رادیو مجازی اتاق ایران - 12 آبان 1403

با ۱۶۳ رأی موافق، ۸۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع

علی‌اصغر مونسان اولین وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری شد

نمایندگان مجلس در پایان جلسه علنی امروز پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری با ۱۶۳ رأی موافق، ۸۷ رأی مخالف و ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده حاضر صلاحیت علی‌اصغر مونسان را برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تائید کردند.

12 شهریور 1398
کد خبر : 30156
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

جلسه علنی صبح امروز مجلس با دستور کار بررسی صلاحیت علی‌اصغر مونسان برای وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و همچنین بررسی صلاحیت حاجی میرزایی برای وزارت آموزش‌وپرورش تشکیل شد. در پایان نمایندگان مجلس پس از بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی و گردشگری با ۱۶۳ رأی موافق، ۸۷ رأی مخالف و  ۵ رأی ممتنع از مجموع ۲۵۵ نماینده حاضر صلاحیت علی‌اصغر مونسان را برای وزارت میراث فرهنگی و گردشگری تائید کردند.

اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور، رضا رحمانی وزیر صنعت،‌ محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور،‌ بیژن زنگنه وزیر نفت،  جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات، محمد اسلامی وزیر راه، جمشید انصاری و جنیدی به‌منظور همراهی با وزرای پیشنهادی در مجلس حاضر شدند.

مونسان وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با تأکید بر این‌که تعامل مجلس و دولت بسیار راه گشا است گفت: صنعت گردشگری با اندک سرمایه‌گذاری می‌تواند بسیاری از مشکلات اشتغال را در کشور حل کند.

او بابیان این‌که وزارت میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری نقش مؤثری در اقتصاد و فرهنگ کشور دارد گفت: این وزارتخانه می‌تواند نقش مهمی در افزایش تولید ملی و اشتغال برای امروز و آینده فرزندانمان داشته باشد. در آینده‌ای نه‌چندان دور نرم‌افزارها صنایع را کنار می‌زنند و بسیاری از دارایی‌ها به نرم‌افزار تبدیل می‌شوند. امروز یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های سازنده هواپیما در دنیا بزرگ‌ترین شرکت دارنده هتل است که حتی یک هتل به نام خود ندارد.

مونسان با اشاره به نصب نرم‌افزارها در آینده دنیا گفت: در سال ۱۹۵۴ میلادی بیش از ۳۵ میلیون گردشگر در دنیا وجود داشت که امروز این میزان به یک میلیارد و ۴۰۰ میلیون نفر رسیده است. پیش‌بینی می‌شود تا ۱۰۰ سال  آینده به ۴/۷ میلیارد گردشگر برسد.

وزیر میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری با اشاره به برنامه‌هایش گفت: گردشگر جایگاه اقتصادی ویژه‌ای دارد به ازای ۵۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری یک شغل در عرصه‌ی گردشگری ایجاد می‌شود که این موضوع در عرصه‌ی صنعت ۵۰۰ میلیون تومان سرمایه‌گذاری نیاز دارد. با توجه به این‌که یکی از موضوعات مهم امروز کشور ایجاد اشتغال است صنعت  گردشگری می‌تواند با اندک سرمایه‌ای بسیاری از مشکلات اشتغال را حل کند.

مونسان بابیان اینکه صنایع‌دستی هم دارای ابعاد اقتصادی است گفت: ایران دارای بیش از ۶۰۰ موزه فعال و ظرفیت‌های طبیعی و تنوع آب و هوایی است که جزء ۱۰ کشور دارای ظرفیت گردشگری محسوب می‌شود. ما علی‌رغم مشکلات موجود بر سر راه گردشگران به‌واسطه تحریم‌ها همچون کاهش پروازهای مستقیم و تراکم ارزی با اقداماتی همچون لغو روادید با کشورهای هدف میزان گردشگر را افزایش دادیم که نمونه آن افزایش گردشگران عمانی بعد از لغو روادید بوده است. اخیراً با چین هم لغو روادید داشتیم. هدف‌گذاری ما در مرحله اول ورود یک‌میلیون گردشگران چینی و بعد رساندن آن به ۲ میلیون گردشگر چینی است.

وی بابیان اینکه صنایع‌دستی توانسته از طریق گردشگران خارجی ۶۰۰ میلیون دلار به اقتصاد کشور کمک کند گفت: ما در حوزه میراث فرهنگی هم در ایجاد اشتغال کمک کردیم. نمونه آن انجام بیش از ۴۰۰۰ پروژه مرمت در دو سال گذشته است.

مونسان ثبت ۵ اثر فهرست جهانی با رویکرد زنجیره‌ای را از دیگر اقدامات خود در دو سال گذشته در سازمان میراث فرهنگی عنوان و اظهار کرد:‌ ما نمایشگاه‌های مشترکی با کشورهای دنیا برگزار کردیم نمونه آن در نوروز ۹۷ نمایشگاه مشترک با موزه لوور در تهران بود. نمایشگاه ایران در هلند برگزار شد و اکنون در حال اجرا در کشور اسپانیا است.

وی در پایان گفت، تلاش می‌کند با حرکت جهادی برنامه‌های اعلام شده‌اش را اجرایی کند.

همچنین حاجی میرزایی با ۲۰۰ رای موافق، ۴۸ رای مخالف و ۷ رای ممتنع از ۲۵۵ نماینده حاضر به عنوان وزیر آموزش و پرورش انتخاب شد.

 

موضوعات :
در همین رابطه