هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

مشکلات صنعت برق با استقراض حل نمی شود

در شرایط فعلی استقراض راه حل نیست. زمان اقساط بدهی ها سررسید می شود و باید این قرضه را پرداخت کرد و با استقراض نمی توان مشکل صنعت برق را بطور ریشه ای حل کرد.

13 مرداد 1395
کد خبر : 2968
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

علیرضا کلاهی صمدی، رییس سندیکای صنعت برق ایران درباره عملکرد وزارت خانه ها در جذب سرمایه گذار خارجی گفت: متاسفانه در وزارت نیرو تمایل به استقراض بیش از سرمایه گذاری مشترک است. این وزارت خانه مشکلات زیادی را از دولت دهم به ارث برده است. وزارت نیرو با 33 هزار میلیارد تومان بدهی به بانک ها و پیمان کاران و تامین کنندگان و 15 هزار میلیارد تومان کسری سرمایه گذاری به دولت یازدهم تحویل داده شده است و این وزارت خانه یکی از پر مشکل ترین وزارت خانه هاست  و خاموشی های اخیر ناشی از همین مشکلات است.

کلاهی با اشاره به اینکه این وزارت خانه با جمع کسری سرمایه گذاری ها و مجموعه بدهی ها 50 هزار میلیارد تومان حفره مالی دارد گفت: مصرف کشور با توجه به جمعیت و شدت گرفتن گرما رو به رشد است و از قیمت تمام شده تولید برق و فروش آن با تفاوت فاحش مواجه است. مشکلات نفت و نقدینگی در اقتصاد داخلی باعث شه دولت نتواند به وزارت خانه پول تزریق کند و مشکلات مالی وزارت نیرو تشدید می شود.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران با تاکید بر اینکه بخش خصوصی مشکل را درک می کند و نمی خواهد غیرمنصفانه برخورد کند گفت: در شرایط فعلی استقراض راه حل نیست. زمان اقساط بدهی ها سررسید می شود و باید این قرضه را پرداخت کرد و با استقراض نمی توان مشکل صنعت برق را بطور ریشه ای حل کرد.

کلاهی با تاکید بر اینکه استقراض کار غلطی است و به صنایع داخلی کمکی نمی کند گفت: راهکارهای دیگری وجود دارد. می توان شرکت های خارجی را ملزم به حضور و تولید در ایران کرد. این شرکت ها می توانند با مشارکت با شرکت های ایرانی وارد کار شوند یا شرکت های جدید در ایران تاسیس کنند. بخش خصوصی با رقابت مشکلی ندارد و برای حمایت از شرکت های داخلی دولت می تواند زمینه استفاده از امکانات صندوق توسعه ملی را برای فاینانس پروژه های وزارت نیرو فراهم کند.

کلاهی درباره وضعیت صادرات برق ایران به کشورهای همسایه گفت: حوزه برق یکی از رقابتی ترین و صادراتی ترین حوزه های اقتصاد ایران است و بالای 80 درصد از صادرات خدمات فنی و مهندسی کشور را در بر می گیرد و بخش قابل توجهی از صادرات کالاهای صنعتی نه مواد خام کشور در صنعت برق است.  صنعت برق از تولیدکنندگان عمده در صادرات کالاهای غیرنفتی است. ما در صادرات صنعت برق در حوزه تجهیزات نیروگاهی، کابل و برق فعال هستیم اما با توجه به مشکلات ناشی از کاهش قیمت نفت و رکود اقتصادی در خاورمیانه و دست و پنجه نرم کردن بیشتر کشورهای منطقه با  آسیب های ناشی از حضور گروه های تروریستی مثل داعش در منطقه، صادرات دچار آسیب شده است. ارزیابی ها نشان می دهد که این آسیب ها گذراست. از سوی دیگر با ایجاد این مشکلات باعث طرح بحث تنوع بازارهای صادراتی شده است اما این مسئله به این معنی نیست که صادرکنندگان برق ایران از عراق غافل می شوند.

در همین رابطه