رادیو مجازی اتاق ایران ۲ دی 1403

هشدارهای موسس علی‌بابا به فعالان اقتصادی جهان

2019؛ سال سخت کارآفرینان چینی

به گفته جک ما مؤسس گروه تجاری علی‌بابا، اگر در سال‌های گذشته تنها بخشی از کارآفرینان چینی دچار سختی شدند، در سال 2019 اغلب کارآفرینان چینی روزهای دشواری را پشت سر گذاشتند.

07 دی 1398 - 09:56
کد خبر : 31668
اشتراک گذاری
اشتراک گذاری با
تلگرام واتس اپ
لینک

سال 2019 به‌ویژه برای کارآفرینان چینی سال بسیار سختی بود، اما این تازه شروع یک دوران سخت است.

مؤسس گروه تجارت الکترونیک علی‌بابا و یکی از ثروتمندترین مردان جهان، طی سخنرانی خود در کنفرانس سالانه اتاق بازرگانی چجیانگ با اشاره به دشواری‌هایی که در سال 2019 به کارآفرینان چینی تحمیل شد، خاطرنشان کرد که فاز اول توافق تجاری بین آمریکا و چین سرآغاز یک تغییر بزرگ خواهد بود. «جک ما» میلیاردر معروف چینی که با بیش از 47 میلیارد دلار ثروت یکی از 20 فرد ثروتمند جهان به شمار می‌رود، از کارآفرینان کشورش خواست که اعتماد به نفس داشته باشند و خود را با تغییرات فراگیری که در جهان و اقتصاد چین اتفاق می‌افتد، وفق دهند.

جک ما که چندی پیش در سن 55 سالگی از ریاست هیئت‌مدیره گروه تجاری علی‌بابا کناره‌گیری کرد و زمام امور را به «دانیل ژانگ» سپرد، به افراد حاضر در کنفرانس سالانه اتاق بازرگانی چجیانگ گفت: «اکنون به پایان سال رسیده‌ایم و همین دیروز من تماس‌های زیادی از دوستانم داشتم که از من می‌خواستند که به آنها پول قرض بدهم... من تنها ظرف یک روز پنج تماس از این نمونه داشتم. در هفته گذشته 10 نفر از دوستانم به دنبال فروش بخشی از دارایی‌های خود بودند. شرایط برای آنها واقعاً دشوار است.»

وی افزود: «سال 2019 سال بسیار سختی بود. البته ما که کسب‌وکار راه‌اندازی کرده‌ایم، می‌دانیم که همه سال‌ها سخت هستند. در سال‌های گذشته تنها بخشی از کارآفرینان دچار سختی شدند، اما سال 2019 احتمالاً برای اغلب کارآفرینان دشوار بوده است.»

این کارآفرین چینی که نه‌تنها ثروتمندترین فرد چین بلکه نماد موفقیت کارآفرینان بخش خصوصی این کشور محسوب می‌شود، در ادامه تصریح کرد: «جهان در حال ورود به دوره بزرگی از تغییر و تحول است و اقتصاد چین نیز با تغییرات بزرگی مواجه می‌شود. ما باید خودمان را تغییر دهیم تا بتوانیم با تحولات جدید وفق پیدا کنیم. من معتقدم که این تغییرات می‌توانند سرآغاز ایجاد فرصت‌های جدید نیز باشند.»

جک ما در سخنرانی خود وارد جزئیات نشد، اما صحبت‌های او حاوی هشدارهایی به جامعه کارآفرینان چین به‌ویژه کارآفرینان بخش خصوصی بود؛ هشدارهایی درباره چشم‌انداز کسب‌وکارها در چین در بحبوحه کاهش رشد اقتصادی، افزایش سطح بدهی‌ها در چین و تضعیف روابط این کشور با دنیای خارج.

در حالی که انتظار می‌رود دولت چین نرخ رشد اقتصادی این کشور در سال 2019 را کمی بالاتر از 6 درصد اعلام کند، تعداد زیادی از صاحبان کسب‌وکارها در این کشور به‌سختی برای بقا در شرایط دشوار کنونی تلاش می‌کنند. امسال شرکت «نئوگلوری» بزرگترین تولیدکننده جواهرات مصنوعی در جهان به دلیل مشکلات فزاینده مالی اعلام ورشکستگی کرد. «یین مینگشان» مؤسس گروه خودروسازی لیفان که از وی به‌عنوان «سلطان موتورسیکلت» یاد می‌شود نیز پس از ناکامی یکی از پروژه‌های پرهزینه شرکت برای تولید خودروهای مبتنی بر انرژی‌های جدید، به‌شدت بدهکار شده است. خانم «هی کیانو» مؤسس شرکت بیجینگ اورینت که یکی از بزرگترین شرکت‌های آسیا در حوزه معماری منظر به شمار می‌رود، به دلیل ناتوانی در بازپرداخت بدهی‌هایش چندین بار در دادگاه حاضر شده است. در سال 2017 کمک 1.5 میلیارد دلاری این کارآفرین چینی برای حفاظت از حیات‌وحش، تیتر اول رسانه‌ها شده بود.

در همین رابطه، جک ما طی سخنرانی دیگری که اخیراً در کنفرانس اتاق بازرگانی استان هوبئی چین داشت به کارآفرینان چینی یادآوری کرد که الگوی سنتی تجارت در سطح بین‌المللی جای خود را به الگوها و قواعد جدید داده است و توافق تجاری جدید بین پکن و واشنگتن می‌تواند سرآغاز یک عصر جدید در تجارت بین‌الملل باشد.

مؤسس گروه تجاری علی‌بابا در این خصوص تأکید کرد: «بسیاری از افراد وقتی این توافق را دیدند، نفس راحتی کشیدند. اما برای من، این توافق نشانه‌ای از آغاز یک تغییر واقعی است. این توافق برای حفظ گذشته نیست، بلکه به ایجاد یک آینده جدید مربوط می‌شود. این توافق نه‌تنها چین و آمریکا، بلکه همه کشورهایی که ما می‌شناسیم –مانند برزیل، استرالیا و آرژانتین- را تحت تأثیر قرار خواهد داد.»

وی در ادامه با اشاره به تغییراتی که در اقتصاد داخلی چین رخ داده است، اظهار داشت: «حرکت اقتصاد چین از یک اقتصاد صادرات‌محور به یک اقتصاد متکی به مصرف‌کنندگان داخلی، فرصتی را برای کسب‌وکارهای چینی فراهم ساخته که هر 100 سال یک بار ایجاد می‌شود.»

جک ما افزود: «برخی می‌گویند که چین تنها 100 الی 200 میلیون مصرف‌کننده واقعی دارد؛ اما من معتقدم نه‌تنها گروهی 300 میلیون نفره از طبقه متوسط چین، بلکه یک میلیارد نفر از جمعیت کشور جزو مصرف‌کنندگان بالقوه هستند.»

در همین رابطه