمام سیلاب بررسی‌های دقیق آغاز خواهد شد، زیرا در حال حاضر بسیاری از شیرهای گاز زیر آب هستند.

خسارت بیش از ۲۳۰ میلیارد تومانی سیل به شهرک‌های صنعتی

معاون فنی سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز اعلام کرد که در برآورد اولیه خسارت سیل اخیر، زیرساخت شهرک‌های صنعتی حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و ۹۲ واحد صنعتی حدود ۱۳۶ میلیارد تومان خسارت دیده‌اند. زیرساخت شهرک‌های صنعتی استان‌های دچار سیل شامل تأسیسات، معابر، تصفیه‌خانه فاضلاب، شبکه‌های آب رسانی، گاز، فاضلاب و … در برآورد اولیه حدود ۱۰۰ میلیارد تومان خسارت دیده‌اند.

گزارش ویدئویی پایگاه خبری اتاق ایران از تلاش‌ اتاق‌های بازرگانی برای کمک به آسیب‌دیدگان سیل

موضوعات :
در همین رابطه