رادیو مجازی اتاق ایران - ۳ بهمن 1403

در دیدار رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان-ایران با رئیس اتاق ایران مطرح شد

رفع محدودیت‌های بانکی و تهاتر کالا لازمه ارتباطات ایران و گرجستان است

شالوا کینکاولیزه رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان- ایران با غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. به اعتقاد رئیس اتاق ایران، توسعه اقتصاد و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در گرجستان حائز اهمیت است و این دو مؤلفه در کنار قرابت فرهنگی ایران و گرجستان، فرصت ویژه‌ای را برای فعالان اقتصادی دو کشور رقم زده است.

26 آبان 1398 - 11:58
کد خبر : 31100
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک
شالوا کینکاولیزه رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان- ایران با غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران دیدار و گفت‌وگو کرد. به اعتقاد رئیس اتاق ایران، توسعه اقتصاد و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در گرجستان حائز اهمیت است و این دو مؤلفه در کنار قرابت فرهنگی ایران و گرجستان، فرصت ویژه‌ای را برای فعالان اقتصادی دو کشور رقم زده است.

نشست سران اقتصادی ایران و گرجستان

شالوا کینکاولیزه رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان-ایران که همراه با هیاتی به ایران سفرکرده است، با غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران و سفیر ایران در گرجستان دیدار و گفت‌وگو کرد. حاضران بر توسعه همکاری‌های ایران و گرجستان به رغم اعمال تحریم‌ها و محدودیت‌های پیش رو تاکید کردند و خواستار حمایت دولت‌ها از بخش‌خصوصی دو کشور شدند.

غلامحسین شافعی رئیس اتاق ایران در این دیدار با اشاره به پیشینه روابط اقتصادی و سیاسی ایران و گرجستان، خاطرنشان کرد: توسعه اقتصاد آزاد در گرجستان طی سال‌های اخیر با سرعت مناسبی دنبال شده است و گرجستان ازجمله کشورهایی است که در اصلاح محیط کسب‌وکار، جزو کشورهای موفق منطقه محسوب می‌شود.

به اعتقاد رئیس اتاق ایران، توسعه اقتصاد و نرخ سرمایه‌گذاری خارجی در گرجستان حائز اهمیت است و این دو مؤلفه در کنار قرابت فرهنگی ایران و گرجستان برای مشارکت فعالان اقتصادی دو کشور، فرصت ویژه‌ای فراهم کرده است.

شافعی با تأکید بر این نکته که زمینه‌های همکاری ایران و گرجستان بسیار متنوع است، همکاری‌های ترانزیتی دو کشور در منطقه را مهم برشمرد و خاطرنشان کرد: ایران از طریق ارمنستان و گرجستان می‌تواند به دریای سیاه دسترسی پیدا کند. علاوه بر این با راه‌اندازی راه‌آهن ایران به آستارا و آذربایجان، فرصت همکاری‌های پیش‌رو بیشتر خواهد شد.

توسعه همکاری‌های بنگاه‌های کوچک و متوسط و گردشگری از دیگر مواردی بود که رئیس اتاق ایران به‌عنوان محور همکاری‌های ایران و گرجستان به آن‌ها اشاره کرد و افزود: نگاه ایران برای توسعه همکاری با این کشور صرفاً بر پایه جمعیت گرجستان نیست؛ گرجستان با چین و اتحادیه اروپا موافقت‌نامه تجارت آزاد دارد که همین برای فعالان اقتصادی ایرانی جذابیت محرکی است تا به توسعه همکاری‌ها فکر کنند.

حل محدودیت‌های بانکی و تهاتر کالا از دیگر مواردی بود که رئیس اتاق ایران به منظور افزایش سرمایه‌گذاری‌ها بین ایران و گرجستان مورد توجه قرار داد.

در ادامه، سید جواد قوام شهیدی سفیر ایران در گرجستان به تشریح فرصت‌های همکاری ایران و گرجستان پرداخت و در همین زمینه «کشت فراسرزمینی» را به‌عنوان یکی از مهم‌ترین فرصت‌های همکاری بین فعالان اقتصادی ایران و گرجستان موردتوجه قرار داد.

شهیدی، تحقق فرصت‌های همکاری ایران و گرجستان را در گروی ایجاد یک برنامه‌ جامع و حمایت از بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: در حال حاضر فعالان اقتصادی ایرانی در گرجستان به‌صورت پراکنده فعالیت می‌کنند که لازم است تحت مدیریت واحد این امر کنترل شود و هم دولت ایران و هم دولت گرجستان از فعالان اقتصادی نیز حمایت کنند.

سفیر ایران در گرجستان با توجه به توانایی ایرانی‌ها درکشت فرا سرزمینی به‌ویژه در حوزه گندم، ذرت و دانه‌های روغنی خواهان تخصیص زمین بزرگ از سوی گرجستانی‌ها به فعالان اقتصادی ایرانی شد.

 توسعه همکاری‌ها با ایران، اولویت گرجستان

شالوا کینکاولیزه رئیس گروه دوستی پارلمانی گرجستان-ایران زمینه‌های همکاری ایران و گرجستان را در سه محور مجلس، دولت و بخش خصوصی موردبررسی قرار داد و خبر داد که در ماه آینده مذاکرات دولت‌ها برای برنامه‌ریزی و توسعه همکاری‌ها صورت خواهد گرفت.

او با تأکید بر این موضوع که تحریم‌ها در حال حاضر برای تقویت همکاری ایران با سایر کشورها مشکل‌ساز شده است، افزود: اطمینان دارم که این مشکل‌ها برطرف خواهد شد و نتیجه به نفع ایران رقم خواهد خورد.

کینکاولیزه با اشاره به کاهش حجم سرمایه‌گذاری‌های ایران و گرجستان در طول سال‌های اخیر، خواستار بررسی علل این موضوع شد.

در همین رابطه