هفته بسیج گرامی باد

رادیو مجازی اتاق ایران 30 آبان 1403

نشست شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران برگزار شد

راهکارهای رونق تولید به روایت بزرگان بخش‌خصوصی

در تازه‌ترین نشست شورای عالی پیشکسوتان اتاق ایران، تشکیل دبیرخانه و نظم‌دهی به جلسات شورا و ترتیب ملاقات اعضای شورا با مقام معظم رهبری و رئیس‌جمهور به منظور انتقال مشکلات و تشریح راهکارهای مقابله با آن، مورد تأکید قرار گرفت.

11 شهریور 1398
کد خبر : 30128
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

اعضای شورای عالی پیشکسوتان طی نشستی با محوریت بررسی راه‌های رسیدن به رونق تولید، از بی‌توجهی دولت به مسئله تولید انتقاد کردند. به باور آنها نه تنها حمایت لازم از تولید نمی‌شود بلکه موانع و سدهای جدیدی در برابر آن قرار می‌دهند که مقابله با آنها تولیدکننده را مأیوس و ناامید می‌کند.

بی‌اعتمادی و نبود امید در جامعه دو ضایعه جدی هستند که از سوی برخی از پیشکسوتان حوزه اقتصاد به عنوان اصلی‌ترین موانع در برابر رونق تولید خودنمایی می‌کند. در این راستا پیشنهاد داده شد قبل از هر اقدامی، راهکارهایی برای امیدبخشی به جامعه و بالا بردن سطح اعتماد عمومی پیدا شود.

البته پیش از اینکه موضوع رونق تولید مورد توجه قرار گیرد، غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران به جایگاه کارآفرینان در جامعه و الگوسازی از زندگی این افراد اشاره کرد و گفت: گروه زیادی از جوانان امروزی، این‌گونه فکر می‌کنند که بعد از فارغ‌التحصیلی از دانشگاه باید شغل درخوری پیدا کرده و یا سرمایه‌ای در اختیار بگیرند تا پیشرفت کنند؛ این در حالی است که بخش قابل توجهی از کارآفرینان موفق امروز، کسب‌وکار خود را از هیچ شروع کرده‌اند. شورای پیشکسوتان این مأموریت را به عهده‌ دارد تا خودباوری لازم را بین این جوانان ایجاد کند و الگوی مناسبی از صاحبان صنایع و کارآفرینان ارائه دهد.

وی همچنین بر اهمیت مستندسازی فعالیت‌ها و شیوه زندگی پیشکسوتان اقتصاد تأکید و خاطرنشان کرد: باید سعی کنیم موفقیت‌های موجود در صحنه اقتصادی کشور را به نسل‌های آینده منتقل کنیم و از این افراد، الگوهای ملی بسازیم و به جامعه عرضه کنیم.

برای رسیدن به رونق تولید راه‌حل ارائه دهیم

در ادامه علاء میرمحمدصادقی، رئیس شورای عالی پیشکسوتان با توجه به عنوان سال و تأکید مقام معظم رهبری بر رونق بخشیدن به تولید، تصریح کرد: فعالان اقتصادی برای رسیدن به رونق تولید، نقش مهمی به عهده‌دارند. در این مدت اقدام شایسته‌ای برای تحقق رونق تولید صورت نگرفته و این مایه تأسف است.

وی ادامه داد: شاید دولت اهتمام خاصی نسبت به مسئله تولید ندارد اما شورای عالی پیشکسوتان نباید کنار بنشیند بلکه با توجه به تجربه و دانشی که در اختیار داریم می‌توانیم راهکارهای عملیاتی پیدا کرده و به صورت مداوم به شیوه‌های مختلف به دولت پیشنهاد کنیم.

به باور میرمحدصادقی موانع در برابر تولید بسیار زیاد است و وظیفه این شوراست که برای بهبود اوضاع اقتصادی راه‌حل پیدا کرده و پیشنهاد کند.

حضور جدی‌تر اتاق ایران در صحنه اقتصادی

در عین حال محمدرضا نعمت زاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت در دولت یازدهم به آمارها اشاره کرد و با استناد به آن گفت: متأسفانه از شروع سال 98 تا به امروز قدم مؤثری در راستای رونق تولید برداشته نشده است و بعید می‌دانم در مدت باقی مانده از سال نیز اتفاق خاصی در این حوزه بیافتد. در نتیجه به نظر می‌رسد با توجه به شرایط اقتصادی امروز، بخش خصوصی باید از ظرفیت خود استفاده کند و با تولید فکر و اندیشه، یاری‌رسان دولت باشد.

وی از شیوه مقابله دولت با مسئله فساد نیز انتقاد کرد و افزود: بستن حساب‌های تولیدکنندگان و کارآفرینان به دلیل مسائل مالیاتی در وضعیت امروز اقتصادی راه‌حل مناسبی نیست. بهتر است دولت در این رابطه از تجربیات موفق سایر کشورها استفاده کند.

نعمت زاده همچنین پیشنهاد داد: اگر اتاق ایران جدیت و عزم خود را نشان دهد و پیگیر مسائل باشد، مسئولان دولتی را به سمت رونق تولید سوق خواهد داد. لازم است اتاق با شدت و حدت بیشتری در صحنه اقتصادی حضور داشته باشد تا فرصت‌های اندکی که در اختیار داریم، از دست نرود.

روحیه بخشیدن به جامعه فعالان اقتصادی را جدی بگیریم

یحیی آل اسحاق که این روزها ریاست اتاق مشترک ایران و عراق را به عهده ‌دارد، روحیه بخشیدن به جامعه فعالان اقتصادی را اقدام مهم و اساسی ارزیابی کرد و گفت: انسان امیدوار علی‌رغم همه نارسائی‌ها می‌تواند مسیر پیشرفت و توسعه را پیدا کند. متأسفانه امروز یاس و ناامیدی گسترش پیدا کرده و می‌تواند آثار منفی خود را به‌جا بگذارد. اگر این حس در زیرمجموعه‌های تولید و صنعت هم رسوخ کند، آثار مخرب‌تری در پی خواهد داشت.

این فعال اقتصادی تصریح کرد: با توجه به تجربیات خود در قدم اول باید روحیه‌ها را حفظ کنیم. او همچنین از برخوردهای حساب نشده و سیاسی با فساد موجود در فضای اقتصادی به عنوان بزرگ‌ترین اشتباه جاری در کشور یاد کرد و خواستار پایان دادن به این نوع برخوردها شد.

حرمت و جایگاه بخش خصوصی را حفظ کنید

مسعود خوانساری، نایب‌رئیس اتاق ایران نیز با تأیید سخنان آل‌اسحاق از لزوم پاشیدن بذر امید بین آحاد جامعه و مجموعه کارآفرینان سخن گفت. به باور او نیز اگر نسبت به این مسئله بی‌توجه باشیم، به‌تدریج با مشکلات پیچیده‌تری مواجه می‌شویم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر حفظ حرمت و جایگاه بخش خصوصی در سطح کشور تأکید کرد و گفت: متأسفانه در چند سال گذشته اقدامات سوئی علیه بخش خصوصی و فعالان اقتصادی صورت گرفته که باید با آنها مقابله و جایگاه بخش خصوصی را حفظ کرد.

حمایت لازم از تولید صورت نمی‌گیرد

احمد پورفلاح، عضو شورای عالی پیشکسوتان و مشاور عالی رئیس اتاق ایران با اشاره به اظهارات شافعی در مورد مستند کردن زندگی‌نامه و موفقیت‌های تجاری و تولیدی فعالان اقتصادی بنام کشور، از انتشار کتابی با همین محوریت خبر داد که با همکاری یونسکو منتشر شده است. عنوان این کتاب «سخنی با فرزندانم» است.

وی در ادامه به چندین مصداق از نبود حمایت لازم از تولید توسط دستگاه‌های مختلف کشور از قضائی گرفته تا اجرائی، اشاره کرد. به باور او رسیدگی به یک پرونده طی دوسال که هنوز هم به نتیجه نرسیده است، نمی‌تواند حمایت از تولید و سرمایه‌گذاری معنا شود. از طرفی بسته شدن همه حساب‌های بانکی یک شرکت به دلیل بدهی 500 هزار تومانی که آن هم سوءتفاهمی بیش نبوده است، معنای حمایت از تولید و تولیدکننده را نمی‌دهد.

مشکلات خود را مستقیم با رهبری در میان بگذاریم

محمدرضا موثقی، عضو شورای عالی پیشکسوتان برای نظم دادن به فعالیت‌های این شورا پیشنهاد تشکیل دبیرخانه را مطرح کرد. از طرفی تقاضا کرد برای رسیدن به نتیجه و حفظ جایگاه و شأن بخش خصوصی، ترتیبی اتخاذ شود تا اعضای شورا با مقام معظم رهبری دیدار کنند و مشکلات خود را با ایشان درمیان بگذارند.

این فعال اقتصادی یادآور شد: امروز زمان آن فرارسیده که حرف‌هایمان را بزنیم و مطالبه‌گری کنیم. اتاق ایران و شورای عالی پیشکسوتان این وظیفه را به عهده‌دار تا زکات امکاناتی که در اختیار دارد را بپردازد و آن هم مطالبه‌گری و حمایت از بخش خصوصی است.

فرصت‌ها را راحت از دست می‌دهیم

سید حمید حسینی، عضو شورای عالی پیشکسوتان و دبیر اتاق مشترک ایران و عراق از بی‌توجهی مسئولان و حتی بخش خصوصی نسبت به فرصت‌هایی که در اطرافمان وجود دارد، انتقاد کرد و گفت: از زمانی که درگیری‌های بین هند و پاکستان شدت گرفته، تجارت بین این دو کشور با تعرفه‌های بالا انجام می‌شود که توجیه اقتصادی خود را از دست داده‌اند. ایران می‌توانست از این موقعیت بهره ببرد و به عنوان واسطه، تجارت بین این دو کشور را دنبال کند.

وی ادامه داد: در مرزهای غربی کشور هم شاهد تیرگی روابط ترکیه و عراق هستیم و به همین دلیل واردات 82 درصد از کالاهای ترکیه‌ای به عراق ممنوع شده است، از جمله مرغ، تخم‌مرغ، آرد، حبوبات و غیره. چرا ایران از این فرصت استفاده نمی‌کند و بازار عراق را به دست نمی‌گیرد؟

دیدگاه‌های بخش خصوصی را با مسئولان درمیان بگذاریم

کیوان کاشفی، عضو هیات رئیسه اتاق ایران با توجه به این که هدف اصلی از تشکیل شورای عالی پیشکسوتان استفاده از شأن و جایگاه تک‌تک اعضای آن برای پیشبرد اهداف بخش خصوصی و حمایت از جایگاه آنها بود، تصریح کرد: در ایران فرآیند تصمیم‌گیری و اقناع بسیار پیچیده و طولانی شده است. تجربه نشان می‌دهد که اگر اهمیت مسئله‌ای مشخص شود می‌توانیم به راحتی به کمک مذاکره آن را دنبال کنیم و به نتیجه برسانیم؛ یک روز موسیقی در این کشور حواشی بسیاری داشت، با مذاکره آن را برای همیشه حل کردیم و امروز هیچ مشکلی با آن نداریم. در مورد موضوع هسته‌ای هم دیدیم که مذاکرات به نفع ایران تمام شد و توانستیم به برجام برسیم.

او از اعضای شورای پیشکسوتان درخواست کرد که نقش خود را در این برهه حساس جدی بگیرند چراکه این افراد می‌توانند با توجه به شأنی که در جامعه دارند، سخنان خود را به گوش مسئولان برسانند و نگاه آنها را نسبت به آینده روشن کنند.

کاشفی در ادامه از تحلیل رفتن سرمایه‌های انسانی در کشور سخن گفت و افزود: امروز باید تصمیمات بزرگی در کشور بگیریم در حالی که با تحلیل سرمایه‌های انسانی مواجه هستیم، چگونه می‌توان در وضعیت تصمیم بزرگ گرفت؟

عضو هیات رئیسه اتاق ایران همچنین افزایش هجمه‌ها علیه بخش خصوصی و لزوم مقابله با آنها را مورد توجه قرار داد.

پیشنهاد ایجاد ستاد ضد تحریمی هوشمند

جمشید عدالتیان، عضو دیگر شورای عالی پیشکسوتان به انبوه امکانات، منابع و نیروی انسانی در کشور برای رونق تولید اشاره و تأکید کرد: کشور به ستاد ضد تحریم نیاز دارد که بتواند تدابیر هوشمند برای مقابله با تحریم‌ها اتخاذ کند و این سیاست‌ها را به شکل آبشار در کل سیستم جاری کند. ایران با تحریم هوشمند دشمنان مواجه است و برای مقابله با آن باید از تمام ابزار و امکانات خود به صورت هوشمند استفاده کند. به طور حتم می‌توان با مشکلات خود کنار آمده و آنها را حل کرد.

در جمع‌بندی این نشست، علا میرمحدصادقی که ریاست نشست را به عهده داشت گفت: باید به گونه‌ای حرکت کنیم که همه نهادهای کشور از ظرفیت شورای عالی پیشکسوتان استفاده کنند. باید قدر و ارزش کشور خود را بدانیم و از منابع آن به بهترین شیوه استفاده کنیم.

وی همچنین از پیشنهاد دیدار با مقام معظم رهبری استقبال کرد و آن را در دستورکار قرار داد.

در همین رابطه