به گزارش خبرگزاری رویترز از توکیو، وی در یک کنفرانس خبری بعد از کنفرانس بین المللی توسعه آفریقا در این شهر گفت که قصد دارد در دیدار با رئیس جمهوری ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در ماه سپتامبر (آخر شهریور) با او در باره رفع تنش در خاورمیانه گفت وگو کند.
آبه پس از این کنفرانس سه روزه گفت: از آنجایی که صلح و ثبات در خاورمیانه مستقیما با منافع ملی ژاپن ربط پیدا می کند، مایلم سرسختانه تلاش کرده و بهترین نقش ممکن را برای رفع تنش ها در خاورمیانه بازی کنم.
ژاپن بخش عمده نفت خود را از خاورمیانه تامین می کند و رابطه گسترده اقتصادی با کشورهای این منطقه دارد. در صورت بروز هرگونه بحران در خاورمیانه، اقتصاد ژاپن با چالشهای عمده ای مواجه خواهد شد.
به گزارش پایگاه خبری اتاق ایران، ۲۲ خرداد سال جاری، ایران به مدت سه روز برای اولین بار در 41 سال اخیر میزبان نخستوزیر ژاپن بود.
ژاپن اگرچه یکی از متحدان نزدیک آمریکا در منطقه آسیا و اقیانوسیه محسوب میشود اما همواره روابط خوبی با کشورهای خاورمیانه مانند ایران و عربستان سعودی داشته است.
ژاپن اگرچه خود جزو طرفهای برجام نبوده، اما برخلاف آمریکا همواره از این توافق بینالمللی حمایت کرده است. با این حال ژاپن اخیراً به دلیل تحریمهای نفتی آمریکا علیه ایران، وارد نفت از ایران را متوقف ساخته است.