رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

طبق اعلام مرکز آمار ایران:

تورم تولید کننده بخش صنعت منفی ۰.۵ درصد شد

شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در بهار سال ۱۳۹۵ به عدد ۱۹۳.۳ رسیده است که تورم سالانه منفی ۰.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

17 مرداد 1395 - 16:53
کد خبر : 3063
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

شاخص قیمت تولیدکننده بخش صنعت در فصل بهار ۱۳۹۵ به عدد ۱۹۳.۳ رسید که نسبت به فصل گذشته ۲.۰ درصد و نسبت به فصل مشابه سال قبل (نرخ تورم نقطه به نقطه تولیدکننده کل بخش صنعت) ۰.۴ درصد افزایش داشته است. درصد تغییرات شاخص کل در چهار فصل منتهی به فصل بهار سال ۱۳۹۵ نسبت به دوره مشابه سال قبل (نرخ تورم تولیدکننده کل بخش صنعت) منفی ۰.۵ درصد  است. بخش‌های زیر به ترتیب بیشترین تاثیر را در تغییرات فصلی این شاخص داشته‌اند:

شاخص قیمت بخش «تولید فلزات اساسی» با ۴.۹ درصد افزایش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد ۱۷۳.۶ بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص کل فصل بهار داشته است. رشته فعالیت «تولید محصولات اولیه آهن و فولاد» با ۶.۰ درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته است.

شاخص قیمت بخش «صنایع تولید زغال سنگ – پالایشگاه‌های نفت» با ۱.۷ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به عدد ۱۶۷.۴ رسید، این بخش رتبه دوم تاثیرگذاری در افزایش شاخص کل را به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت «تولید فرآورده‌های نفتی تصفیه شده» با ۱.۷ درصد افزایش نسبت به فصل قبل بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته است.

شاخص قیمت بخش «صنایع مواد غذایی و آشامیدنی» با ۲.۰ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به عدد ۲۴۴.۱ رسید؛ این بخش رتبه سوم تاثیرگذاری در افزایش شاخص کل را به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت‌های «تولید فرآورده‌های لبنی» با ۳.۳ درصد، «کشتار دام و طیور» با ۷.۸ درصد، «تولید روغن و چربی حیوانی و نباتی خوراکی»  با ۱.۷ درصد و «تولید قند و شکر» با ۲.۲ درصد افزایش نسبت به فصل قبل، به ترتیب بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته‌اند.

شاخص قیمت بخش «صنایع محصولات شیمیایی» با ۳.۴ درصد افزایش نسبت به فصل قبل و رسیدن به عدد ۲۰۲.۵ رتبه چهارم تاثیرگذاری در افزایش شاخص کل فصل بهار را به خود اختصاص داده است. رشته فعالیت‌های «تولید مواد پلاستیکی به شکل اولیه و ساخت لاستیک مصنوعی» با ۴.۷ درصد و «تولید مواد شیمیایی اساسی به جز کود و ترکیبات ازت» با ۷.۸ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب بیشترین تاثیر را در افزایش شاخص این بخش داشته‌اند. بخش‌های «تولید محصولات از توتون، تنباکو و سیگار» با ۴۴.۴ درصد و «تولید محصولات لاستیکی و پلاستیکی» با ۲.۹ درصد افزایش نسبت به فصل قبل به ترتیب رتبه‌های بعدی را در افزایش شاخص کل داشته‌اند.

تغییرات شاخص قیمت در سایر بخش‌ها، تاثیر جزیی در تغییر شاخص کل بخش صنعت داشته است؛ در میان این بخش‌ها اعداد شاخص مربوط به بخش‌های «تولید چوب، محصولات چوبی و چوب پنبه» و «تولید رادیو، تلویزیون و دستگاه‌ها و وسائل ارتباطی» نسبت به فصل قبل کاهش داشته‌اند.

در همین رابطه