هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

رئیس سازمان برنامه‌ و بودجه خبر داد

بانک‌ها 45 هزار میلیارد تومان برای اشتغالزایی می‌پردازند

به گفته رئیس سازمان برنامه‌وبودجه، موسسه‌های مالی غیرمجاز ۳۶ هزار میلیارد تومان به دولت خسارت زدند، زیرا دولت ناچار شد برای جبران تعهدات و خساراتی که وارد کردند این مبالغ را پرداخت کند.

03 تیر 1398
کد خبر : 29206
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

صبح امروز محمدباقر نوبخت، رئیس سازمان برنامه‌وبودجه در مراسم امضای تفاهم‌نامه تأمین سه هزار میلیارد تومان منابع مالی برای بازسازی و نوسازی مناطق سیل‌زده با استفاده از منابع مالی بانک‌ها، گفت: گلایه‌ها و انتقادات غیرمنصفانه‌ای علیه نظام بانکی کشور صورت گرفته، این در حالی است که فقط موسسه‌های مالی غیرمجاز مشکلاتی را برای کشور ایجاد کردند.
معاون رئیس‌جمهوری با تشریح جزییات اقدامات دولت برای جبران خسارات سیل در مناطق سیل‌زده، گفت: بر اساس گزارش قرارگاه بازسازی مناطق سیل‌زده درمجموع ۳۸ هزار میلیارد تومان خسارات مربوط به سیل ابتدای امسال بوده است. برای جبران این خسارات تقسیم‌کار بین بخش‌های مختلف انجام‌شده است. قرار است ۲۳ هزار میلیارد تومان از این خسارات از ردیف‌های مختلف دولتی و بودجه تأمین شود.
به گفته رئیس سازمان برنامه‌وبودجه ۱۵ هزار میلیارد تومان نیز از محل تسهیلات پرداخت می‌شود که بانک‌ها برای تأمین آن اعلام آمادگی کردند.
-هم‌زمان با وقوع سیل بی‌سابقه در کشور با یکی از شدیدترین و ظالمانه‌ترین تحریم‌های تاریخ مواجه هستیم که این موضوع شرایط سختی را برای جبران خسارت ۳۸ هزار میلیارد تومانی سیل ایجاد کرده است.

نکات مهم این سخنرانی را بخوانید.

- دولت تاکنون 3 میلیارد و 500 میلیون تومان برای پرداخت خسارت مناطق سیل‌زده به خزانه واریز کرده است. دیروز در هیات دولت جزئیات پرداخت ۳ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان خسارت دیگر به مناطق سیل‌زده به تصویب رسید.
- بر اساس مصوبه دیروز هیات دولت، هزار میلیارد تومان برای بازسازی ابنیه و راه‌ها، هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان برای بازسازی اماکن شهری و روستایی و هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان برای خسارات واردشده در بخش آب برق و فاضلاب اختصاص می‌یابد.
- دولت وضعیت پرداخت خسارات وارده به بخش کشاورزی را نیز مشخص کرده بود.
- در جلسات آینده هیات دولت درباره جبران خسارات وارده به بخش صنعت نیز تصمیم‌گیری می‌شود.
- برای رونق تولید و اشتغال‌زایی در کشور ۸ برنامه تهیه‌شده که از طریق دستگاه‌ها و وزارتخانه‌های مختلف اجرا می‌شود. با اجرای این برنامه‌ها ۹۸۰ هزار فرصت شغلی در کشور ایجاد می‌شود که جزئیات مربوط به آن مشخص‌شده است به‌طوری‌که هر وزارتخانه و دستگاه می‌داند که چه میزان اشتغال‌زایی از طریق کدام منابع مالی انجام خواهد شد.
- برای اجرای این طرح‌های اشتغال‌زایی ۴۵ هزار میلیارد تومان بودجه نیاز است که بانک‌ها آن را پرداخت خواهند کرد.
- ازجمله گلایه‌ها به عملکرد بانک‌ها این است که چرا بانک‌ها تسهیلات را به‌سرعت پرداخت نمی‌کنند اما عملکرد بانک‌ها در اجرای تعهدات روشن است و آن‌ها به‌خوبی این اقدام را انجام دادند.
- اگر مشکلی در بخش تعهدات بانک‌ها بوده مربوط به مؤسسات مالی غیرمجاز بوده و مشکل عمده‌ای از سوی بانک‌ها و مؤسسات قانونی وجود ندارد.
-درباره نظام بانکی کشور بی‌انصافی صورت گرفته است. بخش عمده بودجه مربوط به اشتغال‌زایی از طریق منابع بانکی صورت خواهد گرفت و منابع مالی دولت براساس قانون بودجه صرف اجرای طرح‌های عمرانی و زیربنایی خواهد شد.
- برای سال جاری ۶۶ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه برای طرح‌های عمرانی اختصاص‌یافته و سال گذشته نیز ۵۴ هزار میلیارد تومان برای طرح‌های عمرانی تخصیص داده‌شده بود.
- سه هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان هزینه خرید تضمینی گندم تا چند روز اخیر بوده که تاکنون ۳ هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان آن پرداخت‌شده است و کمتر از ۱۰ درصد باقی‌مانده است.

در همین رابطه