هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران - 3 آذر 1403

رئیس اتاق کرمان در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی

در جوار صنایع فولاد و مس کرمان، شهرک‌های صنعتی ایجاد شود

رئیس اتاق کرمان در نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی، ایجاد شهرک‌های صنعتی در جوار صنایع فولاد و مس استان کرمان را ضروری دانست و گفت: اگر تولید این صنایع در صنایع پائین‌دستی فرآوری شود، از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور جلوگیری خواهد شد.

19 مرداد 1398
کد خبر : 29829
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اهمیت فرآوری و افزایش ارزش‌افزوده محصولات معدنی گفت: اقدامات مناسب انجام شده در زمینه فرآوری محصولات معدنی استان، با ایجاد شهرک‌های صنعتی مدرن در نزدیکی صنایع بزرگ فولاد و مس نتیجه می‌دهد که امیدواریم این موضوع مهم در اولویت فعالیت‌ها قرار گیرد.

سید مهدی طبیب زاده در چهل و پنجمین نشست شورای گفت‌وگوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع بررسی مسائل و مشکلات معادن در راستای رونق تولید، افزود: اگر شمش تولیدی کارخانه‌های فولاد در حال احداث یا بهره‌برداری به قطعات ارزشمندی تبدیل شود، از خروج میلیون‌ها دلار ارز از کشور به دلیل واردات این قطعات، جلوگیری می‌شود.

او بر توجه بیشتر به معادن کوچک تأکید و اظهار کرد: در استان بیشتر به چند معدن بزرگ توجه می‌شود درحالی‌که سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت و زمین‌شناسی به همراه استانداری کرمان باید تمرکز ویژه بر بهره‌برداری از معادن کوچک با بهره‌برداران بخش خصوصی، داشته باشند.

رئیس اتاق کرمان با اشاره به اینکه معدن می‌تواند مهم‌ترین بخش اقتصاد و پیشران توسعه استان باشد، اظهار کرد: باید ایجاد صنایع معدنی و تولیدات با ارزش‌افزوده بالا و تکمیل زنجیره ارزش معدن را در کرمان داشته باشیم.

طبیب زاده، با بیان اینکه هنوز کار اساسی در معادن استان انجام نشده به‌طوری‌که اکتشاف معادن به‌صورت کور و نه سیستماتیک انجام شده است، افزود: تاکنون فقط معادنی که در ظاهر مشخص بوده‌اند اکتشاف شده‌اند، درحالی‌که معادن ارزشمند دیگر در عمق پنهان هستند که باید با روش‌های مدرن کشف شوند.

او ادامه داد: برای پایدار بودن معادن و زنجیره ارزش آن، باید برنامه‌ها، تکنولوژی، اعتبارات و تمرکز ویژه بر روی کشف معادن جدید صورت گیرد و در استخراج، بهره‌برداری و فرآوری محصولات معدنی نیز از به کار بردن روش‌های منسوخ و تکنولوژی‌های عقب‌افتاده پرهیز شود.

طبیب زاده افزود: اکتشاف باید طی یک برنامه چندساله، در صدر فعالیت‌ها و اولویت‌های وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد و مسئولان استان نیز از آن حمایت کنند.

او انتقال تکنولوژی، صادرات، اولویت قرار دادن دانش‌آموختگان رشته‌های معدن و زمین‌شناسی برای اشتغال در این حوزه، رونق تولید و الزامات اقتصاد مقاومتی را در بخش معدن استان بسیار مهم دانست و گفت: معادن قابلیت در اولویت قرار گرفتن فعالیت‌های اقتصادی استان را دارد.

 واردات ماشین‌آلات معدنی با عمر 15 سال آزاد شود

در ادامه این نشست رئیس کمیسیون صنعت و معدن اتاق کرمان با اشاره به اینکه کشور در شرایط سخت و بحرانی قرار دارد، گفت: باید توجه بیشتری به صنایع کوچک شود زیرا جهش بزرگی در این حوزه می‌تواند صورت گیرد.

بابک اسماعیلی، افزود: در گذشته ورود ماشین‌آلات دست‌دوم برای استفاده در معادن مجاز بود که توجه به جزئیات آن نشان می‌دهد این قانون نیز برای معادن بزرگ تصویب شده است.

او ادامه داد: در شرایط فعلی اگر اجازه ورود ماشین‌آلات معدنی با 15 سال ساخت و بدون قید حد توان برای ماشین‌آلات را صادر کنند، تحول بزرگی در معادن کوچک رخ می‌دهد.

اسماعیلی، اظهار کرد: به‌زودی پژوهشی را با موضوع عمر متوسط ماشین‌آلات معدنی در اتاق انجام خواهیم داد که معتقدیم عمر این ماشین‌آلات 35 تا 40 سال است.

موضوعات :
در همین رابطه