رادیو مجازی اتاق ایران: 27 بهمن 1403

کاشفی در نشست ساماندهی صدور کارت بازرگانی عنوان کرد؛

روسای اتاق‌ها با ابزارهای مختلف جلوی صدور کارت‌های یکبارمصرف را بگیرند

سالانه حدود 34 هزار کارت بازرگانی در سال صادر یا تمدید می‌شود و در این میان درصدی انحراف از موضوع اصلی وجود دارد که نسبت به این 34 هزار عدد بزرگی نیست؛ اما همین تعداد کم هم مورد قبول نیست.

18 مرداد 1395 - 13:27
کد خبر : 3073
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

نشستی با محوریت  ساماندهی صدور کارت بازرگانی با حضور چند تن از روسای اتاق‌های هم مرز با عراق در اتاق ایران برگزار شد.

مظفر علیخانی، معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران، در این نشست گفت: کارت بازرگانی مجوزی برای صادرات و واردات است و شناسنامه هویتی بازرگانان محسوب می شود و صدور و تمدید کارت بازرگانی یکی از وظایف و اختیارات اتاق است به طوری که کارت بازرگانی با نام اتاق بازرگانی عجین شده است

معاون فنی و خدمات بازرگانی اتاق ایران  افزود: صدور و تمدید کارت بازرگانی به عنوان یکی از خدمات ارزشمند اتاق به جامعه بازرگانان و فعالان اقتصادی به هویت اتاق گره خورده است. اما سواستفاده تعداد اندکی از افراد از کارت بازرگانی، اتاق را در این زمینه آسیب پذیر کرده است تا جاییکه این امر به موضوع محوری بسیاری از جلسات منعقده در مراجع مختلف و نیز برنامه ها و گزارش های رسانه های گروهی و از جمله صدا و سیما تبدیل شده است.

علیخانی خاطر نشان کرد: در جلسات مختلف با سازمان‌هایی مانند ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز، ستاد مبارزه با مفاسد اقتصادی، مرکز پژوهش های مجلس، کمیسیون ماده یک و ...  همواره موضوع سواستفاده ازکارت بازرگانی در دستور کار قرار می‌گیرد و سازمان های مختلف برداشتها و تحلیل ها و نظرات خود جهت ساماندهی کارت ها و ضرورت پیشگیری از انحرافات احتمالی بیان می کنند.‌

وی افزود: «سالانه حدود 32 هزار کارت بازرگانی در سال صادر یا تمدید می‌شود و در این میان، تعداد قلیلی از متقاضیان آن را در اختیار دیگران قرار می دهند که این امر منجر به تضییع حقوق دولت می شودکه نسبت به تعداد کل کارت ها، عدد بزرگی نیست اما همین تعداد کم هم عملکرد کل خانواده اتاق و وزارت صنعت، معدن و تجارت را زیر سوال می‌برد.

وی با بیان اینکه اتاق می‌خواهد کار برای افراد دارای صلاحیت حرفه ای تسهیل شده و در مقابل برای افرادی که صلاحیت حرفه ای ندارند مشکل شود و نتوانند کارت دریافت کنند،  سخت گیری و دقت بیشتر اتاق‌ها را برای صدور کارت بازرگانی ضروری خواند.

علیخانی همچنین تصریح کرد: برای پیشگیری از سوء استفاده ها و انحرافات احتمالی، شرایط تکمیلی جدیدی جهت صدور کارت بازرگانی در کمیسیون ماده یک به تصویب رسیده است و در حال حاضر منتظر تصویب نهایی آن در هیات محترم وزیران هستیم.

کیوان کاشفی، عضو هیئت رئیسه اتاق ایران نیز در همین مورد گفت: « اتاق‌ها باید سخت گیری بیشتری داشته باشند و اگر احساس می‌کنند فرد متقاضی کارت بازرگانی واقعاً اهلیت تجاری ندارد، از صدور کارت برای آن فرد جلوگیری کنند.»

وی افزود: «روسای اتاق‌ها با هر مکانیزمی که می‌توانند و با استفاده از ابزارهایی که دارند، جلوی صدور کارت‌های یک بار مصرف را بگیرند.»

در ادامه حاضران در نشست به بیان نظرات و ایده‌های خود در این باره پرداختند و مواردی را مانند لزوم اصلاح شرایط صدور کارت بازرگانی، ایجاد شفافیت، اخذ تضامین و تعهدهایی در زمان ترخیص کالا را  برای بهبود روند صدور کارت بازرگانی مورد توجه قرار دادند.

در این نشست همچنین مطالبی پیرامون  فرایند صدور گواهی مبدا، تایید اسناد تجاری و هزینه‌های دریافت آن به صورت عام و نیز گواهی مبدا های صادره برای کالاهای صادراتی به کشور عراق به طور خاص مطرح شد و کاشفی، علیخانی و حاضران در نشست پیرامون آن گفت و گو کردند.

در همین رابطه