میزان بارشهای کشور در حالی در دومین ماه سال آبی جدید (مهرماه ۹۸ تا پایان شهریور ۹۹) به رقم ۳۵.۳ میلیمتر رسید که این میزان بارش در مقایسه با بارش ۴۸.۸ میلیمتری مدت مشابه پارسال افت 27.3 درصدی را نشان میدهد.
بر اساس تازهترین گزارش دفتر مطالعات پایه منابع آب ایران، باوجود کاهش بارشهای جوی کشور نسبت به سال قبل، همچنان بارندگیهای امسال نسبت به میانگین بارشهای مدت مشابه در دوره ۵۱ ساله اخیر (۲۷.۳ میلیمتر) از رشد ۲۹ درصدی برخوردار است.
بررسی میزان بارندگیهای جوی به تفکیک حوضههای آبریز نشان میدهد: میزان بارشهای حوضه آبریز خزر از ابتدای پاییز تا دیروز به ۹۰.۳ میلیمتر رسیده است که 13 درصد نسبت به 103.8 میلیمتر بارش این حوضه در سال گذشته کاهش دارد.
همچنین در این دوره زمانی بارشهای حوضه آبریز خلیجفارس و دریای عمان معادل ۴۶.۷ میلیمتر ثبت شده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 44.8 درصد افت کرده است.
وضعیت بارشها در دریاچه ارومیه نیز از ابتدای سال آبی جاری تا دیروز با کاهش قابلتوجه نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه بوده است. بر اساس آمارها در این دوره زمانی، میانگین ارتفاع ریزشهای جوی در این حوضه به ۲۳.۲ میلیمتر رسیده که در مقایسه با ۴۹.۴ میلیمتر بارش در دوره مشابه سال گذشته، 53 درصد کاهش نشان میدهد.
آمارهای وزارت نیرو از کاهش نسبی بارندگی در حوضه آبریز فلات مرکزی نیز حکایت دارد بهگونهای که از اول مهر تا دیروز، ارتفاع ریزشهای جوی در این حوضه به ۲۲.۵ میلیمتر رسیده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 7.4 درصد کاهش یافته است.
میزان بارشهای جوی در حوضه آبریز قره قوم نیز از ابتدای سال آبی جاری تاکنون ۲۰.۲ میلیمتر ثبت شده که در مقایسه با میانگین 40.7 میلیمتری بارندگی در این سال گذشته، از افت 50.3 درصدی بارشها حکایت دارد.
در این میان حوضه آبریز مرزی شرق با رشد بارندگیها مواجه بوده و با ثبت ۹.۹ میلیمتر بارندگی وضعیت مساعدتری را نسبت به مدت مشابه سال قبل تجربه کرده است. بر اساسی آمارها، میزان بارندگی این حوضه آبریز در مدت مشابه پارسال ۷.۳ میلیمتر بوده که در سال جاری 35.6 درصد بهبود یافته است.