رادیو مجازی اتاق ایران - 19 دی 1403

ریسک کسری بودجه دولت بر سر بازار سرمایه

یک کارشناس بازار سرمایه می‌گوید: در شرایط کنونی اقتصادی کشور، کسری بودجه دولت یکی از مهم‌ترین ریسک‌هایی است که بازار سرمایه را تهدید می‌کند.

06 دی 1398 - 12:23
کد خبر : 31659
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

یک کارشناس بازار سرمایه گفت: اکنون بازار نسبت به مسائل ریسک‌های سیاسی مانند تحریم، عدم ورود منابع حاصل از صادرات و عدم مراودات در سطح بین‌الملل عادت کرده اما در موقعیت اقتصادی کنونی کشور یکی از مهم‌ترین ریسک‌ها کسری بودجه دولت است که بازار را مورد تهدید قرار داده است.

فردین آقابزرگی به افت شاخص بورس در بازار روز چهارشنبه اشاره کرد و افزود: شاخص بورس باز هم با اصلاح همراه خواهد شد اما مشمول کل سهام در بازار سرمایه نمی‌شود.

وی گفت: از ابتدای سال تاکنون شرکت‌های حاضر در بورس رشد قابل‌توجهی کردند و سطح عمومی شاخص به‌طورکلی با رشد ۱۰۰ درصدی همراه شد.

آقابزرگی خاطرنشان کرد: اکنون با شرکت‌هایی در بورس روبرو هستیم که بنا بر عواملی خاص و بدون تحلیل کارشناسی با افزایش قیمت همراه شدند و به سطح P/E (نسبت قیمت به درآمد) غیرمتعارف رسیده که رشد این‌گونه شرکت‌ها هیچ‌گونه توجیه اقتصادی ندارند.

این کارشناس بازار سرمایه چنین اتفاقی را نگران‌کننده دانست و اظهار داشت: شرکتی که قرار است از طریق فروش دارایی و افزایش سرمایه از محل تجدید با رشد همراه شود، توجیه اقتصادی ندارد.

آقابزرگی گفت: سهم‌های پروزن بازار مانند پتروشیمی، پالایشی و فلزات اساسی که می‌توانند تأثیرگذاری چشم‌گیری را بر شاخص کل داشته باشند در این مدت نسبت به سایر شرکت‌ها رشد نکردند و P/E آن‌ها تغییر چندانی نکرد.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، درمجموع روند معاملات بازار سرمایه جای نگرانی را برای سرمایه‌گذاران نگذاشته اما به نظر می‌رسد که شاهد اصلاح قیمت برخی از شرکت‌ها در بازار خواهیم بود.

وی به ریسک‌های موجود در بازار که روند معاملات را مورد تهدید قرار داده‌اند اشاره کرد و گفت: در وضعیت کنونی بازار به لحاظ اقتصاد و غیراقتصادی تحت تأثیر قرار دارد.

 آقابزرگی اظهار داشت: اکنون بازار نسبت به مسائل ریسک‌های سیاسی مانند تحریم، عدم ورود منابع حاصل از صادرات و عدم مراودات در سطح بین‌الملل عادت کرده اما در موقعیت اقتصادی یکی از مهم‌ترین ریسک‌ها کسری بودجه دولت است که بازار را مورد تهدید قرار داده است.

وی افزایش حجم نقدینگی و عدم تناسب با رشد اقتصادی، عدم تحصیل درآمدهای ارزی ناشی از صادرات فرآورده‌های نفتی و تغییر در قوانین و تعرفه‌های مالیاتی را از دیگر ریسک‌های موجود در بازار عنوان کرد.

آقابزرگی به تأثیر انتخابات نمایندگان مجلس بر روند بازار اشاره کرد و گفت: هر انتخاباتی یک تأثیری را بر فضای اقتصادی کشور دارد که به‌طور حتم این دوره هم بی‌اثر نخواهد بود.

این کارشناس بازار سرمایه گفت: این موضوع را باید مدنظر قرار داد که انتظاراتی که آحاد مردم از میزان اثرگذاری تغییرات در سطح مجلس و ریاست جمهوری داشتند آن‌قدر کمرنگ است که دیگر کسی توجهی به این مسائل ندارد.

در همین رابطه