عضو هیات رئیسه اتاق ایران با اشاره به لزوم آزادسازی صادرات دام زنده گفت: دام زنده سبک یکی از کالاهای استراتژیک کشور است که استانهایی نظیر کرمانشاه هم در تولید هم در صادرات آن ظرفیتهای خوبی دارند اما طی سالهای اخیر بهواسطه نوساناتی که برای در تنظیم بازار گوشت ایجاد شده، صادرات دام سبک زنده، فراز و نشیبهای زیادی را تجربه کرده و حتی در برخی از ایام ازجمله دو سال اخیر کلاً صادرات دام زنده ممنوع شده است.
کیوان کاشفی در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخشی خصوصی کرمانشاه افزود: باوجوداینکه در شرایط فعلی صادرات دام زنده به شیوه قانونی متوقف شده اما شواهد نشان میدهد دام سبک زنده به شیوههای غیرقانونی و از مجاری غیررسمی از کشور خارج میشود درحالیکه صادرکنندگان شناسنامهدار کشور از فعالیت محروم شدهاند.
کاشفی با اشاره به استقبال بازارهای منطقه از دام سبک ایرانی تصریح کرد: ما نتوانستیم از این فرصت بهخوبی استفاده کنیم و توازن مناسبی بین صادرات دام زنده به این کشورها و واردات دام جایگزین بهمنظور تنظیم بازار داخلی برقرار کنیم.
رئیس اتاق کرمانشاه خواستار برقراری مجدد صادرات دام زنده سبک شد و گفت: اگر قرار است محدودیتی اعمال شود باید از طریق در نظر گرفتن تعرفهها باشد تا بتوان ملاحظات تنظیم بازار را نیز رعایت کرد.
او معتقد است رقم ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان برای صادرات هر رأس دام نرخ منطقی است که هم انگیزه صادرکنندگان را حذف نمیکند و هم باعث میشود تا صادرات به روند قانونی خود برگردد.
کاهش نرخ بیکاری با جنبوجوش اقتصادی
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی کرمانشاه در ادامه به کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه اشاره کرد و آن را ناشی از دو سال جنبوجوش اقتصادی در این استان دانست.
کاشفی با بیان اینکه برخی از کارشناسان اثرات این کاهش نرخ بیکاری را ملموس نمیدانند، گفت: آمار بیکاری در ایران هم بر اساس استانداردهای روز دنیا اعلام میشود و اگر آمارهای قبلی مبنی بر رشد نرخ بیکاری را پذیرفتیم باید این کاهش نرخ بیکاری را نیز پذیرا باشیم.
او درباره دلایل کاهش نرخ بیکاری در استان کرمانشاه، تصریح کرد: دو سال است که جنبوجوش اقتصادی خوبی را در استان شاهدیم و پیشبینی میشد این جنبوجوش در نقطهای بازخورد خود را نشان دهد.
عضو هیئترئیسه اتاق ایران از تأثیر بهبود فضای کسبوکار استان نیز برای ایجاد اشتغال یاد کرد و ادامه داد: حساسیت جدی که از سوی مجموعه مدیریتی استان در رابطه با فضای کسبوکار ایجاد و به جلسه دستگاهها و منتقل شد نتیجه خود را در ارتقاء شاخصهای استان در فضای کسبوکار و نرخ بیکاری نشان داد.
کاشفی افزود: از سوی دیگر جلسات ستاد تسهیل بهصورت مستمر و هفتهای دو بار برگزار میشود و مشکلات تمام واحدهای بزرگ و متوسط استان در بخشهای مختلف کشاورزی، صنعت، خدمات و... در این جلسات رسیدگی میشود.
او همچنین تعامل سازنده میان بخش خصوصی و دولت را نیز بهعنوان عامل مهمی برای بهبود نرخ بیکاری دانست.
از پتانسیل اشتغالزایی در صنعت فرش غافل نشویم
رئیس اتاق کرمانشاه در ادامه اشارهای هم به چند راهکار برای تداوم کاهش نرخ بیکاری داشت و گفت: باید بر حوزههایی که قابلیت اشتغالزایی بیشتر و آسانتر دارند مانند حوزه گردشگری و صنایعدستی بیشتر تمرکز کنیم.
کاشفی فرش را یکی از حوزههای پر پتانسیل برای ایجاد اشتغال قابلتوجه دانست و عنوان کرد: متأسفانه حوزه فرش هنوز متولی واحدی ندارد و ما آمادگی داریم حمایتهای لازم را از این حوزه انجام دهیم.
او بر لزوم تسهیل گری شرایط برای ایجاد اشتغال در حوزه اصناف و واحدهای کوچک هم تأکید کرد و افزود: وقتیکه با این نرخ بیکاری بالا هنوز پشت مغازهها نوشته شده به کارگر نیازمندیم یعنی یک جای کار مشکل دارد که باید رفع شود.
این فعال اقتصادی، حوزه عمرانی و ساختوساز شهری را نیز از دیگر زمینههای اشتغالزا برشمرد و تأکید کرد: این حوزه هم چهره شهرها را تغییر میدهد و هم صنایع پاییندستی وابسته را متحول خواهد کرد.
مدیران در برابر سند رونق تولید مقاومت نکنند
در ادامه این جلسه، استاندار کرمانشاه نیز با اشاره به کاهش حدود 4.5 درصدی نرخ بیکاری در این استان گفت: این کاهش قابلتوجه نرخ بیکاری، بر اساس تلاشهایی که برای آن انجام شده پذیرفتنی است و باید برای بهبود بیشازپیش آن نیز همت کنیم.
هوشنگ بازوند بر لزوم اتکای بیشتر به پتانسیلهای بخش خصوصی نیز تأکید کرد و افزود: قطعاً نمیتوانیم با اتکای صرف به اعتبارات دولتی استان را به توسعهای که مدنظر است برسانیم. در این مسیر باید ظرفیتهای بخش خصوصی را نیز فعال کنیم.
او تدوین سند رونق تولید را نمونهای از تعامل با بخش خصوصی دانست و ضمن درخواست از مدیران برای همکاری در پیشبرد اهداف این سند، تصریح کرد: اگر مدیران در برابر اجرای این سند مقاومت کنند مقاومتشان شکسته خواهد شد.
بازوند با بیان اینکه گیر اصلی کار در برخی موارد در بدنه کارشناسی دستگاهها و خصوصاً بانکها است و مشکل زیادی در حوزه مدیران کل و معاونان وجود ندارد، گفت: یکی از دلایل اصلی این امر احساس ترس کارشناسان از دستگاههای نظارتی است که خواستار همکاری بیشتر آنها هستیم.
آزادسازی صادرات دام زنده را پیگیری میکنیم
استاندار کرمانشاه در ادامه اشارهای هم به موضوع آزادسازی صادرات دام زنده از استان کرمانشاه باوجود پتانسیلهای زیادی که در این بخش داریم داشت و تأکید کرد: اگرچه یکبار این سیکل طولانی را طی کردیم و به نتیجه نرسید اما دوباره پیگیر آن خواهیم بود.
او افزود: استان کرمانشاه پتانسیل صادرات ۲۰۰ هزار رأس دام زنده در سال را دارد که رقم قابلتوجهی است و میتواند به رونق تولید در استان کمک کند.
بازوند با بیان اینکه آزادسازی دام زنده ابتدا باید در ستاد تنظیم بازار کشور تصویب شود، افزود: مشکل کار اینجاست که وزیر مربوطه حق وتوی این مصوبه را دارد.