بروز نشانههای مثبت از تحولات جنگ تجاری و برگزیت باعث جهش نیرومند شاخصهای بورسی در سراسر جهان شد. پس از پایان دیدار لئو هه، معاون نخستوزیر چین با رابرت لایت هایزر، وزیر بازرگانی و استیون منوچین، وزیر خزانهداری آمریکا، دو طرف اعلام کردند به فاز اول توافق بر سر مسائل تجاری رسیدهاند و طرف آمریکایی نیز اعلام کرد در نتیجه این توافق از تصمیم قبلی خود برای اعمال تعرفههای جدید بر محصولات چینی منصرف شده است.
به گزارش رویترز، چین و آمریکا اکنون ۱۵ ماه است که درگیر یک جنگ تجاری تمامعیار شدهاند و هرکدام از طرفین، طرف دیگر را مقصر وضعیت کنونی معرفی میکند. این جنگ که به گفته بانک جهانی تا ۷۰۰ میلیارد دلار به اقتصاد جهان خسارت وارد کرده، در ماههای اخیر اصلیترین عامل تعیین مسیر حرکت بازارهای مالی بوده است.
مایک بل، استراتژیست بازارهای جهانی در موسسه جی پی مورگان است منیجمنت گفت: شاهد یک مذاکره مثبت بودیم و ممکن است طرفین آهستهآهسته به توافقات بیشتری برسند که فضا را برای رسیدن به توافق نهایی هموار کند.
در والاستریت شاخصها بهشدت افزایشی بودند تا جایی که شاخص داوجونز ایدانستریال اوریج ۱.۲۱ درصد جهش کرد و به ۲۶ هزار و ۸۱۶.۵۹ واحد رسید، شاخص اس اند پی ۵۰۰ با ۱.۰۹ درصد افزایش تا سطح ۲۹۷۰.۲۸ واحدی بالا رفت و دیگر شاخص مهم بورسی یعنی نزدک کامپوزیت با صعود ۱.۳۴ درصدی در سطح ۸۰۵۷.۰۴ واحدی بسته شد.
در دیگر مناطق جهان و در معاملات بازارهای بورس در اروپا، روند صعودی کاملاً محسوس بود تا جایی که شاخص فوتسی ۱۰۰ بورس لندن با جهش ۰.۸۴ درصدی تا ۷۲۴۷.۰۸ واحد بالا رفت، دیگر شاخصهای مهم بورسی در اروپا نیز صعودی بودند؛ به گونهای که شاخص کک ۴۰ بورس پاریس با صعود ۱.۷۳ درصدی در سطح ۵۶۶۵.۴۶ واحد بسته شد و شاخص دکس ۳۰ بورس فرانکفورت در آلمان با پرش ۲.۸۶ درصدی و ایستادن در سطح ۱۲ هزار و ۵۱۱.۶۵ واحدی به کار خود خاتمه داد. در مادرید شاخص ایبکس ۳۵ حدود ۱.۸۶ درصد بالا رفت و به ۹۲۷۳.۸۰ واحد رسید.
اسکات براون، کارشناس ارشد مسائل اقتصادی در موسسه ریموند جیمز گفت: در طول ماههای اخیر شاهد وجود یک فضای مه آلود و نامطمئن بر سر بازارها بودهایم و اکنون سرنخهایی داریم که نشان میدهد این فضا در حال از بین رفتن است. هنوز زود است بگوییم به آخر خط جنگ تجاری رسیدهایم اما چیزی که مشخص است این است که وضعیت بهتر شده است.
از سوی دیگر در معاملات بورسهای آسیا، شاخص نیک کی ۲۲۵ بورس توکیو ژاپن با صعود ۱.۱۵ درصدی تا سطح ۲۱ هزار و ۷۹۷.۸۷ واحدی بالا رفت، شاخص هانگ سنگ بورس هنگ کنگ با جهش ۲.۳۴ درصدی به ۲۶ هزار و ۳۰۸.۴۴ واحد رسید. در چین شاخص شانگهای کامپوزیت با پرش ۰.۹۶ درصدی در سطح ۳۹۱۱.۷۲ واحد بسته شد.
در بازار طلای سیاه، هر بشکه نفت وست تگزاس اینتر مدیت با ۱.۱۵ درصد افزایش به ۵۴.۷۰ دلار رسید و نفت خام برنت دریای شمال با افزایش ۱.۴۱ درصدی به ازای ۶۰.۵۱ دلار در هر بشکه مبادله شد.
همچنین در بازار فلزات گران بها، بهای هر اونس طلا برای تحویل فوری با کاهش ۰.۸۱ درصدی به ۱۴۸۸.۷۰ دلار رسید. هر اونس نقره با کاهش ۰.۳۳ درصدی به ازای ۱۷.۵۴ دلار مبادله شد.